Απαγόρευση προσλήψεων και το 2009

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Παρατάθηκε και για το έτος 2009 η ισχύς της πράξης υπουργικού συμβουλίου που ουσιαστικά απαγορεύει στους φορείς του δημόσιου τομέα να προβαίνουν σε προσλήψεις προσωπικού χωρίς την έγκριση των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων.

Καθώς η πράξη αυτή επαναλαμβάνεται μονότονα τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια, δεν πρόκειται να επιφέρει μείωση στον αριθμό των προσλήψεων κατά το προσεχές έτος σε σχέση με τα παλαιότερα. Ιδιαίτερα όταν το 2009 χαρακτηρίζεται ήδη από πολλούς εκλογικό έτος.

Στόχος της πράξης είναι η περιστολή των δαπανών στο Δημόσιο, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, "λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών".

Κάτι που το καταφέρνουν εν μέρει οι κυβερνήσεις κυρίως των τελευταίων ετών, με την πολιτική τους να προσλαμβάνουν αθρόα και μάλιστα με πελατειακό τρόπο, φτηνό εργατικό προσωπικό, μέσω των προγραμμάτων stage και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου, πολλές φορές σε θέσεις που κανονικά θα έπρεπε να καλύπτονται με διαφανείς και αντικειμενικές διαδικασίες επιλογής από τακτικό προσωπικό.

πηγή:proslipsis

7 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Δεκεμβρίου 2008 στις 6:41 μ.μ.  

Τι ειχαμε, τι χασαμε.Μια απ τα ιδια...

Ανώνυμος 27 Δεκεμβρίου 2008 στις 10:12 μ.μ.  

ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΛΕΦΤΟ...ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ (ΒΙΟΛΟΓΟΙ, ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ..ΚΤΛ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ....ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΤΛ...ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ.....
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΘΡΥΛΕΩΝ

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2008 στις 7:59 μ.μ.  

Και οταν τελειωσει το 24 μηνο φιλε μου Θρυλεων τι γινεται; Που μας καταντησαν. Να λεμε ευχαριστω με τα ξεροκοματα που μας πετανε... Θα τελειωσει αραγε καποτε αυτο;
Προσωπικα δεν το πιστευω.
Καλη χρονια(ας εχουμε τουλαχιστον υγεια γιατι απο δουλεια σαν γεωπονοι δεν βλεπω φως στο τουνελ). Αν βλεπετε εσεις αγαπητοι agroanerge, Θρυλεων και λοιποι αναβοσβηστε μου τον φακο...
ΗΛΙΑΣ

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2008 στις 8:22 μ.μ.  

θρυλεον,
σου ευχομαι νεα σκανδαλα, αποκαλυψεις, μαχαιρωματα, απατες, καταγκελειες και διαμαρτυριες

για 2009!

καλη χρονια!

δεν νομιζω να απογοητευτεις

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2008 στις 8:51 μ.μ.  

ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 24 ΜΗΝΟ. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΙΖΕΙ? ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝ ΣΗΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 24 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΟΠΕΚΕΠΕ, 24 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΕΛΓΑ, 24 ΣΕ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΛΠ Η 24 ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΑΣΗ? ΟΧΙ, Ε?

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2008 στις 10:13 μ.μ.  

Την ίδια απορία εχω και εγώ. Και μια πρόταση agroanerge που θα βοηθούσε πολλούς από εμάς τους νέους συναδέλφους να κατανοήσουν όλες αυτές τις διατάξεις που διέπουν τις προσλήψεις για τους γεωπόνους. Αν έχεις την καλοσύνη ,και τον απαιτούμενο χρόνο βέβαια, εσύ ή όποιος άλλος συνάδελφος επιθυμεί, να γράψει ένα άρθρο στο οποίο να διευκρινίζονται όλα αυτά (24μηνο, κώλυμα κλπ,κλπ). θα βοηθούσε πολύ όλους εμάς που τώρα ξεκινάμε.

Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2008 στις 3:10 π.μ.  

Για σας που τωρα ξεκινατε:
Λαθος σχολη διαλεξατε νεαροι συναδελφοι. Εμενα μου πηρε πολλα χρονια για να το καταλαβω.Η Ελλαδα δεν θελει γεωπονους.Εσεις καταλαβετε το απο τωρα. Οσο νωριτερα τοσο καλυτερα.Δεν τραβαει η ομαδα. Ψαξτε απο τωρα για αλλη δουλεια.Τι δουλεια θα μου πεις;Αλλο θεμα αυτο. Βεβαια με τον ενθουσιασμο του νεωφωτιστου λετε: Tι μ...ειες μας λες τωρα, εμας αλλα μας ελεγε ο οδηγος σπουδων της σχολης(!!!!!). Πουσαι νιοτη πουλεγες, πως θα γινομουν αλλος που λεει και ο ποιητης!
Σας τα λεω χωρις να θελω να σας κανω τον παλιο,η τον εξυπνο.
Αυτη ειναι η πραγματικοτητα.
Οσο πιο γρηγορα το καταλαβει καποιος, τοσο λιγοτερο θα απογοητευτει.
HΛΙΑΣ

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP