Διαμαρτυρία ΓΕΩΤΕΕ για το προσβλητικό Δελτίο Τύπου της ΠΕΠΤΕΓ

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος εκφράζει την έντονη δυσφορία αλλά και την αγανάκτηση του για το με ΑΠ 65/31-07-2009 Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων (ΠΕΠΤΕΓ). Είναι γεγονός ότι επί μακρό δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη μας παρόμοια υβριστική ανακοίνωση, η οποία να ξεπερνά όχι μόνο τα όρια της δεοντολογίας αλλά και της ευπρέπειας.

Δυστυχώς, στο 5νθημερο που μεσολάβησε, διαψεύστηκε κάθε ελπίδα ανάκλησης ή ανασκευής του συγκεκριμένου προκλητικού και υβριστικού Δελτίο Τύπου. Έτσι, οφείλουμε να τονίσουμε ότι κάθε φορέας χαρακτηρίζεται από τις πράξεις του και από το ύφος και το περιεχόμενο όσων διατυπώνει στα κείμενα του.

Είναι λυπηρό αλλά αδιαμφισβήτητο το συμπέρασμα ότι εάν το κείμενο αυτό εκφράζει μια επαγγελματική ομάδα τότε αυτή απέχει πάρα πολύ και δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με τους έλληνες γεωτεχνικούς, όχι μόνο για επιστημονικούς λόγους αλλά και για λόγους αρχών.

Ολοκληρώνοντας τονίζουμε ότι:
• Δεν υπάρχει περιθώριο ανταλλαγής απόψεων ή έστω επιστημονικής συζήτησης με φορείς που εκδίδουν αντίστοιχα κείμενα.
• Συμπαριστάμεθα στο Πρόεδρο του Παραρτήματος Κρήτης, συνάδελφο κ. Κ. Καμπιτάκη για την ανοίκεια επίθεση που δέχεται για απόψεις τις οποίες εξέφρασε, απόψεις με τις οποίες μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανείς σε επιστημονικά πλαίσια, αποφεύγοντας την διαστρέβλωσή τους.
• Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και οι έλληνες γεωτεχνικοί είναι αδιαμφισβήτητα οι πρωτεργάτες που μοχθούν για την αγροτική ανάπτυξη, την ασφάλεια του καταναλωτή, την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και αυτό δεν επιδέχεται καμιάς αμφισβήτησης.
• Επιφυλασσόμαστε για τις παραπέρα ενέργειες μας.

15 σχόλια:

Ανώνυμος 8 Αυγούστου 2009 στις 2:57 μ.μ.  

Σωστή η αντίδραση αυτή σε όσα με υπέρμετρο κομπλεξισμό και παντελή έλλειψη ήθους εξέφρασε η πεπτεγ στην ανακοίνωσή της.
Είναι αυτό που πολύ σοφά λέει ο λαός μας "σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι".

Giorgos 8 Αυγούστου 2009 στις 5:02 μ.μ.  

Σκληρή η απάντηση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. αλλά βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Η ανακοίνωση της ΠΕΠΤΕΓ (αξίζει να την αναζητήσετε) υπερέβη κάθε όριο.
Και πρόκειται για το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου που εκπροσωπεί!
Παράλληλα η ΠΕΠΤΕΓ καλύπτει τον πλήρη τίτλο της μέσα στα δυσδιάκριτα γράμματα γύρω από τη σφραγίδα που μπαίνει στα έγγραφά της. Μήπως για να μη φανεί η χρήση του όρου "Τεχνολόγων Γεωπόνων" αντί του νόμιμου "Τεχνολόγων Γεωπονίας"; Μάλιστα στα έγγραφα της η ΠΕΠΤΕΓ προχωρεί ακόμα παραπέρα χρησιμοποιώντας τον όρο "Γεωπόνοι Τ.Ε.". Αυτό δεν είναι αντιποίηση τίτλου; Είναι κρίμα να μην αφήνει τα μέλη της η ΠΕΠΤΕΓ να είναι περήφανα για την πραγματική τους ιδιότητα, που δεν χρειάζεται ούτε παραποιήσεις ούτε βαφτίσματα.
Τα ράσα εξάλλου δεν κάνουν τον παπά.

Ανώνυμος 8 Αυγούστου 2009 στις 5:49 μ.μ.  

το κεφάλι είναι το ΓΕΩΤΕΕ? α ρε παιδιά κούνια που σας κούναγε..

Ανώνυμος 8 Αυγούστου 2009 στις 6:06 μ.μ.  

Ωπα μεγαλε προσεχε !!! η μυτη σου θα φτασει στον ουρανο !!!!

Ειναι γνωστό τόσα χρόνια ποιοί διακατέχονται απο κομπλεξισμό και ποιοί ειναι αυτοί που τρομοκρατούνται μόλις ακούνε για τεχνολόγους . Δεν πειράζει θα σας περάσει .... περαστικά ....

Ανώνυμος 8 Αυγούστου 2009 στις 7:11 μ.μ.  

Να τρομοκρατούμαστε για ποιο λόγο ρε φίλε; Έχεις χάσει τη μπάλα εντελώς φίλε...

Ανώνυμος 8 Αυγούστου 2009 στις 9:41 μ.μ.  

Χρόνια τώρα το ΓΕΩΤΕΕ, ασχολείται με την ΠΕΠΤΕΓ, τα μέλη της και γενικότερα τους Τεχνολόγους Γεωπόνους. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στον κλάδο και θα πρέπει ολοι οι επιστημινικοί γεωτεχνικοί κλάδοι ΠΕ και ΤΕ, απο κοινού να αναλογιστούν τα προβλήματα της Ελληνικής Γεωργίας, καθώς και να πάρουν θέση στο πρόβλημα της εισόδου των 3ετούς φοίτησης συναδέλφων που σε λίγο θα διεκδικήσουν και αυτοί θέσεις εργασίας στο Ελληνικό Δημόσιο και Ιδιοτικό τομέα.

Ανώνυμος 8 Αυγούστου 2009 στις 9:55 μ.μ.  

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και οι έλληνες γεωτεχνικοί είναι αδιαμφισβήτητα οι πρωτεργάτες που μοχθούν για την αγροτική ανάπτυξη, την ασφάλεια του καταναλωτή, την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και αυτό δεν επιδέχεται καμιάς αμφισβήτησης.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ?ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ? ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕΙ? ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΜΗΔΕΝ!!ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΙ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ..ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ..

Ανώνυμος 9 Αυγούστου 2009 στις 6:56 μ.μ.  

8 Αύγουστος 2009 9:41 μμ Η ΠΕΠΤΕΓ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ!!!
ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ....

Ανώνυμος 10 Αυγούστου 2009 στις 3:15 μ.μ.  

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ...???

Νίκος Λάιος 10 Αυγούστου 2009 στις 4:45 μ.μ.  

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες, οι μεσαίοι για γεγονότα και οι μικροί για τους άλλους"

Εξαιρετικά αφιερωμένο στους φίλους Γεωπονους ΠΕ , οι οποίοι επι μονίμου βασεως ασχολούνται με το πως πρέπει να λέγονται οι Τεχνολόγοι , πως πρέπει να δουλεύουν ή τι επαγγελματικά δικαιώματα πρεπει να εχουν! Φτάνει κυριοι , μπουχτήσαμε απο τον άκρατο κομπλεξισμό σας απέναντι στους Τεχνολόγους !!!

Ανώνυμος 11 Αυγούστου 2009 στις 12:21 π.μ.  

10 Αύγουστος 2009 4:45 μμ

Τα πες όλα φίλε μου. Ξέρεις και άλλα τέτοια ωραία γνωμικά;
Να σου πω και εγώ ένα: "δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ΄ανέβει στο κρεβάτι...".

Ανώνυμος 11 Αυγούστου 2009 στις 12:26 π.μ.  

10 Αύγουστος 2009 4:45 μμ

Το ΠΕ μετά το Γεωπόνοι είναι πλεονασμός. Εννοείται πως οι Γεωπόνοι είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, πενταετούς μάλιστα φοίτησης στην Ελλάδα.

Ανώνυμος 13 Αυγούστου 2009 στις 1:31 μ.μ.  

Κύριοι, λυπάμαι από τα σχόλια που διαβάζω, αλλά εδώ υπάρχει μια κοκορομαχία. Είμαι μία πτυχιούχος Τεχνολόγος Γεωπόνος ή Τεχνολόγος Γεωπονίας, αν ενοχλείται με τον παραπάνω τίτλο ο "συνάδελφος" Γεωπόνος Π.Ε., έχω λάβει μεταπτυχιακό τίτλο ο οποίος βασίστηκε φυσικά στο αρχικό πτυχίο το οποίο υπήρξε προϋπόθεση για τις περαιτέρω μεταπρυχιακές σπουδές μου. Στο παρελθόν έχω δουλέψει ως επιβλέπουσα και επέβλεπα "συνάδέλφους" Π.Ε. (χρησιμοποιώ τα αποσιωπητικά για να μην σκανδαλίσω τον φίλο, ο οποίος θεωρεί εαυτόν ανώτερο και μάλλον δεν θα θέλει να λεγόμαστε συνάδελφοι, αν κάνω λάθος παρακαλώ απλά να με διορθώσει...), η συνεργασία υπήρξε άψογη χωρίς κομπλεξισμούς και τάσεις ανωτερότητας ή κατωτερότητας, γιατί ότι είναι ο καθένας αποδεικνύεται επί το έργον. Λυπάμαι να διαβάζω από ανθρώπους που θέλουν να φέρουν τον τίτλο του επιστήμονα να έχουν τόσους κλειστούς ορίζοντες. Ποτέ δεν κατάλαβα προς τι αυτός ο πόλεμος, εφόσον μας θεωρείται "κατώτερους" επαγγελματικά και σχετικά ακίνδυνους αφού με τις πενιχρές γνώσεις μας δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στον επαγγελματικό στίβο. Θεωρώ ότι θα ήταν ωφελιμότερο να αναγνωριστεί η αξία κάθε κλάδου και να είναι πλέον ευδιάκριτα τα δικαιώματα του καθενός μας ώστε να υπάρξει ομαλή συνεργασία. Δεν είναι δίκαιο να αμφισβητείται διαρκώς η ικανότητα όλων των πτυχιούχων Τ.Ε., απλά αναγνωρίστε την αξία τους, τα δικαιώματά τους και τη θέση που τους αξίζει επαγγελματικά, διότι με τις αντιπαραθέσεις ο μεγάλος χαμένος είναι ολόκληρος ο γεωτεχνικός χώρος. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας για τνα διαβάσετε το σχόλιό μου.

Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2009 στις 12:32 π.μ.  

Αγαπητή μπορείς να μας πεις τι ακριβώς επέβλεπες στους γεωπόνους (χωρίς ΠΕ γιατί εξ ορισμού ο γεωπόνος είναι ο απόφοιτος πανεπιστημίου); Πάντως εγώ στο μεταπτυχιακό μου στο Α.Π.Θ δεν είχα την επίβλεψη κανενός τεχνολόγου γεωπόνου γιατί πολύ απλά δεν γινόταν δεκτοί στο μεταπτυχιακό τεχνολόγοι γεωπονίας.

Όπως και να το κάνουμε δεν είμαστε συνάδελφοι. Δεν έχουμε διαβάσει τα ίδια βιβλία. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Το μεταπτυχιακό θα το έκανες στο εξωτερικό φαντάζομαι... ή όχι;

Ανώνυμος 6 Ιουνίου 2010 στις 4:15 μ.μ.  

Το ποιος είναι κομπλεξικός φίλε μου φαίνεται. Όσο για τα βιβλία να σου φέρω μερικά παραδείγματα κοινών βιβλίων μας μεταξύ ΣΤΕΓ ΦΠ ΑΤΕΙΘ και Γεωπονικής Α.Π.Θ. Τα κοινά βιβλία μας πλέον είναι τα εξής: Ανατομία-Μορφολογία φυτών(500-550 σελίδες), Φυσιολογία φυτών(500σελίδες), Βιομηχανικά φυτά, Σιτηρά-Ψυχανθή κ.α που δεν θυμάμαι. Καλό είναι να βλέπετε αν έχουμε τα ίδια βιβλία και μετά να κρίνεται εμάς τους "αγράμματους" Γεωπόνους Τ.Ε. Εξάλου ο τίτλος της σχολής είναι Τεχνολογίας Γεωπονίας ο απόφοιτος λογικό είναι να λέγεται Τεχνολόγος Γεωπόνος. Εσείς μας λέτε Τεχνολόγος Γεωπονίας. Κρατάτε στο πρόσωπο που θέλετε την κάθε λέξη. Συντακτικά αν το πάρεις και μόνο δηλ οι δυο λέξεις πανε πακέτο ρε φίλε. Το 65% των γεωπονικών καταστημάτων στο νομό Θεσσαλονίκης το έχουν τεχνολόγοι Γεωπόνοι. Η αγορά μας κρίνει όλους φίλε και όχι ο κομπλεξισμός κάποιων. Το ότι δεν μας δέχεστε για μεταπτυχιακά στο ΑΠΘ δεν μας νοιάζει καθόλου. Μας δέχονται στο εξωτερικό σε Γαλλία, Αγγλία, Ολλανδία και πρόσφατα και στο εσωτερικό, στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Γυρνάμε με μεταπτυχιακά και εσείς εξακολουθείτε τον χαβά σας. Ποιος γίνεται μετά ο γραφικός? Μας πολεμάτε συνέχεια ενώ εμείς θέλουμε συνεργασία. Αν ο άλλος "βαράει" συνέχεια στο τέλος άνθρωπος είσαι "βαράς" και εσύ. Λόγικό είναι. Τα περί επιστήμης και τεχνολογίας που είπε κάποιος διαχωρίζοντας τα με έκανε να γελάσω... η τεχνολογία και η επιστήμη πάνε πακέτο...είναι το ίδιο. Γνώση-πείραμα-εφαρμογή.Για διαβάστε για το εργαστήριο ελαιούχων και αρωματικών φυτών που έχουμε στο ΑΤΕΙΘ. Πανελλαδικά αναγνωρισμένο με πολλές επιτυχίες σε συνέδρια όπου κάποιους κομπλεξικούς τους συντρίψαμε. Ένας συμφοιτητής μας είχε κάνει ένα ερευνητικό υπό την εποπτεία των καθηγητών μας και του κάνανε τρεις προτάσεις για μεταπτυχιακά. Εσείς με τον φραπέ στο χέρι πατάτε στη Γεωπονική του ΑΠΘ μόνο όταν είναι υποχρεωτική παρακολούθηση. Εμείς το 50% των ωρών είναι υποχρεωτικά απλούστατα διότι κάθε μάθημα έχει απαραιτήτως και εργαστήριο. Πατάμε υποχρεωτικά στη σχολή τουλάχιστον 3 από τις 5 μέρες. Όπως είπε και κάποιος άλλος συνάδελφος..."Οι μεγάλοι άνθρωποι ασχολούνται με ιδέες ενώ οι μικροί με τους άλλους". Εμείς κοιτάμε να δυναμώσουμε και άλλο και να πάμε μπροστά. Εσείς ασχολείστε μια ζωή με μας. Η ρίξη έχει επέλθει εξαιτίας σας..εμείς πάντα ζητάμε συνεργασία. Σας πείραξε η ανακοίνωση της ΠΕΠΤΕΓ ενώ τις δικές σας δεν τις έχετε διαβάσει φαίνεται. Ξέχωρα ότι πιέζετε παρασκηνιακά υπουργούς για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα που έχουν ανα γνωριστεί από τη δεκαετία του 80. Η αγορά μας κρίνει ότι και να λέτε εσείς. Αν κάποιος δεν είναι σωστός επαγγελματίοας δεν περνάει από το μαγαζί του ούτε κατσαρίδα. Θα το αποφύγει και αυτή.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP