Άνεργοι-Συμβασιούχοι-Αντιπρόσωποι Κλάδων του ΓΕΩΤΕΕ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Διαβάζω την δήλωση(σύμφωνα με το 4epohes.blogspot.com) που έκανε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓ κ.Ζιούβας ,κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τον έλεγχο υγείας της νέας ΚΑΠ, ότι στον ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν τους ελέγχους ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ και ΘΕΟΛΟΓΟΙ.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓ από αντιπολιτευτικό βήμα,αναφέρθηκε σε ένα πρόβλημα που όλοι γνωρίζουμε και έχει γραφτεί από συναδέλφους επανειλημμένως στο blog.

Με αφορμή αυτό, καθώς και την επικείμενη τακτική γενική συνέλευση αντιπροσώπων των κλάδων του ΓΕΩΤΕΕ την Παρασκευή και το Σάββατο,θα αναφερθώ στο σώμα των αντιπροσώπων των κλάδων.

Στις εκλογές υπάρχουν 3 κατηγορίες υποψηφίων των κομματικών παρατάξεων.

Υποψήφιοι για την κεντρική διοίκηση,υποψήφιοι για τις Δ.Ε των παραρτημάτων,και υποψήφιοι των αντιπροσώπων των κλάδων σε κάθε παράρτημα.

Κάθε κομματική παράταξη κατεβάζει ένα αριθμό υποψηφίων για το σώμα των αντιπροσώπων από κάθε κλάδο(περισσότεροι οι Γεωπόνοι,ακολουθούν οι Κτηνίατροι κ.τ.λ).

Ο αριθμός των υποψηφίων αυτών είναι ο μεγαλύτερος και ως προς την συμμετοχή αλλά και ως προς την εκλογή τους.

Με ένα παράδειγμα να πω ότι στο Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας(και σε όλες τις Δ.Ε) η διοικούσα επιτροπή αποτελείτε από 11 άτομα ενώ οι αντιπρόσωποι των κλάδων είναι 341 εκ των οποίων 179 είναι Γεωπόνοι.(εκλεγμένα)

Οι κακές γλώσσες λένε ότι έτσι γίνεται καλύτερα ο έλεγχος από την κάθε παράταξη των ψηφοφόρων καθώς και το μαύλισμα λόγω των προσωπικών σχέσεων με τους υποψήφιους αυτούς.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κάθε υποψήφιος ανήκει σε μια παράταξη(δεν βάζει κανείς υποψηφιότητα με εξαναγκασμό).

Γιατί βάζουν υποψηφιότητα για αντιπρόσωποι οι συνάδελφοι Γεωπόνοι;

Βάζουν γιατί είναι ενεργά μέλη ενός κόμματος,βάζουν γιατί ανήκουν απλά σ'ένα κόμμα και με την υποψηφιότητα ισχυροποιούν την ταυτότητα τους,βάζουν γιατί όπως λένε οι κακές γλώσσες περιμένουν ανταπόδοση μικρή ή μεγάλη,βάζουν γιατί θέλουν να προσφέρουν στο κλάδο τα μέγιστα!
Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που δέχονται ένα τηλεφώνημα από υψηλό κομματικό στέλεχος ή προσωπικό φίλο λίγους μήνες πριν τις εκλογές που λένε...

Έλα agroanerge θα σε βάλω στους αντιπροσώπους.
Τι είναι αυτό;
Τίποτα μωρέ τυπικά πράγματα για τις εκλογές,έλα να κάνεις μια αίτηση και μην έρχεσαι ούτε να ψηφίσεις.(Φυσικά και θα ψηφίσεις,υποψήφιος είσαι,όπως φυσικά θα σε πάρουν και τηλέφωνο να μαζέψεις όσους περισσότερους γνωστούς ξέρεις).

Γιατί τα λέω όλα αυτά για τους αντιπροσώπους σήμερα;

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ,ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ Ή ΜΗ ,ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ.

Πάω λοιπόν πάλι στην αρχή και ερωτώ:

Τόσους μήνες μετά την εκλογή τους ,αυτοί οι συνάδελφοι από όλες τις παρατάξεις γνωρίζουν και βιώνουν προσωπικά όλα τα προβλήματα των άνεργων και συμβασιούχων.

Τόσους μήνες αυτοί οι συνάδελφοι γνωρίζουν(γιατί τα ζούνε οι ίδιοι) για τις αυθαιρεσίες στο εποχικό προσωπικό του ΟΠΕΚΕΠΕ,για την καθυστέρηση στην πληρωμή των εκτός έδρας,για τις υπερωρίες,για την μείωση των μηνών της σύμβασης,για την επαγγελματική σχέση και αντιμετώπιση που έχουν με τον οργανισμό.

Τόσους μήνες αυτοί οι συνάδελφοι γνωρίζουν(γιατί τα ζούνε οι ίδιοι) για την άκυρη κατανομή των θέσεων στην λίστα του ΕΛΓΑ που έχει δημιουργηθεί από τις ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις,για την ανακατάταξη (που δεν πέρασε τελικά), για το πρόβλημα που δημιουργείται σε πολλούς με τα ανοιχτά ή κλειστά γραφεία.

Τόσους μήνες αυτοί οι συνάδελφοι γνωρίζουν(γιατί τα ζούνε οι ίδιοι) για την μη ανάρτηση των αποτελεσμάτων της ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ,το πρόβλημα που δημιουργείται και σ’αυτές τις συμβάσεις από την απόκρυψη κωλύματος,καθώς και την εντοπιότητα.

Τόσους μήνες αυτοί οι συνάδελφοι γνωρίζουν(γιατί τα ζούνε οι ίδιοι) για το πρόβλημα που δημιουργούν πλέον οι ειδικότητες,και ο αποκλεισμός συναδέλφων από συγκεκριμένες προκηρύξεις.

Τόσους μήνες αυτοί οι συνάδελφοι γνωρίζουν(γιατί τα ζούνε οι ίδιοι) για το πρόβλημα του 24μήνου,για τις ελάχιστες προκηρύξεις μονίμων θέσεων,για το αδιέξοδο γενικότερα που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι και οι άνεργοι.



Γιατί φωνάζουμε για το ΓΕΩΤΕΕ(και όχι άδικα) αλλά τι κάνουν τα εκλεγμένα μέλη των αντιπροσώπων;

Αυτοί βρίσκονται κοντά στην διοικούσα επιτροπή του κάθε παραρτήματος,αυτοί μπορεί να μεταφέρουν προβλήματα και προτάσεις.

Ποια παρέμβαση,ανακοίνωση,ενημέρωση, έγινε για ένα από τα παραπάνω θέματα;

Ποιο από τα παραπάνω θέματα μεταφέρθηκε σε συνεδρίαση στα Κεντρικά για συζήτηση;

Ποιος είναι τελικά ο ρόλος αυτών των συναδέλφων,ανέργων και συμβασιούχων,που έθεσαν υποψηφιότητα και έχουν εκλεγεί με το σώμα των αντιπροσώπων;

Οι κακές γλώσσες λένε……


Υ.Γ Η συνέλευση αυτής της εβδομάδας παρουσιάζει για πολλούς έντονο ενδιαφέρον για διάφορους λόγους.Από την συμμετοχή ή όχι του Υπουργού σ’αυτήν,από την δικαστική διαμάχη των μελών του Δ.Σ,από την σύγκρουση που υπάρχει με το Υπουργείο για την περιθωριοποίηση των ΓΕΩΤΕΕ,τα αποτελέσματα του ελέγχου των οικονομικών απολογισμών του ΓΕΩΤΕΕ,το ΟΣΔΕ,τα αναπτυξιακά προγράμματα κ.α

Τώρα αν θα γίνει λόγος για τους ανέργους και συμβασιούχους δεν βάζω το χέρι στη φωτιά.Ελπίζω να βρεθεί μια εκλεγμένη φωνή να αναφερθεί και σ’αυτούς.

Και όταν υπάρχει αναφορά στον μεγάλο αριθμό των μελών(30.000) να μην ξεχνάτε να αναφέρετε ότι(23.000) σας γύρισαν την πλάτη στις προηγούμενες εκλογές.

Όπως επίσης, σταματήστε να αναφέρετε στις εφημερίδες ότι το επιμελητήριο δεν έχει παίξει τον ρόλο που του αρμόζει όλα αυτά τα χρόνια,και πείτε ότι αυτή η κατάντια έχει δημιουργηθεί από την στενή κομματική αλυσίδα(Αντιπρόσωποι-Δ.Ε- Κ.Δ) με τα προσωπικά συμφέροντα και τις σκοπιμότητες των λίγων.


Όποιος αναγνώστης παραβρεθεί στην συνέλευση και βρει χρόνο από τους κομματικούς διαξιφισμούς(τάχα μου-τάχα μου),και τις αντεγκλήσεις ιδιωτών-δημοσίων, ας τραβήξει κανένα videaki,να πάρουμε κι εμείς μια γεύση!

1 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2008 στις 8:36 π.μ.  

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ;;;;

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP