ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΩΤ.Ε.Ε./ΠAΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των πλοιοκτητών μέσης αλιείας (σκαφών με μηχανότρατα). Οι κινητοποιήσεις αυτές επιβεβαίωσαν δυστυχώς για άλλη μια φορά την έλλειψη στρατηγικής και σχεδίου ανάπτυξης του τομέα Αλιείας όπως και των άλλων δραστηριοτήτων του πρωτογενή τομέα
Από την πρώτη στιγμή το ΥΠΑΑΤ, αποφάσισε να μην εφαρμόσει τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Καν.1967/2006, που απαγορεύει τη χρήση μηχανότρατας σε απόσταση μικρότερη από το 1,5 ναυτικό μίλι. Το έπραξε αυτό χωρίς να στηρίζεται σε καμία μελέτη που να τεκμηριώνει την ανάγκη παρέκκλισης σε όλη την επικράτεια, από διατάξεις του παραπάνω Κανονισμού. Το έπραξε επίσης χωρίς τον στοιχειώδη διάλογο μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων επαγγελματικών τάξεων αλιείας.

Έτσι τελικά και κάτω από τη δεδομένη αντίθεση της Συνομοσπονδίας Παράκτιων Αλιέων και του Πανελλήνιου Σύλλογου Ιχθυολόγων Δημοσίου, υπαναχώρησε με αποτέλεσμα να προκληθεί η αναστάτωση στα μεγάλα λιμάνια της χώρας όπως του Ηρακλείου.

Η Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Κρήτης τονίζει ότι η δήθεν «αποδοχή» των αιτημάτων όλων των επαγγελματικών τάξεων ακόμα και των αντίθετων ή η εκμετάλλευση των υπαρκτών αντιθέσεων μεταξύ των διαφορετικών τύπων αλιείας (Παράκτιας και Μέσης) επιτρέπουν να μην εφαρμόζεται μία ενιαία αλιευτική πολιτική σε μία καθαρά θαλασσινή χώρα. Υπηρετείται έτσι η διάλυση και αυτών των παραγωγικών τάξεων που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους σε ακριτικές, νησιωτικές ή άλλες απομακρυσμένες περιοχές της πολυσχιδούς ελληνικής ακτογραμμής και μάλιστα σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία για την παγκόσμια οικονομία.

Επιτέλους η αειφορία των θαλάσσιων πόρων του Αιγαίου και των άλλων θαλασσών δεν είναι μόνο μία κοινωνικο-οικονομική υπόθεση, αλλά κυρίως εθνική.

Καλούμε τον κ. Υπουργό και τους συνεργάτες του για άλλη μια φορά να παύσει να αυτοσχεδιάζει, να αξιοποιήσει τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί μέχρι τώρα με δαπάνες του φορολογούμενου έλληνα και να καλέσει επιτέλους σε διαβούλευση όλες τις αλιευτικές τάξεις με την παρουσία εκπροσώπων του ΓΕΩΤΕΕ και των συναρμόδιων Υπηρεσιών του ΥΑΑΤ και των ΝΑ.

Για τη Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Κρήτης
Ο Πρόεδρος
Κώστας Καμπιτάκης

3 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Δεκεμβρίου 2008 στις 7:28 μ.μ.  

ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ "ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ"?

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ

Ο ΕΛΓΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ 570 ΑΡΑ ΕΧΕΙ 570 ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ 700+ 250 ΑΡΑ ΕΧΕΙ 950 ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ

ΟΙ ΔΙΕΥΘ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ 450 ΑΡΑ ΕΧΟΥΝ 450 ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ


ΣΥΝΟΛΟ
2000+ ΑΠΛΕΣ, ΛΑΧΡΑΡΙΣΤΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.

ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΤΕΡ, ΧΩΡΙΣ ΑΓΓΛΟΓΑΛΛΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΑ-10

ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ FREE ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.


ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ (ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΤΕΡ), ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ (ΧΩΡΙΣ ΑΓΓΛΟΓΑΛΛΙΚΑ), ΑΘΗΝΑΙΟΙ (ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΡΧΙΩΤΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ)
ΓΙΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΜΟΝΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

Ανώνυμος 16 Δεκεμβρίου 2008 στις 6:59 μ.μ.  

ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΥΝΟΕΙΣΕΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΧΟΥΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΙ.

ΤΟ ΣΚΠΕΠΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΕΣΟ ΑΣΕΠ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΜΕΣΩ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΥ) ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.

ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ!!!!. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ (ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤ) ΚΑΙ ΟΥΤΕ Η 50% ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΟΠΟΣ ΙΣΧΥΡΙΖΩΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2008 στις 2:34 μ.μ.  

Εγω ακουσα οτι οταν ερθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσια θα διορισθουν ολοι στο δημοσιο, σε οποια υπηρεσια θελουν,διπλα απ το σπιτι τους(αν δεν υπαρχει παραρτημα της υπηρεσιας κοντα στο σπιτι τους τοτε με μια απλη αιτηση του ενδιαφερομενου συναδελφου θα δημιουργειται και θα τοποθετειται ο ιδιος διευθυντης και με καθαρες αποδοχες 3000 τον μηνα με ετησια αυξηση 15%).
Ειπαμε αγαπητε συναδελφε συμβασιουχε οτι η ελπιδα πεθαινει τελευταια, αλλα δυστυχως η αφελεια και η βλακεια ειναι αθανατες! Και δυστυχως πανω σ αυτες "πατανε" οι εκαστοτε κυβερνωντες και μας...ανε!Ευχαριστω.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP