Ποιοι είστε εσείς;

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Με παίρνει ένας Συνάδελφος τηλέφωνο και μου λέει ότι μοιράζουν φυλλάδια για απεργία την Τετάρτη.

Ποιος ρωτάω;

Κάτι παιδιά,και υπογράφουν σαν Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου.

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου μια άλλη ανακοίνωση αλλά δεν έδωσα σημασία.Τώρα όμως δίνω γιατί από τα πρώτα αιτήματα τους είναι η μόνιμη δουλειά με κάλυψη οργανικών θέσεων,κατάργηση του Νόμου Παυλόπουλου κ.α.

Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω την ύπαρξη ενός τέτοιου σωματείου,αλλά μου κάνει εντύπωση η στήριξη αιτημάτων συμβασιούχων από ιδιώτες!

Βέβαια στην ανακοίνωση αναφέρει και άλλα,όπως ότι οι συνδικαλιστικοί βραχίονες(ΔΑΚΕ,ΠΑΣΚΕ) σκοπεύουν να προβοκάρουν την απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Δεκέμβρη.

Ρε πάμε καλά;

Ζητάτε από συμβασιούχους μονοήμερη απεργία που έχουν 10 μήνες να δουλέψουν;

Όχι ότι δεν συμφωνώ με την απεργία,εξάλλου από το blog φώναζα για απεργία διαρκείας,στον ΟΠΕΚΕΠΕ,για να προβληθούν η δύναμη και τα προβλήματα των Γεωπόνων πριν προλάβει ο Υπουργός να τάξει τα δικαιώματα από νωρίς.

Με τις δηλώσεις στα χέρια θα είχε πάρει φωτιά η Αχαρνών.

Αλλά γενική απεργία,μονοήμερη,εκτός χρόνου είναι εκ του πονηρού και οδηγεί σε μεμονωμένες σκοπιμότητες!

2 σχόλια:

Ανώνυμος 9 Δεκεμβρίου 2008 στις 11:32 π.μ.  

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ (ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ) ΗΜΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΦΙΛΙΚΑ
ΚΑΡΑΚΑΞΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Ανώνυμος 9 Δεκεμβρίου 2008 στις 7:35 μ.μ.  

prosexte to 2) kai to 4) opou apo tis perizititetes eidikotites sto dhmosio apousiazoun -kai pali- oi geoponoi... xaxaxa ti na kanoume re paidia... den eimaste tis modas.. oi mixanikoi kai oi pliroforikarioi mosxopouliountai perissotero sto dhmosio... tin dekaetia toy '60 omos eimeis oi geoponoi anevokatevazame kiverniseis, tora svisame

Οι έξι αλλαγές για τους διορισμούς

1. Με διαφορετικό τύπο προκήρυξης θα προσλαμβάνονται οι υποψήφιοι για θέσεις υπουργείων, ΟΤΑ και επιχειρήσεων του δημοσίου τομέα. Οι προκηρύξεις δεν θα υπερβαίνουν τις 10 σελίδες. Σε αυτές θα αναλύονται η κατανομή των θέσεων και τα πρόσθετα προσόντα διορισμού. Ολα τα υπόλοιπα στοιχεία (τίτλοι σπουδών, απαραίτητα δικαιολογητικά, τρόπος υποβολής τους, ειδικές κατηγορίες υποψηφίων, νομολογία κ.τ.λ.) θα υπάρχουν σε ειδική έκδοση του Εθνικού Τυπογραφείου (ΦΕΚ).
Οι επιτελείς του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης και του ΑΣΕΠ εκτιμούν ότι με αυτόν τον τρόπο η ­­­ θα γίνει περισσότερη απλή, κατανοητή και εύχρηστη στους πολίτες.

2. Ο υπολογισμός των μορίων της εμπειρίας αποτελεί μόνιμη πηγή ενστάσεων και δικαστικών προσφυγών των υποψηφίων. Το αποτέλεσμα είναι η σημαντική καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων. Τόσο στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης όσο και στην Ανεξάρτητη Αρχή τάσσονται υπέρ της αντικατάστασης του κριτηρίου της εμπειρίας με το χρόνο κτήσης του πτυχίου. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο «παλιό» είναι το πτυχίο τόσα περισσότερα μόρια αποδίδει.
Το ίδιο, φυσικά, θα ισχύει και για το απολυτήριο Λυκείου, Γυμνασίου ή Δημοτικού για όσους αποφοίτησαν μέχρι το 1980. Μέχρι να εφαρμοστεί η νέα ρύθμιση, το ΑΣΕΠ αποφάσισε -εν μέσω διαφωνιών- στην πρόσφατη ολομέλειά του- τον τρόπο απόδειξης της εμπειρίας.
Οταν απαιτείται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος πρέπει να κατατεθεί το συγκεκριμένο πιστοποιητικό και βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα, στην οποία αναγράφεται η διάρκεια ασφάλισης. Οταν δεν απαιτείται, αρκεί βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα και υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου.

3. Το ΑΣΕΠ προετοιμάζει νέες, απλούστερες αιτήσεις που θα αντικαταστήσουν τις σημερινές σύνθετες. Υπολογίζεται ότι περί τα τέλη Ιουλίου θα είναι έτοιμες οι νέες, ώστε το Σεπτέμβριο να διατεθούν στους υποψηφίους. Ο γενικός διευθυντής του ΑΣΕΠ, Στάθης Σεμιτέλος, με δήλωσή του στον «Ελεύθερο Τύπο» επισημαίνει ότι «οι νέες αιτήσεις θα συνδυαστούν με ειδικό βιβλιαράκι υποψηφίων, ώστε να γίνει ευκολότερη η συμπλήρωσή τους».
Τα νέα έντυπα αφορούν όλες τις κατηγορίες προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Σημειώνεται ότι το νέο μηχανογραφικό σύστημα του ΑΣΕΠ που θα λειτουργήσει στο τέλος του 2007 δεν μπορεί να «διαβάσει» τις υπάρχουσες πολύπλοκες αιτήσεις.

4. Δεύτερη ευκαιρία διορισμού σε χιλιάδες υποψηφίους διαφορετικών ειδικοτήτων, που απέτυχαν σε προηγούμενους διαγωνισμούς του Δημοσίου, θα δώσει το αρμόδιο υπουργείο και το ΑΣΕΠ. Το μέτρο του «κυλιόμενου πίνακα επιλαχόντων» εφαρμόζεται ήδη σε μικρή κλίμακα. Μέχρι τώρα έχουν προσληφθεί με διαδικασίες-εξπρές 750 υποψήφιοι νοσηλευτικών ειδικοτήτων. Οι σχετικοί πίνακες διοριστέων συμπληρώνονται από τους επιλαχόντες των διαγωνισμών που διενεργήθηκαν το τελευταίο δίμηνο.
Με τη νέα ρύθμιση θα διευρυνθεί ο «κυλιόμενος πίνακας» με νέες ειδικότητες, περιζήτητες στο Δημόσιο (μηχανικοί, οδηγοί, τεχνικοί, πληροφορικής, υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης). Παράλληλα, θα επεκταθεί ο χρονικός ορίζοντας ισχύος του πίνακα από τους εννιά μήνες στο 1,5 έτος.

5. Ο «κωδικός 99» αποτελεί τη βασική αιτία απόρριψης των αιτήσεων. Οι περισσότεροι υποψήφιοι αγνοούν την ύπαρξη και τη σημασία του. Ωστόσο, η ίδια η αίτηση δεν διευκολύνει και δεν υπενθυμίζει την ύπαρξή του.
Ο «κωδικός 99» σημαίνει ότι ο υποψήφιος που διεκδικεί θέση στο Δημόσιο δεν έχει διοριστεί στο παρελθόν -σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2190/94– ή ότι έχουν περάσει τουλάχιστον πέντε χρόνια από τότε.
Στην περίπτωση που δεν αναγραφεί αυτός ο κωδικός ο υποψήφιος απορρίπτεται. Στις νέες αιτήσεις ο «κ. 99» θα βρίσκεται σε εμφανές σημείο και θα τονίζεται η ανάγκη υποχρεωτικής συμπλήρωσής του.

6. Η πρόσληψη υπαλλήλων ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.τ.λ.) με ξεχωριστούς πίνακες αποτελεί το… μόνιμο πονοκέφαλο του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης και του ΑΣΕΠ. Η δημιουργία ειδικών πινάκων δυσχεραίνει υπέρμετρα την έγκαιρη έκδοση των αποτελεσμάτων.
Ωστόσο, δεν συζητείται η κατάργησή τους. Το πιθανότερο είναι ο περιορισμός του ποσοστού των θέσεων που διατίθεται στις ειδικές κατηγορίες.
Σε αυτό, άλλωστε, συνηγορεί και το ΑΣΕΠ, τα στοιχεία του οποίου δείχνουν ότι από το 20% των θέσεων που δίνεται στους πολύτεκνους, καλύπτεται μόνο το 13%. υπαλλήλων ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.λπ.).

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP