Το ΤΕΕ για την ΑΓΡΟΓΗ

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Το Σύστημα Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων, μπορεί – υπό προϋποθέσεις – να συμβάλλει και στη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου στις αγροτικές περιοχές

Το ΤΕΕ, από την αρχή της προσπάθειας δημιουργίας του Συστήματος Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων, στο πλαίσιο του τότε ΟΣΔΕ και στη συνέχεια των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης, υποστήριξε ότι οι Ενώσεις των Γεωργικών Συνεταιρισμών δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις απαιτήσεις του Συστήματος χωρικής αντιστοίχισης αγροτεμαχίων και καλλιεργητών, αντικείμενο καθαρά τεχνικό και σε συνάφεια με άλλα έργα Γεωπληροφορικής, τα οποία τότε έως και σήμερα εκπονούνται στη χώρα, γεγονός που επιβεβαιώθηκε με τη συνομολογία αναθεώρησης του συστήματος μεταξύ της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Ιανουάριο του 2007.

Αν και χάθηκε πολύτιμος χρόνος, η τροπολογία ψηφίσθηκε στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη και με αυτή εκχωρείται η αρμοδιότητα στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι παρόλο που η κατάθεσή της δεν συνοδεύθηκε από τεχνοοικονομική τεκμηρίωση, είναι δυνατόν, υπό προϋποθέσεις (τεχνικές, διοικητικές, δημόσιας διαφάνειας, κλπ), να αποτελέσει λύση προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης ενός αξιόπιστου συστήματος, με στόχο την ορθή και δίκαιη κατανομή των γεωργικών ενισχύσεων.

Αυτονόητο είναι ότι η δραστηριότητα αυτή της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. πρέπει να περιορίζεται στη σύνταξη και τήρηση του Συστήματος Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν έρχεται σε σύγκρουση, αλλά και δεν υποκαθιστά τον κατά νόμο σήμερα μόνο υπεύθυνο για τη δημιουργία και τήρηση του χαρτογραφικού υποβάθρου της χώρας, που είναι ο Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος (ΟΚΧΕ).

Το ΤΕΕ είναι έτοιμο, ως τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας, να συνδράμει στην προσπάθεια την ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. ώστε να επιτύχει στο έργο το οποίο αναλαμβάνει, το οποίο μπορεί να συμβάλλει και στο πλαίσιο σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου στις αγροτικές περιοχές της χώρας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος 9 Αυγούστου 2009 στις 6:53 μ.μ.  

ΤΕΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΛΕΩ ΕΓΩ...ΟΠΟΥΜΕΙΡΙΣΤΕΙΣ ΦΡΑΓΚΑΚΙΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.....

Ανώνυμος 9 Αυγούστου 2009 στις 9:35 μ.μ.  

Έλα φίλε, τα ίδια κάνει και το ΓΕΩΤΕΕ μη τη ψάχνεις..

Ανώνυμος 10 Αυγούστου 2009 στις 3:11 μ.μ.  

ΦΙΛΕ ΤΟ ΤΕΕ ΔΕΝ ΠΕΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ!!ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ?ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΕΕ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΤΕΕ.... ΤΙΣ ΛΟΥΖΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ....

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP