Ελεγχος τροφίμων και ζωοτροφών

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Ενιαίο φορέα ελέγχου ζητούν οι πιστοποιητικοί οργανισμοί

Ανεξάρτητο και ενιαίο φορέα ελέγχου τροφίμων και ζωοτροφών με προληπτικό χαρακτήρα ζητούν οι πιστοποιητικοί οργανισμοί, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη στη χώρα μας κλιμακίου επιθεωρητών από το Γραφείο Τροφίμων και Κτηνιατρικών Θεμάτων της Ε.Ε.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αντί να απειλεί τους οργανισμούς βιολογικής γεωργίας ότι κάνουν πλημμελείς ελέγχους, καλό θα είναι να θεσπίσει το νομοθετικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει την αξιόπιστη και αυστηρότερη λειτουργία του συστήματος ελέγχου, δήλωσε ο Σπύρος Σγούρος, διευθυντής της ΔΗΩ. Και πρόσθεσε: «Αυτό θα μπορούσε να είναι και παράδειγμα για το θέμα γενικότερα της γεωργίας στη χώρα μας, με δεδομένο ότι το κλιμάκιο δεν έρχεται για μας».

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει ότι οι ενέργειες και οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζουν ικανοποιητικά τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στα συστήματα ελέγχου της ασφάλειας τροφίμων στην Ελλάδα, είναι η απάντηση σε ερώτηση της Μαίρης Ματσούκα, ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ.

Γι' αυτό τον λόγο, άλλωστε, θα κατεβεί και το κλιμάκιο από το Γραφείο Τροφίμων και Κτηνιατρικών Θεμάτων.«Με δεδομένη τη συχνότητα των διατροφικών σκανδάλων παγκοσμίως (π.χ. μελαμίνη στο γάλα), ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος», είπε η ευρωβουλευτής για την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με επάρκεια τους κινδύνους που επιφυλάσσει το μέλλον.

πηγή:Ελευθεροτυπία

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP