Απάντηση του Προέδρου της ΠΕΑΣΓΕ στην επιστολή του blog agroanergos

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Άμεση ήταν η απάντηση του Προέδρου της ΠΕΑΣΓΕ στην επιστολή με τα 10 ερωτήματά μας.
Το blog ευχαριστεί τον κ.Κουβέλα Αντώνιο για την ανταπόκρισή του,και για την ενημέρωση που παρέχει στους αναγνώστες μας Συναδέλφους.
Επειδή το κείμενο της απάντησης είναι μεγάλο, ο agroanergos θα τοποθετηθεί σ'αυτό με ξεχωριστή ανάρτηση(στα ερωτήματα για εμάς και εξ'ολοκλήρου).
Η επιστολή που στείλαμε για όσους δεν την διαβάσανε εδώ

Διαβάστε την απαντητική επιστολή.


Αγαπητέ Agroanerge

Σε συνέχεια της επιστολής σας θα ήθελα αρχικά να σας επισημάνω ότι η ονομασία με την οποία μου απευθύνεστε είναι τυπικά άκυρη. Πιστεύω ότι θα εργάζεστε και ότι θα κινείστε στο κοινωνικό σύνολο χρησιμοποιώντας το πραγματικό σας όνομα και όχι ψευδώνυμο όπως εσείς δηλώνετε. Άραγε είναι δυνατή η τηλεφωνική επικοινωνία μαζί σας; Άραγε είναι δυνατή η συνάντηση μαζί σας; Είστε πρόθυμος να συνεργαστείτε με την ΠΕΑΣΓΕ; Δύνασθε να συμμετάσχετε σε μια συλλογική προσπάθεια για την επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν τους άνεργους και συμβασιούχους ΠΕ Γεωπόνους;

Επί των τεθέντων ερωτημάτων σας, σας απαντώ ότι όπως ορίζει το καταστατικό του συλλόγου η Πανελλήνια Ένωση Ανέργων Συμβασιούχων Γεωπόνων αποτελεί πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο. Ιδρύθηκε το 2000 με σκοπό την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων του συνόλου, ανεξαρτήτου ειδικότητας και Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, άνεργων και συμβασιούχων ΠΕ Γεωπόνων όπως προκύπτει κυρίως από τις πίνακες κατάταξης αυτών σε προκηρύξεις θέσεων ορισμένου χρόνου. Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης μετρά λίγους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων (από 17/05/2008). Μέλη του Δ.Σ. αποτελούν άνεργοι-συμβασιούχοι Γεωπόνοι, στοιχεία των οποίων θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ένωσης, τρεις εκ των οποίων κατοικούν μόνιμα στην Πάτρα (Κουβέλας, Δεμπονέρα, Αλεξιάδης,), δύο στην Αιτωλοακαρνανία (Μπλίτσα, Χελώνας) και δύο (Πιστολά, Γεωργίου) στην Αθήνα. Υπάρχει επικοινωνία με συναδέλφους από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, Λάρισα, Κατερίνη, Άρτα, Τρίπολη, Καλαμάτα, Λαμία, Ηράκλειο Κρήτης κτλ. Στόχος μας είναι η επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους συναδέλφους που θέλουν να εκφράσουν και να ακούσουν απόψεις.

Ο αριθμός των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του συλλόγου (ετήσια συνδρομή 10 ευρώ, η οποία αποτελεί τη βασική πηγή εισόδων του) είναι περίπου 100 και συνεχώς αυξάνονται. Ο τρόπος εγγραφής περιγράφεται στην ιστοσελίδα της ΠΕΑΣΓΕ. Πρόθεση του συντάκτη όπως και των άλλων μελών του Δ.Σ. από την αρχή της ανάληψης καθηκόντων, ήταν και είναι η ενδυνάμωση της Ένωσης με απώτερο σκοπό την συσπείρωση των άνεργων και συμβασιούχων συναδέλφων. Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης από την αρχή επιδίωξαν και διατηρούν επαφές με ΓΕΩΤΕΕ, ΠΟΣΓ, Γεωπονικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα (Γεωπονικός σύλλογος Αχαΐας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, Γεωπονικός σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας, Γεωπονικός σύλλογος Λάρισας, κ.α.). Οι ανωτέρω, καθώς και τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. της ΠΕΑΣΓΕ, αποτελούν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια της Ένωσης.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΑΣΓΕ διεκδικούν και υποστηρίζουν πάγια αιτήματα των συμβασιούχων συναδέλφων, όπως είναι η δημιουργία περισσότερων μόνιμων θέσεων εργασίας, η κατοχύρωση και η προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΠΕ Γεωπόνων στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και άλλων που αναφέρονται στο καταστατικό αναλυτικότερα. Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες σε συνεργασία με το Νομικό Σύμβουλο της Ένωσης, κ. Μπουραζάνη Ιώαννη, δικηγόρο Πατρών, για την επίλυση τρεχόντων εργασιακών θεμάτων των συμβασιούχων Γεωπόνων (π.χ. Υπόμνημα για το ΠΔ 164/2004), ενημερώνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα μέλη της Ένωσης μέσω της ιστοσελίδας της με ενημερωτικά δελτία, επιστολές, δελτία τύπου κλπ.

Ο Νομικός Σύμβουλος είναι πλήρως ενημερωμένος για τα επίκαιρα προβλήματα των συμβασιούχων Γεωπόνων και κατανοώντας τα προβλήματα των συμβασιούχων και όντας πρόθυμος να βοηθήσει στην επίλυση αυτών, περιορίζει τις οικονομικές απαιτήσεις του στο ελάχιστο δυνατό στα μέλη της ΠΕΑΣΓΕ. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι ουδέποτε μέλος του παρόντος Δ.Σ. δεν ζήτησε και δεν χρησιμοποίησε χρήματα της Ένωσης για κάλυψη εξόδων που πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται για την επίτευξη των στόχων του συλλόγου.

Πολλές φορές έχουμε προτείνει και θέλουμε την άμεση επαφή, επικοινωνία και γνωριμία με συναδέλφους. Τα τηλεφωνά όλων των μελών του ΔΣ και το e-mail της ΠΕΑΣΓΕ αποτελούν έναν καθημερινό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ όλων των συναδέλφων. Βέβαια θα γίνουν Γενικές Συνελεύσεις και συναντήσεις με σκοπό την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων και αιτημάτων και ελπίζω στη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων σας.

Συνάδελφε Agroanerge όλα τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου είμαστε συνάδελφοί σας, αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα και ανησυχίες στον εργασιακό τομέα, οι οποίοι έχουμε αναλάβει συνειδητά και υπεύθυνα την προσπάθεια επίλυσης και προβολής των ζητημάτων αυτών. Στηρίξτε αυτή την προσπάθεια, επικοινωνήστε μαζί μας και μην είστε μόνο θεατές και επικριτές του συλλόγου. Δυναμώστε τον σύλλογο με την εγγραφή σας, συσπειρωθείτε, αναπτύξτε γεωπονική αλληλεγγύη.

Κλείνοντας την ανωτέρω επιστολή προς εσάς θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΑΣΓΕ όντας και οι ίδιοι άνεργοι-συμβασιούχοι, θα συνεχίσουν να καταβάλλουν με αίσθημα ευθύνης και σε σημείο επιτρεπτό εκ των προσωπικών τους υποχρεώσεων, κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων της Ένωσης, εκπροσωπώντας την πλειοψηφία των ανέργων και συμβασιούχων συναδέλφων.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αντώνιος Κουβέλας

6 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Σεπτεμβρίου 2008 στις 12:11 μ.μ.  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΜΟΝΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ!ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΤΟ.ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ.ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΙΚΑ.ΓΙΑΤΙ Π.Χ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΤΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΟΠΙΟΥΣ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ;;;Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠ ΤΗΝ ΠΕΑΣΓΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΕΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ,ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΤΛ.ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΛΙΓΑ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΑΛΛΩΣΤΕ).

Ανώνυμος 14 Σεπτεμβρίου 2008 στις 12:18 μ.μ.  

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΛΕΞ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΣΟ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠ΄ΕΞΩ. ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΑΣΓΕ ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΑΝ ΘΕΑΤΕΣ.

Ανώνυμος 15 Σεπτεμβρίου 2008 στις 8:08 π.μ.  

Ουφ!

απο εδω και περα μπορω να κοιμαμαι ισυχος... εφυγε το αγχος απο πανω μου...

Ετσι μου 'ρχεται μα προπληρωση τις συνδρομες μου στην ΠΕΑΣΓΕ για τα επομενα 10 χρονια

Σ'ευχαριστουμε κ. προεδρε!

Ανώνυμος 15 Σεπτεμβρίου 2008 στις 9:18 π.μ.  

exoume xortasei email, epistoles, enimerotika deltia kai anakoinvseis

o proedros mas, arkestike na pei oti den autos h to D.S. h o dikigoros den efagan ta lefta ton syndromon. alla den eipe tipota gia monimottita.

theloume monimotita k. proedre oxi symbaseis oute anergia.

Ανώνυμος 15 Σεπτεμβρίου 2008 στις 9:43 μ.μ.  

Αλη8εια τι εγιναν τα παλια μελη της ΠΕΑΣΓΕ? Μηπως διοριστηκαν (λεω εγω τωρα)και τωρα κανουν τις παπιες?
Αλεξ αντε και εκανες απεργια...τι πιστευεις οτι 8α πετυχεις? Οι καιροι εχουν αλλαξει...τα παιδια απο τα ΤΕΙ ειναι παντα ετοιμα να αναλαβουν αυτο που εσυ θα αρνη8εις να κανεις...και με τις ευλογιες των μονιμων παντα
οσο για εσενα αγνωστε που ονειρευεσαι μονιμοτητα οσο 8α υπαρχουν τα βουλγαρορουμανοιταλικα 10 αρια και οι μαιμου προυπηρεσιες (αυτες..του δοιηκιτικου στη γεωπονικη) 8α μενουμε να ψαχνουμε τα ονοματα μας στη δευτερη σελλιδα..εκει που μαζευονται τα κοροιδα που πανε με το σταυρο στο χερι

Ανώνυμος 16 Σεπτεμβρίου 2008 στις 8:17 π.μ.  

ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΕΑΣΓΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ;ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΙΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΙΝΑΝ ΑΠ ΕΞΩ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ;ΑΝ ΚΑΤΣΕΙΑ ΑΠΡΑΓΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP