Απάντηση Συναδέλφου-Μόνιμης και Αποκλειστικής Απασχόλησης

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Διαβάζοντας το άρθρο σου έχω να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις:

Πρώτον: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν "πιάνουν" θέσεις συμβασιούχων, μάλλον κάποιοι συμβασιούχοι θέλουν να κάνουν "αρπαχτή" δηλώνοντας ελεύθεροι επαγγελματίες. Μήπως για τις θέσεις συμβασιούχων θα πρέπει να προσκομίζεται και βεβαίωση μη ασφάλισης στον ΟΑΕΕ;

Δεύτερον:Οι ελεύθεροι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ( τα κεφαλαία έχουν το νόημά τους) αγωνίζονται για την κατοχύρωση του επαγγέλματος και προσπαθούν να δημιουργήσουν τις βάσεις και προϋποθέσεις ώστε και άλλοι συνάδελφοι που θα το αποφασίσουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα, μιας και το πεδίο εργασίας είναι πολύ μεγάλο.

Τρίτον:Οι "καταγγελίες" αναφέρονταν σε συναδέλφους που ΤΩΡΑ εργάζονται συμβασιούχοι στο Δημόσιο και σε εποπτευόμενος αυτού Φορείς. Και δεν δέχομαι τη δικαιολογία ότι μιας και τώρα δεν υπάρχουν προγράμματα "Ε ας δουλέψω κάπου με σύμβαση και μετά βλέπω" Αυτός δεν είναι επαγγελματίας, είναι τυχοδιώκτης. Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ αγωνίζεται καθημερινά για το εισόδημά του και ανοίγει τους ορίζοντές του σε πολλά αντικείμενα μελετών και παροχής συμβουλών.

Τέταρτον:Το σχόλιό σου περί πίτας και μεγαλώματος του κομματιού είναι άτοπο μιας και σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, ο κάθε Σύμβουλος μπορεί να κάνει σύμβαση με μέχρι 50 γεωργοκτηνοτρόφους το έτος.

Πέμπτον:Το μητρώο Γεωργικών Συμβούλων πρέπει να επανακαθοριστεί και να ανοίξει. Ίσως θα έπρεπε να είναι ανοιχτό συνέχεια.

Έκτον και τελευταίο:Οι βολές (και σε παλαιότερο άρθρο σου) εναντίον των μελετητών είναι άδικες. Οι βολές σου θα πρέπει να είναι εναντίον αυτών των συναδέλφων που επαγγέλονται "λίγο απ' όλα". Αυτοί δημιουργούν προβλήματα στον κλάδο, αυτοί δίνουν πάτημα σε κάποιους (ξέρεις ποιους)να λένε " Οι μελετητές γεωπόνοι είναι άχρηστοι και δεν τους χριαζόμαστε". Ο καθένας θα πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του και το ΓΕΩΤΕΕ να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ένας Γεωπόνος - Μελετητής Μόνιμης και Αποκλειστικής Απασχόλησης

agroanergos

Έβαλα την άποψη σου σε ανάρτηση για να διαβαστεί και από αυτούς που δεν μπαίνουν στα σχόλια.
Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω γιατί αυτή είναι και η δική μου άποψη.
Δεν αναφέρομαι όμως σε Μελετητές αποκλειστικής απασχόλησης, αλλά σε αυτούς που με πρόσχημα την εντοπιότητα,καταλαμβάνουν θέσεις πολύμηνων ανέργων.
Μακάρι το ΓΕΩΤΕΕ και οι Επαγγελματίες Μελετητές να ξεκαθαρίσουν γρήγορα το τοπίο όπως λες!

4 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Δεκεμβρίου 2008 στις 11:22 π.μ.  

Καλές οι απόψεις του συναδέλφου μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης όπως υπογράφει,θα ήθελα όμως να ξέρω αν τις συνυπογράφει και ο πρόεδρος των μελετητών.
Κύριε Αντωνόπουλε θα ήθελα την γνώμη σας γι'αυτό.

Ανώνυμος 11 Δεκεμβρίου 2008 στις 2:56 μ.μ.  

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΦΙΛΕ...
ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΓΛΥΨΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΟΚΑΛΑΚΙ...
ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ...
ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ, ΔΩΣΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ...!

Ανώνυμος 11 Δεκεμβρίου 2008 στις 6:00 μ.μ.  

Τυχοδιώκτης ο πρόεδρος μας;

ΚΙΝΗΜΑ 11 Δεκεμβρίου 2008 στις 11:03 μ.μ.  

Αγαπητοί συνάδελφοι- Κατ αρχήν πολύ χαίρομαι για το site συνάδελφε agroanerge - Eίναι ζωντανό ,βγάζει....φωτιές -φωνές -ανατροπές (στο πνεύμα των ημερών!!!). Αλλά αυτό -εμένα προσωπικά- μου αρέσει. Όπου υπάρχει ζωντάνια σημαίνει ότι δεν μπορεί να αναπτυχθεί η σαπίλα.
Πάμε τώρα στους συμβούλους. Ναι εγώ είπα στην Αθήνα, ότι αν υπάρχουν σύμβουλοι ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ,εμείς θα τους καταγγείλουμε !!! Και το είπα ΦΩΝΑΧΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΑ .Δεν κρύφτηκαι από κανένα ΄Οπως και από εδώ μέσα, ότι λέω το λέω ΕΠΩΝΥΜΑ.. Και πάμε στην ουσία του πράγματος . Δυστυχώς φίλοι μου , φαίνεται ότι η εργασία του γεωπόνου μελετητή ,έχει ταυτιστεί με
με αυτή του ...μαλάκα!!! Δηλαδή «μπαίτε σκύλοι-αλέστε». Όποτε θέλει ο καθένας θα κάνει μελέτες- όποτε θέλει θα πουλάει φάρμακα-όποτε θέλει θα είναι υπάλληλος "με σύμβαση έργου,λέει" σε αναπτυξιακές ,οργανισμούς και δεν ξέρω και γώ τι άλλο, και όταν θάρθει η ώρα, να κάνουμε και κανά νέο αγρότη, να κάνουμε και καμιά μελέτη, να κάνουμε και λίγο το σύμβουλο, και πάει λέγοντας !!!
Αυτό θέλουμε ??? Τις ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ??? Γι αυτό ο κλάδος πάει κατά διαόλου. Για αυτό το ΓΕΩΤΕΕ ,θυμίζει ...μανάβικο-μπροστά στο ΤΕΕ. Γιατί εμείς συμπεριφερόμαστε σαν "εκ περιτροπής ετεροαπασχολούμενοι" και ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ . Και έτσι - στα πλαίσια των αρπαχτών, ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΝΕ οι αμοιβές (αντί να ζητάμε κατοχύρωσή τους), ξεφτιλίζουμε το επάγγελμα και το πτυχίο. Και έρχεται ο "καθένας" ,που μπορεί νάνε όχι μόνο τεχνολόγος -πάει στο διάολο εκεί που καταντήσαμε- αλλά και λογιστής , και οικονομολόγος, ακόμα και συμβολαιογράφοι , να κάνουνε λέει "τα χαρτιά". Έτσι λένε αν θέλετε να μάθετε . Τη γεωτεχνική οικονομοτεχνική μελέτη , την λένε "τα χαρτιά"!!!.Τήν λένε " Την αίτηση"!!! Άμα θέλουμε να ...καταντήσουμε ..... αιτησιογράφοι , ας πορευτούμε έτσι.!!! Όμως συνάδελφοι , αν θέλουν μερικοί να ψαρεύουν σε θολά νερά, ας το κάνουν. Κάποτε όμως θα πρέπει να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ, και να αμοιφθούμε πολύ. Και όχι καραγκιοζιλίκια . Να είμαστε -αλλά και να συμπεριφερόμαστε -σαν επαγγελματίες. Και όχι να έρχεται κάποια Αναπτυξιακή - Νομαρχίας παρακαλώ- να θέλει να πάρει μίζα 30%,από τους Γεωπόνους Συμβούλους, για να τους εξασφαλίσει λέει ,πρώτον τους πελάτες, και δεύτερον ότι θα πληρωθούνε !!! Είναι ή δεν είναι ΝΤΑΒΑΝΤΖΙΛΙΚΙ αυτό ρε φίλε agroanerge ? (εν καιρώ θα τους καταγγείλουμε και αυτές τις αναπτυξιακές- νταβαντζίδες οι Γεωπόνοι, δεν τους ΑΡΜΟΖΕΙ να έχουν)!!!
Ας σοβαρευτούμε λοιπόν. Ας στρωθούμε στη δουλειά, και ας ζητήσουμε τα λεφτά που πρέπει να παίρνουμε .Και σε άλλο σχόλιο μου, σας είχα καλέσει να βγείτε έξω εσείς οι νέοι ,και να παλέψετε σαν σωστοί ελεύθεροι επαγγελματίες. Μην ψάχνετε να...λουφάρετε στο Δημόσιο(και άμα λάχει να κάνετε και καμιά αρπαχτή στις μελέτες-παλιό σπόρ αυτό-και αγαπημένο- από κάποιους δημόσιους!!!)-Υπάρχει δουλειά έξω παιδιά, για όλους. Όσο για συνυπογραφές , agroanerge , εγώ υπογράφω αυτά που εγώ λέω. Πότε των άλλων- και μάλιστα, όταν είναι από "ανώνυμος"
Όσο για τον άλλο "ανώνυμο", που θέλει -τάχαμου- αθώα, να υπονοεί πράγματα, και θάματα, του καθενός η πορεία είναι γνωστή. Και κρίνετε καθημερινά.
Αυτά. Και αν χρειασθεί θα επανέλθω!!!
Και όπως πάντα…ΕΠΩΝΥΜΑ- ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ –ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- τηλ.6944/580.260 – e-mail agrocenter@gmail.com

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ – Και μια και οι ανατροπές, είναι της …μόδας τελευταία, να προτείνω κάτι?. Πως θα βλέπατε τη περίπτωση ,όλοι να βγαίναμε από εδώ μέσα ΕΠΩΝΥΜΑ και όχι ΑΝΩΝΥΜΑ ? Δεν θα ήταν πιο ενδιαφέρον ? ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ !!!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP