ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Eρώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών απηύθυνε ο βουλευτής κ. Γιάννης Σκουλάς με θέμα :

Άμεση λύση για τους Συμβασιούχους Γεωπόνους


Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των Συμβασιούχων Γεωπόνων, αφού βλέπουν ότι η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών τους εμπαίζουν και τέσσερα χρόνια μετά την πρόσληψή τους σε ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ , βρίσκονται ακόμα σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας.Πρέπει δε να σημειωθεί ότι όπως τονίζουν οι Συμβασιούχοι Γεωπόνοι, ακόμα και σήμερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο ΕΛΓΑ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους με συμβασιούχους σε ποσοστό που φτάνει μέχρι και το 70%.


Μετά τα παραπάνω
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1. Ποιος είναι ο προγραμματισμός που υπάρχει ώστε να διορθωθεί η κατάφορη αδικία που συντελείται σε βάρος των Συμβασιούχων Γεωπόνων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε ΟΠΕΚΕΠΕ και σε ΕΛΓΑ.

2. Είναι στις προθέσεις σας να υλοποιήσετε τη πρόταση των Συμβασιούχων Γεωπόνων για την μονιμοποίηση όλων όσων εργάστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο σε ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, συμπληρώνοντας 24 μήνες συνολικής απασχόλησης ανεξάρτητα των μεταξύ των επιμέρους συμβάσεων διαστημάτων .

6 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2008 στις 1:34 π.μ.  

Δεν φανταζομαι να πιστευει εστω και ενας συμβασιουχος γεωπονος οτι υπαρχει περιπτωση να γινει αυτο. Για πολλους και διαφορους λογους. Αναφερω μερικους:
1)Με τι κριτηρια μιλαμε για τα τεσσερα τελευται χρονια και οχι για πεντε, εξι, επτα κ.λ.π. Θα πουνε μερικοι διοτι υπολογιζουμε μετα το διαταγμα Παυλοπουλου. Μα το διαταγμα Παυλοπουλου ειναι αυθαιρετο και εγινε για να ελαχιστοποιηθει ο αριθμος των υπο μονιμοποιηση συμβασιουχων και κατηγορειται(οχι αδικα) οτι αδικει παρα πολλους συναδελφους μονιμοποιωντας ατομα που δουλεψαν 3 συμβασεις στον ΕΛΓΑ π.χ και "πετωντας" εξω ατομα με 10, 12 και περισσοτερες συμβασεις. Τι θελω να πω: Οτι παντα θα υπαρχουν συναδελφοι που θα αδικηθουν, μενοντας εκτος νυμφωνος οποιαδηποτε ρυθμιση και να γινει.Δηλαδη απανταμε σε ενα αυθαιρετο διαταγμα οριζοντας οι συμβασιουχοι(ποιοι απ ολους, και με ποιο δικαιωμα) νεα κριτηρια στην μονιμοποιηση που αλλους συμφερουν και αλλους οχι.
2)Θα ισχυρισθουν οι κυβερνωντες οτι η πιθανη μονιμοποιηση κι αλλων χιλιαδων συμβασιουχων αποτελει οικονομικη ταφοπλακα για τους οργανισμους(ας μου επιτραπει να μιλαω για τον ΕΛΓΑ) λογω αδυναμιας πληρωμης τους. Βεβαια ηαπαντηση ειναι οτι Η ξεφτιλα που λεγεται ΕΛΓΑ θα επρεπε να ειχε κλεισει εδω και χρονια διοτι ειναι χρεωμενος μεχρι εκει που δεν παιρνει.Απλως χρησιμοποιειται αο τους κυβερνωντες για να εξαγοραζει την ψηφο των αγροτων πληρωνοντας τους αναλογα με την εκαστοτε πολιτικη κατασταση ασχετα με τις πραγματικες ζημιες(και ο πιο αφελης και καλοπροαιρετος συναδελφος αν δουλεψει εστω και μια συμβαση στον ΕΛΓΑ καταλαβαινει πως δινονται οι αποζημιωσεις στο ονομα μιας δηθεν κοινωνικης πολιτικης. Εγω ξερω οτι για να πληρωνεις αποζημιωσεις πρεπει να εχεις κερδη).
3)Εδω βεν εχει λυθει το 24 μηνο, εχουμε την αφελεια να μιλαμε για αλλα;
4)Κατα την ταπεινη μου γνωμη ο μονος τροπος να γινονται οι προσληψεις ειναι με γραπτο διαγωνισμο.Ουτε με μορια,που αναγκαζεται ο κοσμος να τρεχει για μεταπτυχιακα συντηρωντας την κερδιφορα βιομηχανια των πανεπιστημιων και των μεταπτυχιακων της ξεφτιλας, ουτε με βαθμο πτυχιου διοτι γεμισε το δημοσιο με ασχετους που δεν μπορεσαν καν να εισαχθουν σε ελληνικα πανεπιστημια και ηρθανε απο Ιταλια, Βουλγαρια, Ρουμανια και αλλου με 10 αρια στα πτυχια αγοραζοντας τα απ το εξωτερικο και που οι κραγκιοζηδες του πρωην ΔΙΚΑΤΣΑ τους τα αναγνωρισαν.
Συγνωμη που ισωσ σας κουρασα αλλα παντα κατα την γνωμη ο λιγωτερο αδικος τροπος προσληψεων ειναι οι γραπτες εξετασεις οπως γινεται με τους εκπαιδευτικους(στοιχιζει βεβαια αρκετα στο κρατος). Θα με συνεφερε βεβαια η επετηριδα διοτι λογω ηλικιας δεν μπορω να διαβασω ευκολα καινα ανταγωνιστω τα πιτσιρικια(μειον αυτο για τους παλιους) αλλα...Ευχαριστω

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2008 στις 2:04 π.μ.  

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΟΤΙ 1)ΘΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΑ Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΣΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ(ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΓΑ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΕΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΔΗΘΕΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ) 2)ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙOΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ; OTAN ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΝΥΜΦΩΝΟΣ, ΑΔΙΚΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΑΙΣΑΝ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ 3)Ο ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ(ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙΟΣ,ΕΔΩ ΙΣΩΣ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ) ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΡΙΩΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΩΝ, ΡΟΥΜΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝ/ΜΙΩΝ(;)ΠΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΡΘΑΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ.(ΤΕΤΟΙΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΟΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ(ΓΙΑΤΡΟΙ).

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2008 στις 12:35 μ.μ.  

Ενώ με το γραπτό διαγωνισμό δεν συντηρείς την κερδιφορα βιομηχανια των φροντηστηρίων;

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2008 στις 4:17 μ.μ.  

και επίσης τη διαβλητότητα όλων των γραπτών διαγωνισμών. Συμβαίνει στις πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα συμβεί σε έναν απλό διαγωνισμό?

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2008 στις 6:29 μ.μ.  

Οχι φιλε μου. Την κερδοφορα βιομηχανια των φροντιστηριων δεν την συντηρουμε αλλα την δημιουργουμε. Εφ οσον η βαθμολογια ειναι συγκριτικη αν δεν παει κανενας φροντιστηριο, αυτοι που ειναι να περασουν, θα περασουν ειτε 10 γραψουν ειτε 2.Οπως ακριβως στα φροντιστηρια για τις εισαγωγικες στο πανεπιστημιο. Τρεχουν τα παιδια σαν τρελλα φροντιστηριο-σχολειο-φροντιστηριο και ξεπαραδιαζονται οι γονεις ενω πολυ απλα αν δεν πηγαινε κανενας φροντιστηριο παλι αυτοι που ειναι να περασουν, θα περασουν. Ο αριθμος εισακτεων ειναι ο ιδιος. Απλα ανεβαινει η βαση στα υψη(οπως γινεται και με τους γεωπονους με τα μεταπτυχιακα,κ.λ.π που μονοι τους ανεβαζουνε την βαση του διορισμου).Δεν νομιζω παντως οτι εστω και ετσι να ειναι, οτι συγκρινεται οικονομικα το κοστος των φροντιστηριων με τα μεταπτυχιακα, τα διδακτορικα και τις ξενες γλωσσες. Μια και το εφερε η κουβεντα ομως , μαγκια τους των καθηγητων που εχουν ολη αυτη την βιομηχανια των φροντιστηριων και δουλευουν. Εμεις οι αχρηστοι δεν βρηκαμε κατι αντιστοιχο να κανουμε. Μιλαμε για πολυ ξεφτιλα στο επαγγελμα ! Οσο για τον συναδελφο που ισχυριζεται οτι οι γραπτες εξετασεις ειναι διαβλητες εχω να του πω οτι τιποτα δεν ειναι αδιαβλητο,και το ποσοστο των συναδελφων που εχουν τοσο μεγαλα ¨"βυσματα"(για να θυμηθουμε και λιγο τον στρατο)ωστε να αλλοιωσουν τα γραπτα τους σε οφελος τους ειναι ειναι παρα πολυ μικρο ωστε να μπορει να θεωρειται αμελητεο και να μην επηρεαζει πρακτικα το συνολο.Αυτα...

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2008 στις 4:48 μ.μ.  

tipota den einai amelhteo otan milame gia tetoia themata.allwste auta symvainoun kathe xrono asxetws an vgainoun sthn epikairothta spania. kai pote den ephreazetai mono enas alla alysida atomwn.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP