Ο Βεργίνης ζητά την επίσπευση διαδικασιών ΟΣΔΕ από τις ΕΑΣ

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ταυτοποίηση των αγροτεματίων, που αναφέρονται στις αιτήσεις των αγροτών για την ενεργοποίηση ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης – δηλώσεις ΟΣΔΕ - με το Σύστημα Ψηφιοποίησης Αγροτεμαχίων (GIS), ζητά από τις Ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών με επιστολή του ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ξενοφών Βεργίνης.

Το μέχρι σήμερα ποσοστό ψηφιοποίησης, που μας αναφέρεται από την ΠΑΣΕΓΕΣ, για αρκετές ΕΑΣ είναι από ανύπαρκτο έως πολύ χαμηλό (0-3%), πράγμα που σημαίνει ότι είτε δεν αρχίσατε έγκαιρα τις εργασίες σας ή τα μέσα που χρησιμοποιείτε (ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμός) δεν είναι επαρκή και κατάλληλα, επισημαίνει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι, προσθέτει ο κ. Βεργίνης, κατά πόσο τα ποσοστά που μας μεταβιβάζετε ανταποκρίνονται στα πραγματικά στοιχεία που είναι καταχωρημένα στον τοπικό σας server. Αν ανταποκρίνονται στα πραγματικά, τότε υπάρχει μεγάλη ανησυχία σχετικά με την πρόοδο των εργασιών. Σε αντίθετη περίπτωση να μας αποστείλετε όλες τις ΑΕΕ (σ.σ. αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης) 2009 που έχετε υλοποιήσει σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να διαβαθμίσουμε τις κοινές μας προσπάθειες για την υλοποίηση του έργου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι: α) οι πληρωμές προς εσάς για την εκτέλεση του έργου πραγματοποιούνται ανάλογα με την πρόοδό του, και β) την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους δικαιούχους-μέλη σας προς τους οποίους οι πληρωμές πρέπει να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό. Είναι απαράδεκτο ορισμένες Ενώσεις να απαντούν ότι θα ολοκληρώσουν το έργο τους μέχρι το τέλος του 2010. Επίσης, σας εφιστώ την προσοχή για την έγκαιρη παράδοση των ΑΕΕ 2009 του δείγματος στον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι επιτόπιοι έλεγχοι.

Τέλος, θεωρώ ότι πρέπει, ως καλοί συνεργάτες, να καταβάλουμε συντονισμένα τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθούμε στο πράγματι σημαντικό και μεγάλο έργο του «αγροτικού κτηματολογίου» που θεωρείται η απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή των ενισχύσεων», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Βεργίνης.

anagi.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Αυγούστου 2009 - 10:55 μ.μ.  

ασε ρε βεργινη, πλακα μας κανεις; Ας ξεκινουσατε πιο νωρις την διαδικασια, απο τον ιανουαριο.Δηλαδη τι θελεις να πεις οτι θεωρουσες τις ΕΑΣ ικανες με το "καταρτησμενο" προσωπικου τους να ανταπεξελθουν στις ημερομηνιες;οταν τους αναθετες για χιλιοστη φορα παρανομως το εργο; αυτα τα περι συνεργασιας-συντονισμου ΟΠΕΚΕΠΕ-ΕΑΣ αλλα κρυβουν, κλεισιμο των ΕΑΣ και προσληψη των υπαλληλων τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ....

Ανώνυμος 11 Αυγούστου 2009 - 2:02 π.μ.  

Φίλε ανώνυμε 10.55 λες αρλούμπες και είσαι και ανορθόγραφος. Από πού κι ως πού δηλαδή υποκρύπτεται πρόσληψη των υπαλλήλων των ΕΑΣ στον ΟΠΕΚΕΠΕ; Αυτό που ισχύει σίγουρα σε όσα λες είναι η παράνομη ανάθεση του έργου, όχι για πρώτη φορά φέτος, ειδικά φέτος, αλλά γι' αυτό ο τελευταίος που φταίει είναι ο Βεργίνης... Κανένας υπουργός δε θα αναλάβει το πολιτικό κόστος να πάρει το έργο αυτό από την ΠΑΣΕΓΕΣ. Ο Βεργίνης και ο κάθε Βεργίνης, έρχεται απλώς και ράβει το κουμπί: η κλωστή, η βελόνα και το ρούχο του δίνονται έτοιμα...

Ανώνυμος 12 Αυγούστου 2009 - 8:45 π.μ.  

λογικα 11 Αύγουστος 2009 2:02 πμ,εχεις δικιο...επειδη ομως κατι παραπανω ξερω εκ των εσω,υπαρχει προβλεψη, για οσες υπερχρεωμενες εας κλεισουν, το προσωπικο τους να μετακινηθει στον ΟΠΕΚΕΠΕ.το ιδιο ακουγεται και για καποιες ομαδες καπνου...."ειναι πολλα τα λεφτα αρη"....

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP