Η ΠΟΣΕΓ για ΟΣΔΕ και μικρά Σχέδια βελτίωσης

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Ο Διεθνής “στημένος” διαγωνισμός με τα χονδροειδή “λάθη” και τις “φωτογραφικές” διατάξεις για το ΟΣΔΕ, ματαιώθηκε.

Στη σχετική ανακοίνωση του, ο ΟΠΕΚΕΠΕ λέει μισές αλήθειες, αναφέρει επιλεκτικά δύο μόνο φορείς που κατέθεσαν ένσταση, και αποσιωπά σκόπιμα την ένσταση της ΠΟΣΕΓ και πιθανόν και άλλων φορέων.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ παρεμβαίνει με την ανακοίνωσή του στα γεγονότα και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Δηλώνουμε ότι τέτοιου είδους τεχνάσματα δεν αποπροσανατολίζουν τους Γεωπόνους και δεν αναστέλλουν την επί έξη χρόνια σταθερή και επίμονη προσπάθεια της ΠΟΣΕΓ, για ένα αξιόπιστο ΟΣΔΕ, με διαδικασίες που θα τις χαρακτηρίζουν η διαφάνεια και η νομιμότητα.

Είναι φανερό ότι η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού είναι μια κίνηση τακτικής της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, με διπλό στόχο. Από την μια να ρίξει στάχτη στα μάτια των ελεγκτών της Ε.Ε. (όπως είχε κάνει ο κ. Κοντός και το 2005) και από την άλλη να μεθοδεύσει την ανάθεση του έργου στη ΠΑΣΕΓΕΣ με επικάλυψη νομιμότητας.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου «Υπηρεσίες συγκέντρωσης, εισαγωγής και επεξεργασίας στοιχείων των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης για τα έτη 2009, 2010 και 2011....» αποκαλύπτει με τον πιο σαφή τρόπο ότι υπάρχει ένα έργο του οποίου η ανάθεση διέπεται από διαδικασίες, τις οποίες προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Ομολογεί δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι:

¨ Οι αναθέσεις που προηγήθηκαν στους «κρατικοδίαιτους συν-εταίρους» ήταν παράνομες.¨ Η ευθύνη για την προχειρότητα με την οποία διαχειρίστηκαν από το 2004 το ΟΣΔΕ οι “κρατικοδίαιτοι συν-εταίροι” ανήκει αποκλειστικά στον κ. Κοντό.¨ Η ευθύνη (από το 2004) για τα πρόστιμα που επιβαρύνθηκε και θα επιβαρυνθεί η χώρα, ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο τον κ. Κοντό.¨ Η ευθύνη για τις “κουτοπονηριές” και τις “φωτογραφικές διατάξεις” του διεθνούς διαγωνισμού ανήκει αποκλειστικά στον κ. Κοντό.¨ Κάθε πρόστιμο που επιβάλλεται από το 2004 για το ΟΣΔΕ στην χώρα είναι “κατόρθωμα” του κ. Κοντού.

Ο κ. Κοντός, μετά την αποτυχία του διαγωνισμού για το ΟΣΔΕ και την αποτυχία του νόμου για την κτηνοτροφία, προσπαθεί να καλύψει τα συντρίμμια της “πολιτικής“ του (!!!) καταφεύγοντας σε σπασμωδικές ενέργειες, χωρίς να υπολογίζει τις δυσμενείς συνέπειες που έχουν στην αγροτική ανάπτυξη και την αγροτική οικονομία.

Ο κ. Κοντός παραμένει προκλητικά αδιόρθωτος, λειτουργεί ως ιδιοκτήτης του ΥΠΑΑΤ, τακτοποιεί τους δικούς του, φροντίζει τους αρεστούς και υποτακτικούς του, συνεχίζει τον πόλεμο κατά των ενοχλητικών Γεωτεχνικών και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να αποκομίσει βραχυπρόθεσμα επικοινωνιακά οφέλη ή να εκμεταλλευτεί αντιθέσεις ανάμεσα σε επιστημονικούς κλάδους για να περάσει τα μέτρα που θέλει. Είναι βέβαιο όμως ότι αυτή η πολιτική θα πέσει στο κενό.

Τελευταία επικοινωνιακή και πελατειακή “επιτυχία” του κ. Κοντού είναι το πρόγραμμα για τα Μικρά Σχέδια Βελτίωσης, το οποίο αφορά επενδύσεις στην αιγοπροβατοτροφία, με επιλέξιμη δαπάνη έως 50.000 €. Οι αιτήσεις των δικαιούχων γίνονται δεκτές με διαδικασίες, που παραβιάζουν προκλητικά την κοινοτική και εθνική νομοθεσία, καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και βάζουν αναπόφευκτα σε περιπέτειες τους κτηνοτρόφους, αφού είναι γνωστό ότι για να υποβληθούν φάκελοι υποψηφιότητας θα πρέπει να έχουν προηγηθεί:Η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οικονομίας & Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης.

Η έκδοση Υπουργικής Απόφασης Λεπτομερειών. (Άρθ. 1, παράγρ. 4 της υπό έκδοση ΚΥΑ).Η έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την Προκήρυξη του Μέτρου. (Άρθ. 9, παράγρ. 1 της υπό έκδοση ΚΥΑ).Η δημοσιοποίηση των αποφάσεων από τις Περιφέρειες. (Άρθ. 9, παράγρ. 2 της υπό έκδοση ΚΥΑ).Η εγκατάσταση της internet εφαρμογής.Καμία από τις παραπάνω αποφάσεις δεν έχει εκδοθεί, η internet εφαρμογή δεν έχει εγκατασταθεί και οπωσδήποτε δεν δημοσιοποιήθηκε τίποτα σχετικό από τις Περιφέρειες. Όσο για το περιεχόμενο των αποφάσεων, περιέχει σημεία τα οποία θα δημιουργήσουν προβλήματα στους αγρότες που θα θελήσουν να ενταχθούν στο μέτρο.Τα λόγια και οι ενέργειες του κ. Κοντού είναι επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι νέοι αγρότες δεν πρέπει να παρασυρθούν από τα επικοινωνιακά τρυκ του κ. Κοντού. Οι δικαιούχοι πρέπει να σκεφθούν πολύ πριν αποφασίσουν να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα που, με ευθύνη του κ. Κοντού, είναι μετέωρο.Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ο Γ. Γραμματέας
Ανακοίνωση της ΠΟΣΕΓ ( www.poseg.gr )
Ανέβασα την παραπάνω ανακοίνωση γιατί μου άρεσε.
Φαίνεται ότι η ΠΟΣΕΓ είχε πέσει στη χύτρα με το φίλτρο όταν ήταν μικρή.


Το θέμα στάλθηκε από το νέο Γεωπονικό blog geoponix

4 σχόλια:

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2008 στις 8:02 μ.μ.  

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟ

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ 10-15 "ΓΚΡΙΖΟΜΑΛΗΔΕΣ" ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ.

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ 1400-1500 ΝΕΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΝ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΡΧΩΝΤΩΝ ΜΕΛΩΝ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ, ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΩΝ.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟ?



ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ: ΠΟΥΛΑ ΦΡΕΖΑΚΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΑ Carrefour, ALEX PAK, ΚΑΙ ΑΛΛΑ SUPERMAKET), ΦΤΙΑΞΕ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ, ΒΑΛΕ ΑΜΠΕΛΙΑ, ΠΟΥΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΚΛΠ ΚΛΠ

ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ????

ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ ΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ???

ΠΛΗΡΩΣΕ 40.000-50.000 ΕΥΡΩ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΓΚΟ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ?

ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ 4ΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΙ. ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ.

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2008 στις 9:02 μ.μ.  

ειμαστε σκουπιδια
ειμαστε αποτυχημενοι αυτο ειμαστε

καναμε λαθος και θα το πληρωνουμε για ολη μας την ζωη

Ανώνυμος 8 Νοεμβρίου 2008 στις 8:39 μ.μ.  

ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ ΑΓΡΟΑΝΕΡΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ??? ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ!

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΝΤΑΙ, ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΓΑ ΜΠΟΥΡΔΟΥΚΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ" ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ (Η ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ ΤΑ ΣΚΑΤΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ), ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ (ΚΟΥΡΑΖΩΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΗΜΗΤΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ), ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ (ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ).

ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΑΓΡΟΤΟΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΝΕ 2000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΠΩΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ, ΠΟΣΑ ΦΥΛΛΑ ΕΧΕΙ Η ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ. ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΗΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕ, ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΝΟΕ... ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ

ΜΠΛΕΞΑΤΕ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΒΒΑΤΑ

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2008 στις 10:27 π.μ.  

Ena soro geoponoi dioristikan teleutaia..kai den einai gkrizomalides!! APO 25 mexri 40 xronon einai!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP