Σκληρή απάντηση-"επίθεση" από τους ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥΣ στον Καμπιτάκη με αφορμή το Lebaycid

Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με το εντομοκτόνο Lebaycid, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης, κος Καμπτιτάκης, εξαπέλυσε μια απαράδεκτη και δυσφημιστική επίθεση ενάντια στον Κλάδο των 22.000 Γεωπόνων Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Δυστυχώς για τον Κο Καμπιτάκη σε αυτόν τον τόπο, ο βίος, η πολιτεία, η επιστημονική και επαγγελματική διαδρομή του καθενός μας είναι γνωστά.

Ο Επικεφαλής του ΓΕΩΤΕΕ ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗΣ, με τη στάση του, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά, τη θέση που έχουμε διατυπώσει εδώ και χρόνια, ότι το ΓΕΩΤΕΕ, έχει ξεφύγει από τον αρχικό λόγο της δημιουργίας του, λειτουργεί ως συντεχνία και εξυπηρετεί συμφέροντα που έρχονται σε αντίθεση με τις ανάγκες του τόπου, για μία ολοκληρωμένη και αειφόρο αγροτική ανάπτυξη.

Η «επιστημονική» άποψη που εξέφρασε ο κος πρόεδρος, ότι ένα φυτοφάρμακο που έχει λήξει εδώ και έξι μήνες μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς πρόβλημα είναι απαράδεκτη και δείχνει την επιστημονική ανεπάρκεια και τη σχέση που έχει ο κ. πρόεδρος με την φαρμακολογία και την εντομολογία. Αλλά και η εμμονή του στη χρήση ενός εντομοκτόνου που δεν έχει άδεια στην ΕΕ και έχει θεωρηθεί ύποπτο για πρόκληση καρκινογενέσεων και της ασθένειας του Parkinson, γεννά πολλά ερωτηματικά. Αν μη τι άλλο, αυτές οι δηλώσεις ξεφεύγουν από την ορθολογική επιστημονική μεθοδολογία και την εφαρμογή των κανόνων φυτοπροστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Καλούμε την Διοικούσα Επιτροπή του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης να πάρει θέση.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος θα θέλαμε να ξέρουμε και την άποψη της Κεντρικής Διοίκησης του ΓΕΩΤΕΕ.
Η σιωπή είναι συνενοχή, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.


Οι Πτυχιούχοι Γεωπόνοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σπουδάζουμε στο Ανώτατο επίπεδο τη Γεωπονική επιστήμη, είμαστε εξειδικευμένοι επιστήμονες με σπουδές τεσσάρων ετών, οι οποίες περιλαμβάνουν υποχρεωτική και επίπονη παρακολούθηση θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων.
Για την απόκτηση του Πτυχίου μας προβλέπεται και υποχρεωτική εξάμηνη πρακτική άσκηση, η οποία αξιολογείται και βαθμολογείται, καθώς και εκπόνηση Πτυχιακής Διατριβής, η οποία διαρκεί από έξι μήνες έως ένα χρόνο.
Οι Πτυχιούχοι Τ.Ε. Γεωπόνοι έχουμε την δυνατότητα να συνεχίσουμε τις σπουδές μας σε μεταπτυχιακό επίπεδο MSs & PhD και αρκετοί συνάδελφοί μας διαπρέπουν σε Ερευνητικά και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Στις Σχολές Γεωπονίας των ΤΕΙ διεξάγεται έρευνα υψηλού επιπέδου σε συνεργασία με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Πολλοί συνάδελφοι Γεωπόνοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης παρακολουθούν σήμερα μεταπτυχιακά προγράμματα στις Γεωπονικές σχολές των ΤΕΙ.
Η συνεργασία μας με τους συναδέλφους Γεωπόνους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης είναι άψογη, μοχθούμε μαζί καθημερινά στην προσπάθειά μας για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.
Η αντίθεσή μας είναι με τους αργόσχολους, άεργους και επιστημονικά ανεπαρκείς εκπροσώπους της συντεχνίας του ΓΕΩΤΕΕ, που όχι μονό δυσφημούν το λειτούργημα του Γεωτεχνικού και του Γεωτεχνολόγου, αλλά και αποδεικνύονται επικίνδυνοι για την ασφάλεια τροφίμων και κατ’ επέκταση για την δημοσιά υγεία

Οι θέσεις της ΠΕΠΤΕΓ για το επίμαχο ζήτημα είναι οι εξής:

Το θέμα που έχει προκύψει με το εντομοκτόνο Lebaycid (δραστική ουσία fenthion) αποτελεί σκάνδαλο.
Για ποιο λόγο πρέπει να χρησιμοποιείται στη δακοκτονία ένα εντομοκτόνο, το οποίο εδώ και χρόνια δεν έχει άδεια κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Αμερική.
Γιατί δεν χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα νέας γενιάς φιλικότερα στο περιβάλλον.
Ποιοι παίζουν με την υγεία των καταναλωτών, των αγροτών, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη από τυχόν προβλήματα στην εμπορία του ελαιολάδου.

Με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις μας εδώ και χρόνια έχουμε επισημάνει τα λάθη που γίνονται στην καταπολέμηση του δάκου, η οποία στοιχίζει στον έλληνα παραγωγό εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να έχει την απαραίτητη αποτελεσματικότητα.

Είναι καιρός να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση των ερευνητικών δεδομένων, σε μια διαδικασία ολοκληρωμένης διαχείρισης για την προστασία του περιβάλλοντος και του ελαιολάδου.

14 σχόλια:

Ανώνυμος 2 Αυγούστου 2009 στις 8:28 μ.μ.  

Αυτό το "22.000 Γεωπόνων Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης" νομίζω πως εκφράζει μόνο κομπλεξισμό και τίποτε άλλο.
Κατάπτυστο το κείμενο και αήθη τα όσα εκφράζονται μέσω αυτού.

Ανώνυμος 2 Αυγούστου 2009 στις 9:46 μ.μ.  

ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ?ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΡΙΕΤΑ!

Ανώνυμος 3 Αυγούστου 2009 στις 12:00 π.μ.  

Καλα τα λετε για το Lebaycid, φιλοι Τεχνολογοι. Θα ηθελα ωστοσο να ρωτησω το εξης, χωρις καμια διαθεση υποβιβασμου του κλαδου σας, ειλικρινα, απλα απο περιεργεια: ποια θεωρειτε οτι ειναι η διαφορα σας ως επιστημονες ή ως ειδικοτητα απο τους ΠΕ Γεωπονους; Ως ΠΕ Γεωπονος δεν ετυχε να συζητησω ποτε με καποιον ΤΕ για να μαθω: τι πιστευετε οτι μας διαχωριζει;

ΗΛΙΑΣ 3 Αυγούστου 2009 στις 1:21 π.μ.  

Αφου σ αυτη την χωρα εχουν ισοπεδωθει τα παντα τι ψαχνετε ρε παιδια;

Ανώνυμος 3 Αυγούστου 2009 στις 10:25 π.μ.  

Οι τεχνολόγοι γεωπονίας έκαναν ένα σχόλιο/διαμαρτυρία για το Lebaycid και αυτό που έκανε εντύπωση σε κάποιους ΑΕρΙτζήδες ήταν η φράση "22.000 Γεωπόνων Τεχνολογικού Τομέα" ή το τι βαθμολογία έπιασαν οι τεχνολόγοι στις εξετάσεις. Τι να πω...Μπράβο καμάρια μου. Έχετε τρομερή αντίληψη.
Εσύ φίλε (12:00) που αναρωτιέσαι ποια η επιστημονική διαφορά των γεωπόνων ΠΕ με τους ΤΕ, βρες την απάντηση στο επίπεδο των συναδέλφων σου 8:28 και 9:46...
Και στην τελική ανάλυση, εαν επιμένετε επιστημονάρες μου για το οτι είστε καλύτεροι των ΤΕ, και καλά κάνετε, επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω οτι βρίσκεστε σε ΛΑΘΟΣ θεματολογία.

Ανώνυμος 3 Αυγούστου 2009 στις 10:29 π.μ.  

Μάθε πρώτα ότι το Master είναι Μsc και όχι Mss και μετά μάθε ότι τα πτυχία των Γεωπόνων έρχονται με σπουδές 5 χρόνων και όχι με sms

Ανώνυμος 3 Αυγούστου 2009 στις 2:28 μ.μ.  

Προς 10.25. Το δικο σου επιπεδο δεν σου επιτρεπει να δωσεις μια σαφη απαντηση στην ερωτηση του 12.00, που στο κατω-κατω σε ρωτησε απλα την αποψη σου;

Ανώνυμος 3 Αυγούστου 2009 στις 2:42 μ.μ.  

γεωπόνοι τεχνολογικού τομέα? θα τρελαθούμε εντελώς... γεωπόνοι οι ΤΕ όσο και να προσπαθούν δεν είναι. ας θυμηθούν πως ξεκίνησαν και ως τι, τα τει της ειδικότητάς τους.

Ανώνυμος 3 Αυγούστου 2009 στις 6:15 μ.μ.  

Ο ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ. ΚΑΙ ΕΥΘΗΝΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΟΙ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ?ΤΙ ΛΥΣΕΙΣ ΔΩΣΑΤΕ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ?. ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ Π.Ε. ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ(ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.Α! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΓΕΩΠΟΝΟΙ Π.Ε.ΚΑΙ Τ.Ε ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΤΕ!

Ανώνυμος 3 Αυγούστου 2009 στις 8:48 μ.μ.  

ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΜΟΝΟ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ? ΕΣΥ ΠΟΥ ΖΕΙΣ? ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ...

Ανώνυμος 6 Αυγούστου 2009 στις 11:36 μ.μ.  

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΕΙ...ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ...ΔΕΙΤΕ ΙΔΙΟΤΗΤΑ...:
http://www.ipiros.gr/portal2/index.php?option=com_content&view=article&id=4651:2009-05-22-14-54-35&catid=39:t-&Itemid=71

Ανώνυμος 6 Αυγούστου 2009 στις 11:47 μ.μ.  

ΚΥΡΙΕ 3 Αύγουστος 2009 6:15 μμ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΤΑΙΝΕ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ...ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ...ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΠΩΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ.
ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΩΠΟΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
ΥΓ. 10 ΦΟΡΕΣ ΑΝ ΞΑΝΑΕΔΙΝΑ ΠΑΛΙ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΑ!!

Ανώνυμος 7 Αυγούστου 2009 στις 4:38 μ.μ.  

ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕ Ή ΤΕ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, (ΕΧΩΝΤΑΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ 2ΕΤΕΣ MSc ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ), ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΙΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΩΝ ΠΕ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΣΑΦΩΣ ΤΩΝ ΤΕ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΙ ΑΠΟΚΟΜΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ..
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΕΙ.

Ανώνυμος 11 Αυγούστου 2009 στις 8:32 π.μ.  

Αγαπητοί ΤΕ Γεωπονίας καλό είναι όταν προσπαθήτε να εκφράσετε μια επιστημονική άποψη (σχετικά με το Lebaycid), να ενημερώνεστε πρώτα σωστά και τεκμηριωμένα για αυτό που θέλετε να πείτε, ειδάλλως να μην λέτε τίποτα διότι το μόνο που κάνετε είναι να δείχνετε απλά την διαφορά μεταξύ των ΠΕ Γεωπόνων και των ΤΕ Γεωπονίας. Το συγκεκριμένο άρθρο μόνο ένας άνθρωπος που δεν έχει σχέση με τη γεωπονία θα μπορούσε να το γράψει. Μπορείτε να μας πείτε αν τελικά πρέπει να γίνονται καλύψεις ή δολωματικοί ψεκασμοί στη δακοκτονία? Αν ναι, με ποιό φάρμακο? Μήπως με πυρεθρίνες? Πότε και πόσες επεμβάσεις πρέπει να γίνονται?
Αν θέλετε να μάθετε πάντως το συγκεκριμένο φάρμακο χρησιμοποιείται τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια, χωρίς ο δάκος να δείχνει ανθεκτικότητα. Αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν προβλήματα από αυτό το φάρμακο (λόγω λιποδιαλυτότητας) τόσα χρόνια που ήσασταν κύριοι ΤΕ? Δεν λέω ότι το φάρμακο δεν έχει επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, αλλά και πιό φάρμακο δεν έχει.
Αν θέλετε βέβαια να δούμε τη γεωργία από άλλο μάτι(βιολογική, ολοκληρωμένη), τότε είμαι διατεθειμένος να το συζητήσω. Πάντως, μόλις βγήκαν οι πολιτικάντηδες και ανάφεραν το θέμα για τους δικούς τους βέβαια λόγους, βγήκατε και εσείς.
Επίσης, να γνωρίζετε ότι και οικονομικά πλέον την εταιρία δεν την συμφέρει να ανανεώσει την άδεια για το συγκεκριμένο σκεύασμα, διότι στην ουσία μόνο στην Κρήτη (λιγότερο σε άλλες περιοχές της Μεσογείου) υπάρχει τόσο έντονο το πρόβλημα του δάκου. Θα μπορούσα να αναπτύξω και περαιτέρω το θέμα, αλλά δεν νομίζω ότι έχει ουσία.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP