1ο Partenariat προϊόντων αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008


Η Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε. Ο.Τ.Α., στα πλαίσια του Ε.Π. Κ.Π. Leader+, θέλοντας να συμβάλλει με καινοτομικό αλλά και αποτελεσματικό τρόπο στην ανάπτυξη ενός τομέα με προβλήματα αλλά και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1ο Partenariat προϊόντων αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στο Κιλκίς.Το Partenariat αυτό αποτελεί μια μοναδική επιχειρηματική εκδήλωση για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στο παραγωγικό και εμπορικό κύκλωμα όπως καλλιεργητές, μεταποιητικές και εμπορικές επιχειρήσεις, επιστημονικοί φορείς, επιμελητήρια, σύλλογοι παραγωγών, τελικοί καταναλωτές.


Βασικοί στόχοι του Partenariat είναι η ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών, η ανάπτυξη της γνώσης, η ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών, η προώθηση και προβολή των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών του κλάδου, η δικτύωση των αγροτών και των επιχειρήσεων αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών.Η εκδήλωση εκτός του ότι διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θεωρείται πολύ ενδιαφέρουσα και ελκυστική από την πολιτεία, την επιχειρηματική και επιστημονική κοινότητα αλλά και τους πολίτες – καταναλωτές. Στα πλαίσια του Partenariat θα πραγματοποιηθούν:

α) Έκθεση προϊόντων από επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα που μεταποιούν ή εμπορεύονται προϊόντα από αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

β) Επιχειρηματικές συναντήσεις με στόχο την επίτευξη εμπορικών συμφωνιών και ανάπτυξης συνεργασιών.

γ) Ημερίδα με εισηγητές από όλο το φάσμα του τομέα.δ) Παρουσίαση Έρευνας Αγοράς του κλάδου.

ε) Παρουσίαση ενός νέου δικτυακού χώρου και ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων σχετικά με τον κλάδο προϊόντων αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών, όπου κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί εκτός του να αντλήσει κάθε σχετική πληροφορία, θα μπορεί να θέσει την αγγελία του για το είδος της α΄ ύλης που προσφέρει (ως παραγωγός) ή επιθυμεί (ως μεταποιητής).

Τονίζεται ότι η συμμετοχή όλων των επιχειρήσεων & φορέων στο Partenariat είναι δωρεάν με πλήρως εξοπλισμένο stand.


Όλοι οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά και να μυρίσουν πάνω από 100 είδη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, να γνωρίσουν τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, να συμμετάσχουν σε «παιχνίδια» δοκιμασίας της οσφρητικής τους ευαισθησίας και ικανότητας μαντεύοντας τα είδη των φυτών που κρύβονται μέσα σε μπουκάλια με αιθέριο έλαιο ενώ σε όλους θα προσφέρονται ζεστά αφεψήματα από μοναδικά αρωματικά φυτά του τόπου μας.


πηγή:www.myserres.gr

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP