Γιατί ο βολεμένος φωνάζει περισσότερο;

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008


Με μορφή χιονοστιβάδας οι ανακοινώσεις των Γεωτεχνικών το τελευταίο δίμηνο.
Αναρωτιέμαι που ήταν όλοι αυτοί κρυμμένοι τόσο καιρό,και γιατί αυτή η έντονη μαχητικότητα με το Υπουργείο, από όλους τους συλλόγους και το ΓΕΩΤΕΕ.

Εκεί που μια ανακοίνωση έβγαινε με το σταγονόμετρο(χαρακτηριστικό παράδειγμα η σελίδα της ΠΟΣΓ που είχε ένα χρόνο να ανανεωθεί) τώρα δεν τις προλαβαίνουμε.

Ανακοινώσεις από τα Κεντρικά του ΓΕΩΤΕΕ,από όλα σχεδόν τα παραρτήματα από την ΠΟΣΓ,ΠΟΓΕΔΥ,ΠΟΣΕΓ κ.τ.λ., ναυλώνουν λεωφορεία για συγκεντρώσεις κ.ο.κ

Και γιατί διαμαρτύρονται όλοι αυτοί;

Εγώ ειλικρινά δεν ξέρω,αλλά μπορώ να φανταστώ ότι έχει να κάνει με την τσέπη τους!Όταν βάλλεται η τσέπη και τα συμφέροντά τους τότε υπάρχει συσπείρωση και κοινή γραμμή.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το ΓΕΩΤΕΕ που είναι επιμελητήριο με μέλη,τους ελεύθερους επαγγελματίες,τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και τους ανέργους και συμβασιούχους.

Ποια είναι η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση, για θέματα που απασχολούν τους ανέργους και συμβασιούχους,και ποιες οι συζητήσεις έχουν γίνει για:

Tην άρση του 24μήνου
Την εντοπιότητα στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου
Τις ειδικότητες
Την διεκδίκηση μόνιμων θέσεων
Την μισθολογική ανισότητα μονίμων και συμβασιούχων
Την κατάληψη θέσεων(συμβάσεις) από ελεύθερους επαγγελματίες
Για το μητρώο γεωργικών συμβούλων(ακούγεται βέβαια για νέα προκήρυξη το νέο έτος)
Την αλλαγή στο υφιστάμενο σύστημα προκηρύξεων(για μόνιμες θέσεις) των Γεωπόνων.Πότε θα σταματήσει αυτή η κοροϊδία συλλογής μορίων που πέρα από τις ανισότητες που δημιουργεί,έχει ευνουχίσει ηθικά,ψυχολογικά,οικονομικά εκατοντάδες μακροχρόνια συμβασιούχους;
Ακόμα και για το τεστ δεξιοτήτων που θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ να συμμετέχουν μπορούσε να ζητήσει εξαίρεση(βάση νόμου) για τον κλάδο μας.Δηλαδή δεν είναι χρήσιμη η εμπειρία(με 5η κύκλο σπουδών μην το ξεχνάμε),αλλά το να γνωρίζουμε ποιος πήρε το Νόμπελ ηλιθιότητας το 2008;

Πότε βγήκε ανακοίνωση από τα Κεντρικά ή από τα Παραρτήματα για κάποιο από αυτά τα θέματα;
Πότε σε συνεδρίαση του ΓΕΩΤΕΕ τέθηκαν ζητήματα ανέργων και συμβασιούχων;
Πότε επιτέλους αυτό το επιμελητήριο θα αφήσει τις σκοπιμότητες τις προσωπικές διαμάχες και φιλοδοξίες,και θα θέσει μια εκ νέου βάση για τον τόσο μεγάλο αριθμό μελών του,που απαρτίζεται από ανέργους και συμβασιούχους;

Είναι κρίμα και ντροπή για ένα τόσο μεγάλο επιμελητήριο(βάση του αριθμού των μελών) να μην δείχνει την παραμικρή προσοχή,στην πιο ευπαθή επαγγελματικά και κοινωνικά ομάδα!
Είναι κρίμα και ντροπή γιατί μέρος αυτής της ομάδας, είναι που καθορίζει το εκλογικό αποτέλεσμα μέσω των αντιπροσώπων.(με ψεύτικες υποσχέσεις)

Ας πάμε τώρα στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Διαμαρτύρονται για τα μικρά σχέδια βελτίωσης,το ΟΣΔΕ κ.τ.λ.Δεν θέλω να μπω στα χωράφια τους και δεν θα πάρω θέση για τα αιτήματα τους, γιατί δεν με αφορά.
Με αφορά όμως το κομμάτι που έχει να κάνει με τους συμβασιούχους.Και θα το πω με προσωπικά μου παραδείγματα.

Συνάδελφοι μου στείλανε μηνύματα και μου λένε γράψε για τα σχέδια βελτίωσης που είναι μούφα,για τους νέους αγρότες κ.τ.λ.

Ποιο είναι το παράλογο εδώ;Εγώ είμαι ο άνεργος σ'αυτήν την ιστορία περιμένοντας μια σύμβαση πως και πως,ενώ όλοι αυτοί δουλεύουν με συμβάσεις.

Δηλαδή τώρα αυτοί σε ποια κατηγορία ανήκουν;

Τους έλεγα για το 24μηνο,για τις ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις,για την ανισότητα που δημιουργεί η εντοπιότητα,για το πρόβλημα με τις ενστάσεις, αλλά πέρα βρέχει.
Τώρα με τα σχέδια ξεσηκώθηκαν και φωνάζουν ότι αδικούνται.

Δηλαδή οι συμβασιούχοι δεν αδικούνται από αυτούς;

Γιατί καλός ο αναπτυξιακός,καλά τα HACCP,καλά όλα τα αγροτικά προγράμματα αλλά να παίρνεις και την δουλειά του άνεργου,για να μοιράζεις κάρτες στα χωράφια πάει πολύ.Καθώς και αυτοί που έχουν κατάστημα γεωργικών εφοδίων.(δεν είναι πολλοί)

Πρέπει αυτή η υποκρισία να σταματήσει και να μην τα θέλουμε όλα δικά μας.

Όπως επίσης να βγάλουν και ανακοίνωση(το λένε στις κατ’ιδίαν συζητήσεις για την ΑΔΙΚΙΑ του Μητρώου γεωργικών συμβούλων) που να αναφέρει ότι πρέπει να ανοίξει το Μητρώο και να εγγραφούν όσοι το επιθυμούν.

Για τους Δημοσίους και αορίστου χρόνου!

Είναι ξεχωριστή κατηγορία και σιγά μην περιμένουμε συμπαράσταση από αυτούς.Όταν ξεκινάει μια απεργία ζητάνε την συμπαράσταση των συμβασιούχων για να φαίνονται πολλοί.Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να βοηθήσουν στα αιτήματα των συμβασιούχων.Εδώ σφάζονται για το 10ευρο από τα εκτός έδρας και απαξιώνουν με την συμπεριφορά τους τον κάθε συμβασιούχο χωρίς να βλέπουν την όποια εργασία που παρέχει.(και είναι μεγάλη)

Να καλή ώρα τώρα πριν τις εκλογές στον ΕΛΓΑ(των μονίμων),θα ζητήσουν μόνιμες θέσεις(200) γιατί το 70% των πορισμάτων γράφετε από συμβασιούχους.Έχω βαρεθεί τόσα χρόνια να το ακούω.
Ας ξεκινήσουν απεργία οι συμβασιούχοι στον ΕΛΓΑ(ή αλλού) και να δω πόσοι μόνιμοι θα τους στηρίξουν.Πλάκα κάνουμε;

Ο συμβασιούχος είναι γι΄αυτούς βοηθός,να βγάζει το φίδι από την τρύπα όποτε χρειαστεί,να κάνει την βρόμικη δουλειά,και αν χρειαστεί να μας ρίξει καμιά ψήφο.

Εδώ κλείνοντας να κάνω μια έκκληση στο λογιστήριο του ΓΕΩΤΕΕ να εισπράξει τα οφειλόμενα από τους μη τακτοποιημένους οικονομικά μονίμους υπαλλήλους(είναι εκατοντάδες).Είναι λυπηρό να χρωστάνε χρόνια ολόκληρα την ετήσια συνδρομή τους συνάδελφοι που κατέχουν υψηλές θέσεις και μη του δημοσίου!


Με λίγα λόγια στον κλάδο μας επικρατεί το εξής παράδοξο.
Αντί, να φωνάζουν και να ξεσηκωθούν οι άνεργοι,οι συμβασιούχοι,αυτοί που ζουν την επαγγελματική και οικονομική εξαθλίωση,αυτοί που μπροστά τους βλέπουν αδιέξοδα,αυτοί που μετράνε τους μήνες για το αν θα μπορέσουν να βγουν στο ταμείο ανεργίας,αυτοί που αφήνουν τα σπίτια τους και τρέχουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας,αυτοί που δεν ξέρουν πότε θα ξαναδουλέψουν,αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη και ταλαιπωρούνται από τα στημένα τερτίπια των προκηρύξεων……φωνάζουν οι βολεμένοι!

Γιατί;

5 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2008 στις 6:01 μ.μ.  

Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά μη ξεχνάς και συ ορισμένα πράγματα:
1) Και συ φωνάζεις για τη τσέπη σου και καλά κάνεις(αν είχες μόνιμη δουλειά, φαντάζομαι ότι δεν θα έφιαχνες blog για τους άνεργους συναδέλφους)
2)Το Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ εκλέχθηκε από όλους εμάς (μόνιμους, άνεργους, ελεύθερους επαγγελματίες). Αν κάποιους από εμάς δε μας ικανοποιεί, μπορούμε να βγάλουμε κάποιους άλλους, αρκεί βέβαια να συμμετέχουμε στις διαδικασίες του.
Την άλλη Παρασκευή το ΓΕΩΤΕΕ έχει πανελλαδική συνέλευση. Κατεβείτε και βάλετε μπροστά στους συναδέλφους τα ΔΙΚΑΙΑ αιτήματα σας και ζητήστε την στήριξη τους. Θέλω να πιστεύω ότι θα βρείτε συμπαράσταση.

Φιλικά
Ένας Γεωπόνος του Δημοσίου

Ανώνυμος 12 Νοεμβρίου 2008 στις 8:16 μ.μ.  

Ο agroanergos εχει δικιο και κατα την δικη μου γνωμη φιλε Δ.Υ. αλλα τα ερωτηματα που θετει μεταξυ καρεκλατων μονιμων Δ.Υ. και ανεργων ειναι ρητορικα.

Δεν θα πρεπει να ξενχα κανεις την απιστευτη δυναμη και εξουσια που εχει ακομα και ο τελευταιος κλητηρας του δημοσιου. αρκει να καθεται σε μονιμη σταθερη καρεκλα. Αν θιγουν τα συμφεροντα του (επαγγελματικα & οικονομικα) μπορει να εκβιασει, να απειλησει και να πιεσει προισταμενους και υφισταμενους, να συνδικαλιστει, να απεχει απο τα καθηκοντα του, να μην ειναι παραγωγικος, να ειναι αντιδραστικος κλπ κλπ χωρις καμια απολυτως επιπτωση για την καθημερινοτητα του.

Δεν ξερω παντως εγω ως συμβασιουχος-ανεργος και εχω απειληθει και εχω προσβληθει και ειμαι παντα προθυμος και παντα υπερπαραγωγικος και φυσικα, χαμογελαστος.

Εμεις δεν εχουμε τιποτα ουτε εξουσια, ουτε διασυνδεις, ουτε εξαρτησεις.

Το μονο που μας εμεινε ειναι -μια αισθηση αδικιας και- η φωνη μας. Και αυτη θα σας ζαλιζει για πολυ καιρο ακομη.

μπραβο στο ιστολογιο και παλι

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2008 στις 1:05 π.μ.  

Σφαλιάρα το κείμενο και η φωτογραφία......

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2008 στις 11:41 π.μ.  

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ:
ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ-Ο ΙΡΑΚΙΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΓΝΟΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ!ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ!
ΕΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΤΩΝ(ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ) ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ;;;;ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΥΠΠΟ.ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΕΔΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ;;;;
ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΩΜΙ ΞΕΡΕΤΕ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΙΟΤΕ ΤΟ ΣΤΕΡΟΥΝΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2008 στις 9:40 μ.μ.  

Φίλε μου, να ξέρεις ότι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για να δουλεύουν με συμβάσεις σημαίνει ότι μάλλον δεν έχουν τρελαθεί στο τάλιρο και πόσο μάλιστα όταν οι υποχρεώσεις τρέχουν (ειδικά αν υπάρχει στη μέση και οικογένεια).
Ένας Γεωπόνος ελεύθερος επαγγελματίας, για να συντηρηθεί μόνο, μπαίνει αναγκαστικά σε ξένα χωράφια (όπου ο ανταγωνισμός είναι λυσσαλέος) γιατί αν περιμένει πότε θα τρέξουν τα σχέδια βελτίωσης, πότε οι νέοι αγρότες κλπ. μάλλον θα πεθάνει στη πείνα και αυτός και η οικογένεια του.

Υ.Γ. Αυτό με τις κάρτες πάντως δυστυχώς, ορισμένοι το κάνουν

ΕΝΑΣ ΠΑΘΩΝ!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP