ΓΕΩΤ.Ε.Ε ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Διαβάζοντας τις αποφάσεις της 21ης συνεδρίασης του ΓΕΩΤΕΕ πιστεύω ότι υποθέσεις που αφορούν τους ανέργους και συμβασιούχους βαδίζουν με αυτόματο πιλότο ή να το πω διαφορετικά,όλες οι αναφορές γίνονται για να ριχτεί στάχτη στα μάτια.


Δεν εξηγείται αλλιώς μιας και οι παρεμβάσεις και οι πρωτοβουλίες είναι πολύ επιφανειακές,και δείχνουν ότι δεν απορρέουν από ένα σοβαρό στρατηγικό σχεδιασμό.

Το επιμελητήριο θα πρέπει να ασχοληθεί με την ουσία,με την πηγή των προβλημάτων,πως δημιουργούνται και πως εξελίσσονται και ταυτόχρονα να παρεμβαίνει σε θέματα επικαιρότητας.

Τώρα παρεμβαίνει μόνο στα θέματα της επικαιρότητας(σε λίγα από αυτά),με μεγάλη καθυστέρηση και κινήσεις που δεν αφήνουν σημάδια αισιοδοξίας.

24ΜΗΝΟ.

Οι εργαζόμενοι αυτήν την περίοδο στα πανεπιστήμια είναι σε απεργία,οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού με αλλεπάλληλες ερωτήσεις στην Βουλή και κινητοποιήσεις ζητούν την εξαίρεση τους από το Π.Δ(όχι ανάγνωσμα των άρθρων),οι Δασοπυροσβέστες και οι Εκπαιδευτικοί το έχουν καταφέρει ήδη όπως και ειδικές ρυθμίσεις για μονιμοποίησή τους κ.ο.κ

Φέτος για το 2008 μόνο οι εποχικοί Γεωπόνοι σε όλες τις υπηρεσίες ήταν πάνω από 2000,και τόσους μήνες δεν υπήρξε ούτε μια δημοσίευση σε εφημερίδα για αυτούς που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και κάτω από δύσκολες συνθήκες.

ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Το έχουμε γράψει επανειλημμένως και δω αλλά τι είναι τελικά αυτές οι κενές οργανικές θέσεις;Από το Επιμελητήριο δεν θέλουμε αυτές τις αόριστες εκφράσεις αλλά συντονισμένες κινήσεις,να ξέρουμε τι διεκδικούμε και τι περιμένουμε.
Που είναι αυτές οι οργανικές θέσεις;Στο Υπουργείο, στις Νομαρχίες,στον ΕΛΓΑ,στον ΕΦΕΤ οπουδήποτε αλλού,πόσες είναι και να ασκηθεί ανάλογη πίεση προς εκεί.
Επίσης τώρα με την πρόωρη συνταξιοδότηση λόγω ασφαλιστικού,πόσες θέσεις θα μείνουν κενές,δεν ξέρω αν ισχύει αλλά συνάδελφος Διευθυντής μου έλεγε ότι μέχρι το 2010 αναμένεται να φύγουν 6000 υπάλληλοι.Αυτά θέλουν οργανωμένες κινήσεις για να μην μυξοκλαίμε πάλι με τους άλλους κακούς συναφείς κλάδους(που έχουν πολλαπλασιαστεί).

ΜΗΤΡΩΟ-ΓΕΩΡΓΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Το λέγαμε πριν την συνεδρίαση ΕΔΩ ότι στις εξελίξεις για το θέμα των γεωργικών συμβούλων πρέπει να είναι και το ανοιχτό μητρώο.Το υιοθέτησε και το επιμελητήριο(επιτέλους) αν και τηλεφωνικά το επιβεβαιώνει ο Agrocert εδώ και ένα μήνα για νέα προκήρυξη το 2009.

ΟΣΔΕ

Η παρέμβαση για να συμμετέχουν οι Γεωτεχνικοί στις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης αν το έργο παρθεί(που θα παρθεί) από τις ΕΑΣ είναι καλό αλλά έχει και σκοτεινές παραμέτρους.Βέβαια είναι νωρίς, αλλά πρέπει να γίνει λόγος για τις οικονομικές απολαβές και οι προσλήψεις να γίνουν με αντικειμενικά κριτήρια(π.χ ανεργία) και όχι από προσωπικές γνωριμίες της Δ.Ε κάθε παραρτήματος.Αν και κάτι μου λέει ότι το σεμινάριο GIS του ΓΕΩΤΕΕ θα είναι στα κριτήρια.


Τα παραπάνω θέματα επικαιρότητας είναι ένα μικρό μέρος των προβλημάτων και εμείς μπορούμε να σας ενημερώσουμε για άλλη μια φορά και για άλλα όπως είναι :

1.Οι έντεχνα διαμορφωμένες 6μηνες συμβάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ που προστέθηκαν σ΄αυτές της Δακοκτονίας και απασχολούν φέτος 1000 Γεωπόνους και δεν τους δίνει την δυνατότητα με το πέρας της σύμβασης να βγουν στο ταμείο ανεργίας(ελάχιστος χρόνος είναι 7 μήνες).Όλοι αυτοί που απολύονται τώρα(800) και αυτοί που θα απολυθούν το καλοκαίρι(200) δεν θα έχουν κανένα βοήθημα για μήνες,ούτε δουλειά λόγω κωλύματος.

2.Η μισθολογική ανισότητα μονίμων και συμβασιούχων,πους τους κατατάσσει για το ίδιο έργο επιστήμονες δεύτερης κατηγορίας.

3.Η εντοπιότητα που πρέπει να καταργηθεί γιατί δημιουργεί μεγάλες ανισότητες.Δείτε τα αποτελέσματα τώρα του ΟΠΕΚΕΠΕ που πολλές θέσεις τις καταλαμβάνουν μη άνεργοι σε βάρος 12μηνων ανέργων.

4.Η απουσία ελέγχου στις προσλήψεις εποχικού προσωπικού και το πρόβλημα που δημιουργούν οι ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις.

5.Οι θέσεις πρακτικής άσκησης (225).
Αυτό το μέτρο ξεκίνησε για να έχουν οι απόφοιτοι μια πρώτη επαφή με την αγορά εγασίας.Ο αριθμός όμως των αποφοίτων είναι πολύ μεγαλύτερος από τις παραπάνω θέσεις με αποτέλεσμα να μην μπορούν όλοι να διεκδικήσουν μια θέση.Το λεγόμενο και αγροτικό θα έπρεπε να είναι για όλους και να μην έχει καταντήσει μια προκήρυξη 12μηνης σύμβασης.Θα έπρεπε βέβαια να εξαιρείται και από το Π.Δ.

Στα παραπάνω μπορούν να προστεθούν και άλλα π.χ οι ειδικότητες και να είναι θέματα ημερήσιας διάταξης του επιμελητηρίου.

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ,ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΜΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΜΑΤΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΕ.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ,ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ,ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ,ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΗΔΗ ΑΝΕΡΓΩΝ-ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ,ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟΥ.

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΕΡΔΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ-ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!

Αυτό πρέπει να είναι το μεγάλο στοίχημα για τη νέα διοίκηση του επιμελητηρίου γιατί όσο πιο πολύ πεινάσει κάποιος,όσο περισσότερο απογοητευθεί τόσο πιο εύκολα μπορεί να καθορίσει τις επόμενες εξελίξεις.(όσο και βαμμένος να είναι)

2 σχόλια:

ΚΙΝΗΜΑ 7 Δεκεμβρίου 2008 στις 7:44 μ.μ.  

Ρε παιδιά, έχετε πολλά "δίκια" - ότι και να πείτε- για το ΓΕΩΤΕΕ. Όμως γιατί δεν προσπαθείτε να πάρετε τη κατάσταση στα χέρια σας?. Πώς είναι δυνατόν ένα επιμελητήριο να πάει μπροστά όταν ,ούτε στις εκλογές δεν πάμε για να ψηφίσουμε? Μπείτε μέσα,και ανατρέψτε καταστάσεις- Γκρεμίστε κατεστημένα- Από εσάς τους νέους κάτι μπορεί να γίνει( έστω και το site του ΓΕΩΤΕΕ!!!, να γίνει κάτι που να δείχνει επιστημονικό επιμελητήριο, και όχι δεν ξέρω και εγώ τι( να μην πω τώρα)). Αλλά αυτό θέλει δουλειά.Δεν θέλει ωχαδερφισμό, και κυρίως κριτική απέξω - και εκ του ασφαλούς ,βέβαια!!!).Και όταν πάει να γίνει κάτι ,να το επικροτούμε-Και ας κάνουμε προτάσεις. Και κυρίως δεν θέλει κόμματα και κομματάκια . Πρώτα είμαστε επαγγελματίες και μετά πράσινοι-μπλέ-κόκκινοι και δεν ξέρω πιά άλλη απόχρωση θα προτιμούσε ο καθένας από μας !!! Τολμήστε λοιπόν.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ τηλ.6944/580.260 e-mail agrocenter@gmail.com www.geoponoimeletites.tk

Lucky Archer - Λάκης Βελώτρης 7 Ιανουαρίου 2009 στις 11:06 μ.μ.  

Πως θες να βρουν δουλειά τα ελληνακια; Ποιος θα τους προσλάβει; Δεν αλλάζουν ρούχα, βρωμάν σκόρδο, μεθύσι, φασολοκλαναδα και απλυσιά. Τόσο βρωμάνε που κινδυνεύουν να πάρουν φωτιά. Γελούν βρόντα Γυαλίζουν μίσος τα μάτια τους σαν μουσουλμάνοι. Μαθαίνουν τυπικά χωρείς να καταλαβαίνουν. Απατούν oλλα τα διαγωνίσματα. Δεν πιστεύουν αυτά που μαθαίνουν γιατί τους μπερδεύουν τα μάγια της γιαγιάς. Κλέβουν μολυβί μέχρι πληκτρολόγιο από τον αφεντικό. Κοιμούνται στη δουλια αφού γλεντουσαν όλο βραδύ. Νομίζουν ότι ξεγελάν τύπους και κομπλεκτικους. Συμμορφώθηκαν μαυρακια και έγιναν πρόεδροι, μα Έλληνες αγενής, ανεύθυνοι, στενοκέφαλοι παν πίσω.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP