Σχετικά με την αναφορά Κοντού στο ΓΕΩΤΕΕ

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Την Κυριακή 9/11/08 σε μία «προεκλογική» εξόρμηση του κου Κοντού στην πατρίδα του την Ξάνθη σε μια αγωνιώδη συνέντευξη Τύπου είπε και ανακοίνωσε πολλά για την περιοχή. Ασχολήθηκε όμως και με τους Γεωτεχνικούς και με αυτά που είπε εκτέθηκε για ακόμη μία φορά.(η συνέντευξη υπάρχει ως ακουστικό αρχείο στο www.agroanergos.blogspot.com)
Η διένεξη λοιπόν, κατά τον κον Κοντό, όλων των γεωτεχνικών με αυτόν, είναι στην ουσία δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων!!! 1) του δημοσίου και 2)…του ΓΕΩΤΕΕ!!!
1)Λοιπόν εσείς στο Δημόσιο θέλετε να είστε στη θέση του Υπουργού, Υπουργοί και δεν διεκδικείτε ούτε ένα συνδικαλιστικό θέμα παρά μόνο θέλετε να κάνετε μόνοι σας τις προαγωγές και αυτοί(υπουργοί και Σια) να σας ακολουθούν. Οι ρόλοι σας είναι διακριτοί αλλά εσείς δε λέτε να το καταλάβατε!!! (κε Καββαθά ακούτε;)
2)και αυτή η συνδικαλιστική οργάνωση του ΓΕΩΤΕΕ!!! με αυτή την διοίκηση (κε Μαρκόπουλε δεν είσαι αρεστός, αν ήταν ο κος Μάμαλης ή άλλος εις εκ των πέντε γνωστών «δούρειων ίππων» τότε ίσως το ΓΕΩΤΕΕ να έπαιζε ως θεσμοθετημένος σύμβουλος(γλάστρα) της πολιτείας σε αγροτικά θέματα) ενώ ξέρει ότι με αυτά τα μέτρα ωφελούνται οι παραγωγοί, χάνουν όμως απολαβές οι γεωτεχνικοί!!!

Όπως ωφελήθηκαν οι παραγωγοί 1)από το χαράτσι του ΟΣΔΕ, 2)για το οποίο απειλείτε η χώρα μας να απωλέσει το 10% των επιδοτήσεων, 3)τον τραγέλαφο των «γρήγορων» επιδοτήσεων, 4)τις χαμένες καλλιέργειες των καπνών, της βιομηχανικής τομάτας(Θράκη), των ζαχαρότευτλων, 5)το βούλιαγμα των κτηνοτρόφων στα καρτέλ των «κουμπάρων», 6)το καλαμπόκι των 10΄, 7)του βαμβακιού των 25΄, 8)τα χαμένα χρήματα της επιστροφής του πετρελαίου, 9)οι χαμένες κατά 50% επιδοτήσεις των καπνών, 10) το ΦΠΑ που από 18 πήγε να γίνει 8 και έγινε 19!!!, 11)των Κέντρων Γενετικής Βελτίωσης, 12)των ΚΕΓΕ 13) η απαξίωση του ΕΘΙΑΓΕ… την χαμένη γαλοπούλα να την βάλω;…και πόσα ακόμη!!!

Μα τι λέτε; εδώ «με μια απλή αίτηση»(επί λέξη), με μια βεβαίωση του Δημάρχου και με 50.000€ θα κάνατε αρμεκτήρια, θα αγοράσετε αρμεκτικά συστήματα, παγολεκάνες, γεννήτριες!!! Αφήστε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους κανόνες της σε μας (έτσι και αλλιώς άλλος πληρώνει…εσείς!!!).

Όσο για τους Νέους αγρότες με αίτημα των νέων αγροτών(δηλαδή ΠΕΝΑ) θα μπορούν να υπογράφουν και τεχνολόγοι γεωπονίας όπου θα μειωθούν λόγω του ανταγωνισμού οι τιμές των μελετών. Ενώ οι γεωπόνοι θέλουν… ακούστε, ακούστε: να κάνουν τις μελέτες οι τεχνολόγοι αλλά να υπογράφουν οι ίδιοι!!!
Η ΠΕΝΑ οφείλει να μας διευκρινίσει αν όντως αυτά που είπε ο υπουργός για το παραπάνω αίτημα είναι δικό τους. (Έχω την εντύπωση ότι ο πρόεδρος της είναι και γεωπόνος!!!) Για να μπορέσουμε να διαπιστώσουμε τι είναι αυτό το νέο που φέρνετε στην ελληνική γεωργία και τι μπορούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι «ανίδεοι» γεωτεχνικοί να περιμένουμε από εσάς. Δηλαδή αν θεωρείτε θεμελιώδες πρόβλημα στην ελληνική γεωργία την επιδοτούμενη αμοιβή ενός γεωτεχνικού – μελετητή αντί, να απαιτήσουν τον ουσιαστική παρουσία με συμβουλευτικό ρόλο του γεωτεχνικού (ως μάνατζερ) στην εκμετάλλευση του, αν μπορεί η ΠΑΣΕΓΕΣ με τον κάθε Καραμίχα, Καραγκιωζόπουλο, Γιαννούλη, Τσιφώρο να κάνει έρευνα και τεχνική στήριξη των παραγωγών και ο κάθε τεχνολόγος που δεν μπόρεσε να περάσει σε ΑΕΙ με δύο χρόνια λιγότερα σπουδών(ας με συγχωρέσουν οι φίλοι τεχνολόγοι αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους), να υποκαταστήσουν τους γεωτεχνικούς, αν δηλαδή σε αυτήν την χώρα για να πάει καλά ο αγροτικός τομέας δεν χρειάζεται ούτε αξιοκρατία, ούτε αξιολόγηση, ούτε ήθος, ούτε επιστήμη, αρκεί κάποιος να σπέρνει και ο έρμος ΕΛΓΑ να αποζημιώνει…
Εάν αυτή είναι η άποψη των ελπιδοφόρων νέων γεωργών αλλά και της πολιτείας πέστε το μας να αλλάξουμε χώρα, γιατί οι χώρες που μας εκμηδένισαν και μας εκμηδενίζουν στις αγορές πριν και πρώτα από όλα, είχαν επενδύσει και επενδύουν σε επιστημονικό προσωπικό.
Αλλιώς… κάποιος από την εκάστοτε πολιτεία πρέπει να μαζέψει τον κάθε Κοντό και το γνωστό σε όλους σύστημα που έχει βουλιάξει οικονομικά και ηθικά την ελληνική ύπαιθρο.

ΥΓ1: όχι ότι οι γεωτεχνικοί δεν έχουν τις δικές τους ευθύνες, απλά τώρα διακυβεύεται η επιστημονικότητα (με επιστέγασμα τα «ταπεινά» αλλά ενδεικτικά ζητήματα των μελετητών)
ΥΓ2: οφείλουν στους συναδέλφους τους, στους φοιτητές τους, στον χώρο γενικότερα να πάρουν θέση οι συνάδελφοι καθηγητές που αποτελούν το γνωστό «think tank” (δάσκαλε Ηλία και οι άλλοι,με ποιους είστε με τους επιστήμονες ή με αυτούς που τους απαξιώνουν;)

Χαράλαμπος Χρυσοχοΐδης

Γεωπόνος-Μέλος της διοικούσας του ΓΕΩΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Νοεμβρίου 2008 στις 7:24 π.μ.  

ΣΑΝ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ!ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ!ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΟΠΙΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΣΧΕΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ;ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ, ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΙ ΕΚΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ!ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ, ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΚΤΛ!!!Ε, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ!!

Ανώνυμος 11 Νοεμβρίου 2008 στις 9:14 μ.μ.  

ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΤΩΡΑ ΚΕΙ ΠΙΣΩ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΚΛΑΔΟΣ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙ. ΑΣ ΜΗ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΗ ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΑΣΧΟΛΙΟΜΑΣΤΑΝ,ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ. ΑΝ ΠΟΤΕ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ, ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ. ΠΟΝΑΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΘΙΣΤΕ ΤΟ.

Ανώνυμος 14 Νοεμβρίου 2008 στις 11:10 π.μ.  

Για σιγά βρε παιδιά..τους τεχνολόγους που τόσα χρόνια βρίσκονται στην αγορά και συντάσσουν σχέδια δράσης, σχέδια βελτίωσης και άλλα με την υπογραφή γεωτεχνικών τους παραβλέπετε?
Σιγά τη μεγάλη γεωπονική επιστημονική κατάρτιση που χρειάζεται για να συντάξεις μια μελέτη ενός νέου γεωργού ή ένα σχέδιο βελτίωσης? Σιγά τα ωά ρε παιδιά, αν ήταν να σπουδάσει πέντε χρόνια κανείς για να κάνει κάτι τέτοιο να πάμε να φουντάρουμε σαν κράτος δηλαδή!!!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP