Ρουφιάνοι Γεωργικοί Σύμβουλοι;;;

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Χαμός την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα από τους ήδη πιστοποιημένους Γεωργικούς συμβούλους.
Τα νέα που ήρθαν στα αυτιά μου κάνουν λόγο για αντεγκλήσεις,απειλές και ρουφιανιές μεταξύ των συναδέλφων.

Τι ειπώθηκε;

Μα φυσικά πως γίνεται από τους ήδη πιστοποιημένους να μείνουν λιγότεροι.

Και πως θα γίνει αυτό;

Μα φυσικά με καταγγελίες για αυτούς που έχουν καταστήματα με γεωργικά εφόδια και αυτούς που όταν πιστοποιήθηκαν,εργάζονταν στο στενό ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο agrocert βέβαια ισχυρίζεται ότι δεν φέρει ευθύνη για τα δικαιολογητικά των υποψηφίων,και αν πέσει κάτι στην αντίληψή του θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες.

Θα ρωτήσει κάποιος;Ρε agroanerge αυτοί που έχουν πιστοποιηθεί παράνομα,δεν πρέπει να διαγραφούν από το Μητρώο;

Δεν χρειάζεται απάντηση στο αυτονόητο,αλλά αυτά γίνονται μόνο για να μεγαλώσει το κομματάκι από την πίτα που αντιστοιχεί στον καθένα.

Αυτοί που τώρα νοιάζονται για το καθαρό Μητρώο,είναι αυτοί που κάνουν τα πάντα για να μην βγει νέα προκήρυξη.

Είναι οι ίδιοι που όταν φωνάζουμε ότι οι μελετητές και η εντοπιότητα κλέβουν την δουλειά από ανέργους σφυρίζουν αδιάφορα.

Είναι αυτοί που στην Αθήνα είπαν ότι θα σηκώσουν το δάκτυλο για να δείξουν αυτόν που θα απλώσει το χέρι στην τσέπη τους.

Υ.Γ Κύριε Καμπιτάκη σ'αυτά σε θέλω να είσαι παρών!

1 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2008 στις 8:15 μ.μ.  

Διαβάζοντας το άρθρο σου έχω να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις:
Πρώτον: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν "πιάνουν" θέσεις συμβασιούχων, μάλλον κάποιοι συμβασιούχοι θέλουν να κάνουν "αρπαχτή" δηλώνοντας ελεύθεροι επαγγελματίες. Μήπως για τις θέσεις συμβασιούχων θα πρέπει να προσκομίζεται και βεβαίωση μη ασφάλισης στον ΟΑΕΕ;
Δεύτερον:
Οι ελεύθεροι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ( τα κεφαλαία έχουν το νόημά τους) αγωνίζονται για την κατοχύρωση του επαγγέλματος και προσπαθούν να δημιουργήσουν τις βάσεις και προϋποθέσεις ώστε και άλλοι συνάδελφοι που θα το αποφασίσουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα, μιας και το πεδίο εργασίας είναι πολύ μεγάλο.
Τρίτον:
Οι "καταγγελίες" αναφέρονταν σε συναδέλφους που ΤΩΡΑ εργάζονται συμβασιούχοι στο Δημόσιο και σε εποπτευόμενος αυτού Φορείς. Και δεν δέχομαι τη δικαιολογία ότι μιας και τώρα δεν υπάρχουν προγράμματα "Ε ας δουλέψω κάπου με σύμβαση και μετά βλέπω" Αυτός δεν είναι επαγγελματίας, είναι τυχοδιώκτης. Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ αγωνίζεται καθημερινά για το εισόδημά του και ανοίγει τους ορίζοντές του σε πολλά αντικείμενα μελετών και παροχής συμβουλών.
Τέταρτον:
Το σχόλιό σου περί πίτας και μεγαλώματος του κομματιού είναι άτοπο μιας και σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, ο κάθε Σύμβουλος μπορεί να κάνει σύμβαση με μέχρι 50 γεωργοκτηνοτρόφους το έτος.
Πέμπτον:
Το μητρώο Γεωργικών Συμβούλων πρέπει να επανακαθοριστεί και να ανοίξει. Ίσως θα έπρεπε να είναι ανοιχτό συνέχεια.
Έκτον και τελευταίο:
Οι βολές (και σε παλαιότερο άρθρο σου) εναντίον των μελετητών είναι άδικες. Οι βολές σου θα πρέπει να είναι εναντίον αυτών των συναδέλφων που επαγγέλονται "λίγο απ' όλα". Αυτοί δημιουργούν προβλήματα στον κλάδο, αυτοί δίνουν πάτημα σε κάποιους (ξέρεις ποιους)να λένε " Οι μελετητές γεωπόνοι είναι άχρηστοι και δεν τους χριαζόμαστε". Ο καθένας θα πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του και το ΓΕΩΤΕΕ να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ένας Γεωπόνος - Μελετητής Μόνιμης και Αποκλειστικής Απασχόλησης

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP