Αναγνώριση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009



ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ




Μέσα και ο Κοντός και το ΓΕΩΤΕΕ!!!

19 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2009 στις 12:23 π.μ.  

ΩΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΦΠ Α.Π.Θ. ΤΑ ΤΕΙ ΦΠ ΕΧΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑΤΖΗΔΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 2500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΩΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η PCR ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΖΑΜΠΑ. ΜΕ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΜΙΣΘΟ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2009 στις 12:59 π.μ.  

Γιατι σας εκπλησει αυτο που διαβαζετε;Φτυνουν στον(εδω και πολυ καιρο) ταφο του γεωπονικου επαγγελματος ολοι.
Οσο νωριτερα το καταλαβουμε, τοσο καλυτερα για ολους.
Το πα και το ξαναλεω.Ας αλλαξουμε επαγγελματικο προσανατολισμο οπου και οπως μπορουμε.
Καλη μας επιτυχια...

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2009 στις 1:39 π.μ.  

Αντε και γ...θειτε ΤΕΙ,ΓΕΩΤΕΕ , ΕΛΓΑ,γεωπονικοι συλλογοι και ολα τα σχετικα. Αλλαξα επαγγελμα και τα γραψα κανονικα.Σας συμβουλευω να κανετε το ιδιο για να μην τρελλαθειτε και να μην πεινασετε.
Και μονο οτι ηρεμησα ψυχικα και δεν δηλητηριαζω την ζωη μου πλεον, μου ειναι αρκετο.Πιστεψτε με.
Καλλιο αργα παρα ποτε...
Και φυσικα δεν με αφορα πλεον το blog.
Να στε καλα τεως συναδελφοι μου...

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:21 π.μ.  

Να δούμε αν τους συμπαθείς όταν θα καταλάβεις πόσες χιλιάδες είναι φίλε ΠΦ ΑΠΘ. Όλοι οι γεωπόνοι των κατευθύνσεων Ζ.Π.,Α.Ο,Β/Τ,Τ.Τ,κτλ δεν κάνουν τον αριθμό μόνο των Φ.Π. ΤΕΙ. Βάλε και τα άλλα 6 "γεωπονικά" τμήματα και κάνε τον υπολογισμό.
Και επιτέλους ξεκολλήστε από τον ΕΛΓΑ/ΟΠΕΚΕΠΕ.Δουλειά δεν είχε ο διάολος ....
3 συμβάσεις είναι όλες και όλες που αργά ή γρήγορα σε βάθος χρόνου θα τις κάνουν όλοι, ΦΠ ή όχι. Ξεχάσατε όμως το 2003-2004 που πήγαν να κάνουν τις 600 θέσεις των γεωπόνων 350 για να δώσουν τις υπόλοιπες στα ΤΕΙ. Αν γινόταν θα σου λεγα φίλς μου αν θα ασχολιούσουν με τους άλλους κλάδους. Καταφέραμε να μην περάσει με αγώνα και τις γνωστές απεργίες. Πέρασε όμως στο αγροτικό και χάσαμε τις 250 θέσεις γεωπόνων.
Ακόμα, δεν είδα να κράζει κανείς τους διοικητικούς του ΟΠΕΚΕΠΕ τώρα που βγαίναν μαζί με τους γεωπόνους να κάνουν ελέγχους.Και αυτοί 2500 χιλιάρικα βγάζαν και ας μην ξέραν τίποτα.
Που θέλω να καταλήξω; Ότι δεν έχει νόημα να μαλώνουμε μεταξύ μας.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα παιδιά των ΤΕΙ. Κάνουν το αγώνα τους για κάτι καλύτερο στον κλάδο τους όπως θα έπρεπε να κάνουμε και εμείς για τον δικό μας.Ο κλάδος μας τραβάει ότι τραβάει επειδή βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας.

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:04 π.μ.  

Έτσι, έτσι.
Άτομα που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια με μέσο όρο 2,5 να γίνουν μελετητές και να συντάσσουν οικονομοτεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες.
Δεν θα έπρεπε να μάθουν πρώτα να λύνουν μια δευτεροβάθμια εξίσωση πριν σπουδάσουν;

Όσο για γεωπονική εκπαίδευση, ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο. Κοινώς έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Και αυτό συμβαίνει με όλους τους αποφοίτους ΤΕΙ που γνωρίζω. Άρα μόνο τυχαίο δεν είναι. Το επίπεδο είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Του άλλου βέβαια του φταίνε οι βιοτεχνολόγοι...Εσύ αγόρι μου να δεις μαύρα μεσάνυχτα που έχεις...

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:04 μ.μ.  

ΠΟΙΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ?

ΤΟ "ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ" ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΡΑ ΜΟΥ?
Ή
ΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΗΣ (ΦΠ)

ΠΡΟΣΕΞΕ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ: ""




ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΕ ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:16 μ.μ.  

Λοιπον τα πραματα ειναι απλα, αλλα εσεις μπερδευστε

λεει το ΤΕΕ: εδω θελουμε να χτισουμε ενα σπιτι και μας λειπει ενας Πολ Μηχανικος.

θα παρουμε στη θεση του εναν Πολ Μηχανικο απο ΤΕΙ ή εναν Χημικο μηχανικο ή μηπως εναν Μηχανικο Υπολογιστων????



διαχωριστε μας να δουμε καμια ασπρο μερα. εχουμε γινει κωμωδια στα χωραφια.
δεν ειναι κακο να αντιγραφεις καποιον που ειναι πετυχημενος

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2009 στις 4:53 μ.μ.  

Ρε παιδιά ας σοβαρευτούμε λίγο... Ναι εντάξει έχουμε κόντρες και μεταξύ μας, φυτική παραγωγή, αγροτικής οικονομίας κτλ, αλλά αυτό με τα ΤΕΙ είναι βασικότερο. Ας το πάρουμε το θέμα πολύ απλά, όπως και να το κάνουμε είναι άνθρωποιλιγότερο καταρτισμένοι από εμάς, έχουμε τελειώσει μια σχολή 5ετή και έχουν τελείωσει ΤΕΙ και τελικά διεκδικούμε πάνω κάτω τις ίδιες δουλειές. Με το δίκιο τους και τις διεκδιούν, κι εγώ στη θέση τους αυτό θα έκανα. Αλλά δεν μας φταίνε αυτοί, ο κακός μας εαυτός μας φταίει, που όλο τσακωνόμαστε και προσπαθούμε να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου...
Τα πράγματα είναι τραγικά και γίνονται ακόμα χειρότερα. Δεν μας έφτανε ο Ορεστιάδα, θα αποκτήσουν δικαιώματα ως Γεωπόνοι σε λίγο και από τη σχολή του Αγρινίου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, αυτοί που έρχονται από Βουλγαρία όλο και αυξάνουν! Και εμείς τι κάνουμε...
ΜΣ

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2009 στις 6:39 μ.μ.  

Ο 3:16 μμ έχει δίκιο όσες φορές δούλεψα στον ελγα με "συναδέλφους" από trendy ειδικότητες, στα χωράφια με τους αγρότες εκτυλίσσονταν σκηνές ελληνικής φαρσοκωμωδίας του ΄60 (Βεγγος, Χατζηχρηστος κλπ). Καρπαζιές, κλοτσοπατηναδες και τρελό γέλιο αλλά οι αγρότες δεν αστειεύονται όταν πρόκειται για τις περιουσίες τους και για τα λεφτά τους

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2009 στις 6:39 μ.μ.  

11Γιατι μονο αυτοι της Φ.Π παραπονιουνται διαρκώς??? ολοι ιο υπολοιποι κλαδοι ειναι μονιασμένοι.Θα καταλάβουν επιτέλους οτι ετσι δεν θα πανε ποτε μπροστα???Το προβλημα αγαπητοι της Φ.Π δεν ειναι ο Γεωπόνος Π.Ε αλλα ο τεχνολογος γεωπόνος οποιος βεβαια οταν τον ρωτησεις τι ειναι σου απαντα Γεωπόνοςσ (για τεχνολογος ουτε κατα διανοια δεν το αναφερει)!Το επίπεδο τους είναι εξαιρετικά χαμηλό. Το εζησα με παιδια στο master μου (μανιβελια-δεν επαιρναν μπρος)!!

Γιαυτο καλύτερα να σταματησετε την φαγωμαρα και να σκεφτειτε κατι δημιουργικο την επομενη φορά που θα πατε να κανετε post.3 συμβάσεις είναι όλες και όλες που αργά ή γρήγορα σε βάθος χρόνου θα τις κάνουν όλοι, ΦΠ ή όχι οπως ειπε και οσ υναδελφος!

και μην ξεχνάτε οτι :Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες, οι μεσαίοι για γεγονότα και οι μικροί για άλλους

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2009 στις 6:48 μ.μ.  

ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΜΠΗΚΑ ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑ ΜΕ 16,5 ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ 5 ΚΑΙ 6 ΣΕ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑ.ΕΛΕΟΣ.ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΛΑΔΟΙ.ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΑΚΟΜΑ.

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2009 στις 7:06 μ.μ.  

Η αγάπη δεν είναι να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλο, αλλά να βλέπουμε μαζί προς την ίδια κατεύθυνση

AΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ!!!

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2009 στις 8:19 μ.μ.  

Τι είναι αυτά που γράφετε ρε σεις;
Οι ειδικότητες κλέβετε τη θέση στον ΕΛΓΑ αυτών των 2-3 της ΦΠ που ποστάρουν. Αγόρια, οι συμβάσεις (3 τον αριθμό, μην το ξεχνάτε) δεν είναι θέσεις πάρκινγκ. Αντί να χλευάζετε τους συναδέλφους λοιπόν γράψτε και κάτι ουσιώδες. Επαναλαμβάνω, εσείς οι 2-3 με το μεγάλο κόμπλεξ. Γιατί δεν πιστεύω πως και οι υπόλοιποι της ΦΠ είναι τόσο χοντρόπετσοι. Οι συνάδελφοι της ΦΠ που προσωπικά γνωρίζω είναι μια χαρά άνθρωποι. Αξιοπρεπείς και αγαπητοί.
Αλήθεια, με τη ζωική και τη γ.μηχανική δεν έχετε το συγκεκριμένο κόμπλεξ; Που οφείλεται αυτό;

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:43 μ.μ.  

Όλοι έχουν δικαιωμα στην εργασία....αφού ήθελαν να κανουν ΤΕΙ Γεωπονίας δεν μπορεί να είναι άνευ αντικειμένου απασχόλησης...άνθρωποι ειναι και αυτοί....έχουν και αυτοί δικαιώματα. Καλό είναι να κοιτάξουμε να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τις δικές μας θέσεις και ας πάρουν και αυτοί κάτι συναφές με αυτό που σπούδασαν....
Όσον αφορά τους Βιοτεχνολόγους, Ζωική, Εγγειοβελτιώσεις και Οικονομία καλό θα είναι να μπαίνουν στη λίστα του ΕΛΓΑ μετα τη Φυτική Παραγωγή...Δεν μπορεί ένα τμήμα με χαβαλέ μαθήματα (πχ Βιοτεχνολογία) επειδή έχει 8.5αρια να μπαίνει από πάνω στη Λίστα....να ειμαστε και λίγο δίκαιοι....οπως ο Φυτικής Παραγωγής δεν μπορεί να κάνει (βυσματική) σύμβαση στον Δημόκριτο (όπως μερικοί της Βιοτεχνολογίας) ή στον ΕΦΕΤ (βλεπε Τεχνολόγοι Τροφίμων), ή σε ινσιτούτα γάλακτος κλπ κλπ κλπ έτσι και ο Ελγά είναι αντικείμενο καθαρά για Φυτικής Παραγωγής.

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:40 μ.μ.  

Εγω πάλι ξέρω κάτι Γεωπόνους (και κάτι διπλωματούχους για να γενικεύσω) που ήρθαν από πρώην ανατολικές. Αυτοί δεν περνούσαν όχι σε ΤΕΙ αλλά ούτε ΤΕΛ δεν έβγαζαν. Οι ξύπνιοι όμως πήγαν εκεί και έβγαλαν τις σχολές (πως δεν ξέρω...). Να σας ενοχλούν αυτοί κυρίως και να αφήσετε τα ΤΕΙ στην ησυχία τους. Να ασχοληθείτε με αυτούς που θα έρθουν με πτυχία κολεγίων Ζιμπάμπουε καλύτερα

Ανώνυμος 26 Φεβρουαρίου 2009 στις 7:16 μ.μ.  

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΛΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΖΕ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Ανώνυμος 10 Μαρτίου 2009 στις 1:03 μ.μ.  

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.Η ΛΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

ΑΙΜΙΛΙΑ 22 Απριλίου 2009 στις 9:25 μ.μ.  

ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ 8 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΤΑ .... ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑ ΣΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΩ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΠΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΝΩ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΦΙΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΓΑ !!!!!
ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΗΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΣΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΛΥΣΗ ΟΠΩΣ ΠΧ ΚΟΙΝΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Η ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΝΙΚΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΩΛΟΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

Ανώνυμος 1 Μαΐου 2009 στις 12:16 π.μ.  

aimilia makari kopela mou na eixame koines eksetaseis kai na trwgate to aggouraki pou fagame emeis kai na to boul..ipotrofies kai m...kai gw an imoun se auto to tei oxi mia ipotrofia alla 100 tha eixa!!emeis den fobomaste na diagvnistoume me tous teitzides!!makari kai twra na mpainan eksetaseis gia oles tis theseis. tha se pligwsw alla tha katixame tis perissoteres kai me diafora!!
oso gia tous gewponous PE enwthite re kai min tsakwneste ta tei einai enwmena kai se ligo etsi opws to pane tha mpainoun kai ston elga!! sto katw katw tis grafis kai gw zwiki teleiwsa elga doulepsa kai pistepse me thimithika polla apo tis dendrokomies kai fitopathologies kai morfologies kai kai pou exw kanei !!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP