ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε κ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Αγαπητέ (-οί) συνάδελφε (-οι),
αν και αρχή μου είναι να μην απαντάω σε ανώνυμα μυνήματα, παρ' όλα αυτά σπεύδω να απαντήσω ευελπιστώντας στην άμεση κοινοποίηση των στοιχείων του (των) αποστολέα (-έων).
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε την χρονική υστέρηση στην επικύρωση των αποτελεσμάτων, ούτε στην συγκρότηση του ΔΣ και των ΔΕ. Εκείνο το οποίο απορρίπτω και πιστεύω ότι αποτελεί "κοινό τόπο" είναι το σύνολο το σχολίων "για κατεστημένες νοοτροπίες,συμφέροντα,υπόγειες συμφωνίες,συναλλαγές και υποσχέσεις κάτω από το τραπέζι,προσωπικές διαδρομές". Ο μόνος γνώμονας για την συγκρότηση του ΔΣ ήταν η παραγωγή έργου αλλά και η διαφοροποίηση με την ως τότε διαμορφωμένη κατάσταση.Απλό παράδειγμα, οι Ημερήσιες Διατάξεις των ΔΣ από την συγκρότηση και ως σήμερα αποδεικνύουν τον όγκο της δουλειάς που δρομολογείται. Όπως αποδυκνείουν και την ενεργό ή μη δραστηριοποίηση του καθενός που μετέχει στο όργανο αυτό.Είναι ζήτημα χρόνου να μπορέσει να δημοσιοποιηθεί το έργο το οποίο θα επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Ταυτόχρονα το μέγεθος του έργου αυτού θα αποτελέσει και το κριτήριο επί τη βάση του οποίου θα αξιολογηθούμε όλοι.Είναι βέβαιο ότι τα επαγγελματικά θέματα των συναδέλφων έχουν προτεραιότητα και για τον λόγο αυτό ήδη το ΔΣ έχει ξεκινήσει την ενασχόλησή του π.χ. με το όριο απασχόλησης των 24 μηνών. Ίσως εδώ οφείλω να αναφέρω ότι μετά την παρέμβαση του ΓΕΩΤΕΕ στην αρμόδια επιτροπή της βουλής αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά η στελέχωση του ΕΛΟΓΑΚ σε γεωτεχνικούς.Ομοίως στο θέμα της ενημέρωσης ήδη δρομολογήθηκε η αλλαγή του site και η δημιουργία E-mailing List κ.ο.κ. Στην γενικότερη θεώρηση της προσπάθειας, η οποία έχει αναληφθεί (και η οποία δεν μπορεί να περιγραφεί στα όρια του παρόντος mail) είναι σκόπιμο να τονήσω ότι κάθε καλοπροαίρετη παρέμβαση, υπόδειξη, σχόλιο, πρόταση ή ότι άλλο είναι πάντα ευπρόσδεκτο.

Με εκτίμηση,

Θ.Α. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
(Το "Θ" είναι Θόδωρος και όχι Θανάσης.)


agroanergos

To blog αφού πρώτα ευχαριστήσει τον Πρόεδρο κ.Μαρκόπουλο για την άμεση απάντηση στο "ανώνυμο"μηνυμά μας,έχει να επισημάνει τα εξής:

το σύνολο των σχολίων τα "δανειστήκαμε" από την διακήρυξη 5 μελών της ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών,με τους οποίους ήσασταν στο κοινό ψηφοδέλτιο της παράταξης στις προηγούμενες εκλογές.

Όσον αφορά το ερώτημά μας, για την κάλυψη των οργανικών θέσεων από μόνιμο προσωπικό σας αναφέρουμε ότι η πλειοψηφία των Γεωτεχνικών την αποτελούν οι Γεωπόνοι,και τα μεγαλύτερα προβλήματα ανεργίας τα αντιμετωπίζουν αυτοί.
Γι'αυτό το νέο Δ.Σ θα πρέπει να δώσει την δέουσα προσοχή και βαρύτητα στον συγκεκριμένο κλάδο,μιας και τα προβλήματα,επαγγελματικά,οικονομικά και κατ'επέκταση κοινωνικά έχουν
οδηγήσει χιλιάδες Συναδέλφους σε απόγνωση για το μέλλον.

Εκτιμάμε σύμφωνα με την δήλωση σας ότι στο νέο Δ.Σ έχει δοθεί προτεραιότητα για τα επαγγελματικά θέματα,εμείς όμως θα σας επισημάνουμε ότι το 24μηνο είναι ένα ζήτημα που πρέπει άμεσα να λυθεί,γιατί ήδη ένας μεγάλος αριθμός Συναδέλφων έχει αποκλειστεί,και αναμένετε να εκτιναχθεί ο αριθμός στις προσεχείς προκηρύξεις.

Υ.Γ To blog agroanergos δημιουργήθηκε για να προβάλει τα θέματα που απασχολούν τους ανέργους και συμβασιούχους Γεωπόνους, αλλά και να συμμετέχουν ενεργά όσοι Συνάδελφοι το επιθυμούν.

Στην μέχρι τώρα παρουσία του,δεν έχει υβρίσει, προσβάλει,θίξει κανένα πρόσωπο του χώρου μας,ούτε πρόκειται να συμβεί από εμάς στο μέλλον.

Η ανωνυμία μας βοηθά στην ελεύθερη και ουσιαστική κριτική, και στην συνεχή ανάδειξη των προβλημάτων.

Η ίδια ανωνυμία είναι αυτή που συγκεντρώνει όλα τα θέματα που μας αφορούν, θέτει ερωτήματα και προτάσεις.

Αυτό για να σταματήσει να χρησιμοποιείται σαν άλλοθι από ορισμένους Συναδέλφους.

Η αλλαγή στο όνομα του κ.Μαρκόπουλου οφείλετε σε λάθος του διαχειριστή.Ζητάμε συγνώμη.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2008 στις 2:25 μ.μ.  

γελοιοτητες... Οι κ. προεδροι, αντιπροεδροι, γεν. γραμματεις δεν δινουν δεκαρα για τα χαμενα μας νιατα και φοιτικα χρονια.

Οι γεωπονοι -ως επαγγελματικος κλαδος- ειναι ενα φαντασμα του παρελθοντος

ο ελγα και ο οπεκεπε εχουν γεμισει με φαλακρονια, κοιλαραδες και γκριζομαλικα γεροντοπαληκαρα που ακομα ελπιζουν ακομα αγωνιουν να γινουν μονιμοι υπαλληλοι του δημοσιου

ειτε συνεχισει να υπαρχει το γεωτεε ειτε καταργηθει δεν θα τιποτα στην μοιρα των κουρασμενων ανεργων γεωπονων

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP