Η παρέμβαση ΓΕΩΤΕΕ για τους συμβασιούχους

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Συμβασιούχοι

«Το 2004 εφαρμόζοντας προεκλογική υπόσχεση του κόμματός σας ψηφίσατε και θέσατε σε εφαρμογή το Π.Δ. 164/2004. Επιδιώκατε με το διάταγμα αυτό:
α) Τον τερματισμό ενός απαράδεκτου καθεστώτος ομηρίας εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, κυρίως νέων της χώρας.
β) Την διακοπή της βιομηχανίας αγωγών των συμβασιούχων κατά του δημοσίου ή των οργανισμών του για την μονιμοποίησή τους και
γ) Την διακοπή της τάσης των διοικήσεων των οργανισμών του δημοσίου να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους με συμβασιούχους, προσαρμόζοντας έτσι την ελληνική νομοθεσία σε αντίστοιχη Ευρωπαϊκή οδηγία.

Αξιολογώντας τα αποτελέσματα από την τετράχρονη εφαρμογή του Π.Δ. μπορούμε άνετα να συμπεράνουμε ότι:

1. Το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας αμβλύνθηκε μεν, αλλά δεν λύθηκε, αφού μεγάλος αριθμός συμβασιούχων παρέμεινε σ’ αυτό το καθεστώς. Δυστυχώς ο αριθμός αυτός μεγαλώνει επικίνδυνα.
2. Η βιομηχανία αγωγών πράγματι διακόπηκε με τη βοήθεια όμως του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά και της σχετικής απόφασης της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που χαρακτηρίστηκε όμως από προβλήματα στη διαδικασία, βάλλεται από μεγάλο μέρος του νομικού κόσμου της χώρας και έχει ουσιαστικά προσβληθεί στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.
3. Η τάση των διοικήσεων των οργανισμών δεν διεκόπη καθόλου. Πολλές απ’ αυτές συνεχίζουν ανενόχλητα την ίδια ταχτική, φροντίζοντας μόνο οι συμβασιούχοι που χρησιμοποιούν να είναι πάντα διαφορετικοί. Εφαρμόζοντας τη λογική του 24μηνου καταδικάζουν χιλιάδες νέους σε μόνιμη ανεργία.
4. Η τήρηση τέλος των διατάξεων του Π.Δ. 164/04 παράγει συμπεριφορές που προσβάλουν την ίδια την αξιοπρέπεια των νέων εργαζομένων και ορισμένες φορές καλλιεργούν την παραβατικότητα ένθεν κακείθεν. Η ανάγκη αντίστασης στην αδικία των ανέργων δεν οδηγεί πάντα σε νόμιμες πρακτικές αποκατάστασης, αλλά και σε πλάγιους δρόμους και την ευθύνη γι’ αυτό δεν την έχουν οι αδικούμενοι.
Για όλους τους παραπάνω λόγους η Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Κρήτης σας καλεί να εξετάσετε άμεσα την προοπτική τροποποίησης του 164/Π.Δ. για τη διόρθωση των παραπάνω διαπιστώσεων. Η καθημερινή επαφή με τους χιλιάδες γεωτεχνικούς – συμβασιούχους μας πείθει ότι η ευθύνη για το πρόβλημα δεν ανήκει στους ίδιους, που μετά από 5-6 χρόνια σπουδών αναζητούν μια θέση στον ήλιο. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στις διοικήσεις των οργανισμών που σε πείσμα των αρχών, χρηστής διοίκησης και της Ευρωπαϊκής οδηγίας, αξιοποιώντας κενά του Π.Δ. 164/04 επιμένουν να αναπαράγουν το καθεστώς ομηρίας των εργαζομένων. Πιστεύουμε να συμφωνείτε με τα παραπάνω και να προχωρήσετε άμεσα την αντιμετώπιση του προβλήματος με εκείνον που σας οδήγησε αρχικά στην ψήφιση του Π.Δ. 164/04».


agroanergos

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι Κύριοι του ΓΕΩΤΕΕ, και μην προσπαθείτε να καλύψετε την παραβατικότητα ορισμένων.Όλοι έχουμε ανάγκη για δουλειά στις δύσκολες εποχές που περνάμε.Η αξιοπρέπεια και η ηθική είναι για πολλούς πάνω από οποιοδήποτε διάταγμα ή σύμβαση.

Γι'αυτό σταματήστε να δικαιολογείτε τέτοιες συμπεριφορές και μην ξεχνάτε ότι οι ΠΛΑΓΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ δεν στρέφονται εναντίον του Π.Δ αλλά εναντίον έντιμων ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.




3 σχόλια:

Ανώνυμος 3 Νοεμβρίου 2008 στις 9:35 μ.μ.  

Mιας και μιλαμε για το ΓΕΩΤΕΕ...
Σημερα παρελαβα την μπουρδα που λεγεται ''Γεωτεχνικη Ενημερωση''.
ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ?ΜΟΥ ΤΡΩΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ.ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ(ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ REAL TIME ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΑ(ΕΣ).ΟΥΤΕ ΤΑ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΕΑΓΕ (εδω δεν εχουμε μονιμη δουλεια η συνταξη μας μαρανε) ΟΥΤΕ ΟΙ ΦΑΤΣΕΣ ΣΑΣ.
ΔΕΝ ΛΕΩ, ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ...ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΔΑΣΗ....ΣΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ/ΑΝΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ Κ-Λ-Ε-Β-Ε-Τ-Ε!
Ο ΘΡΥΛΕΩΝ

Ανώνυμος 4 Νοεμβρίου 2008 στις 1:01 π.μ.  

ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ, ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕ ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ, ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΖΩΠΙΚΟ.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΔ 164/2004 ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΕΠΙ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΑΒΑΝΟΣ - ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΙΚΟΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Κ.Α..

Ο κ.ΚΑΜΠΙΤΑΚΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΣΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ-ΕΚΤΙΜΗΤΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΚΛΠ - ΠΟΥ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΕΒΑΣΤΑ ΠΟΣΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. ΣΥΜΦΩΝΕΙ;

Andrameleh 8 Νοεμβρίου 2008 στις 5:25 μ.μ.  

Ωραιότατα και έτσι καταλήξαμε να αποκλείονται συνάδελφοι με χρόνια συμβάσεων (ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ) λόγω συμπλήρωσης του 24μήνου! Τουλάχιστον με το προηγούμενο καθεστώς είχαν την δυνατότητα να εργαστουν!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP