Η Δ.Ε του ΓΕΩΤΕΕ παρ.ΚΡΗΤΗΣ απαντά στην Ένωση Τεχνολόγων Γεωπονίας

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009

Η Διοικούσα Επιτροπή (Δ.Ε.) του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. εκφράζει δημόσια την έκπληξη, τη λύπη αλλά και την οργή της για το προσβλητικό Δελτίο Τύπου του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης των Τεχνολόγων Γεωπονίας, που εκδόθηκε στις 31/7/2009. Το κείμενο αυτό, το οποίο ξεπερνά κάθε όριο δεοντολογίας, δεν μπορεί, ευτυχώς, να εκφράζει το ήθος και την ευπρέπεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των Τεχνολόγων Γεωπονίας.

Το συγκεκριμένο Δελτίου Τύπου εκδόθηκε μετά την εμφάνιση σε δελτίο ειδήσεων τοπικού τηλεοπτικού σταθμού του Προέδρου της Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Παρ. Κρήτης συναδέλφου Κ. Καμπιτάκη. Στο Δελτίου Τύπου χρησιμοποιούνται ως άλλοθι οι απόψεις που εξέφρασε στη διάρκεια της τηλεοπτικής του παρέμβασης ο κ. Καμπιτάκης για τη χρήση του εντομοκτόνου Lebaycid στη δακοκτονία. Στην ουσία όμως, αιτία της απαράδεκτης προσωπικής επίθεσης που δέχτηκε ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./ Παρ. Κρήτης, είναι το γεγονός ότι αντέδρασε έντονα στην αντιποίηση της ιδιότητας του γεωπόνου από τον Πρόεδρο της Ένωσης Τεχνολόγων κ. Δ. Σταματάκη, ο οποίος αυτοαποκλήθηκε «πρόεδρος των γεωπόνων της Ελλάδας».

Το ΓΕΩΤΕΕ/Παρ.Κρήτης δεν έχει καμιά διάθεση αντιδικίας με τον κλάδο των τεχνολόγων, ούτε πολύ περισσότερο τον εχθρεύεται. Ούτε βέβαια χρεώνει τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά εργασίας των γεωτεχνικών σε άλλους κλάδους. Διαθέτει τη στοιχειώδη πολιτική ικανότητα να τα χρεώνει σ’ εκείνους που τα δημιουργούν και όχι σ’ εκείνους που τα υφίστανται. Και τα υφίστανται όλοι. Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο αγωνίζεται για μια ποιοτική και αναπτυσσόμενη αγροτική οικονομία ικανή να χωρέσει όλους.
Αντιστρατεύεται όμως την επιχειρούμενη οργανωμένη ισοπέδωση και παραποίηση. Γεωπόνος δεν είναι αυτός που θέλει να επιβληθεί ως τέτοιος στην κοινωνία ετσιθελικά και παράνομα, ακολουθώντας και εφαρμόζοντας την μέθοδο της συλλογικής και οργανωμένης επανάληψης ενός ασύστολου ψέματος. Γιατί αυτό πράττει η συνδικαλιστική ηγεσία των τεχνολόγων.

Χρησιμοποιεί χωρίς να δικαιούται στον τίτλο της τον όρο «γεωπόνος». Τον ξαναχρησιμοποιεί στην σφραγίδα της. Τολμά στην ιστοσελίδα της να επικαλείται το ΠΔ 388/89 (που ορίζει τους επαγγελματικούς τίτλους) και την ίδια στιγμή δεν διστάζει να παραποιεί προκλητικά το περιεχόμενό του. [Σύμφωνα με το ΠΔ 388/89 ο νόμιμος τίτλος των πτυχιούχων των ΤΕΙ είναι «Πτυχιούχος Τεχνολογίας Φυτικής Παραγωγής (ή Ζωικής Παραγωγής ή Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών κ.ο.κ. ανάλογα με το τμήμα από το οποίο έχουν αποφοιτήσει) Τεχνολογικής Εκπαίδευσης». Πουθενά το ΠΔ δεν «χαρίζει» τον τίτλο «γεωπόνος» στους αποφοίτους των ΤΕΙ.]
Αγνοεί προκλητικά τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ όπου χρησιμοποιείται ο όρος «τεχνολόγοι γεωπονίας». Εγκαλεί προσβλητικά όσους τεχνολόγους αρνούνται να την ακολουθήσουν στον ολισθηρό της δρόμο.

Γεωπόνος επίσης δεν είναι αυτός που «βαφτίζεται» ως τέτοιος με άρθρα των καθηγητών του ΤΕΙ στον ημερήσιο τοπικό τύπο. Γεωπόνος είναι μόνο εκείνος ο επιστήμονας που έχει τελειώσει με επιτυχία τις σπουδές του σε προσδιοριζόμενα από το νόμο Πανεπιστήμια, είναι μέλος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και ασκεί το γεωπονικό επάγγελμα με την άδεια άσκησης επαγγέλματος που εκδίδει το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο. Επομένως η χρήση του τίτλου «γεωπόνος», από άτομα που δεν διαθέτουν τα παραπάνω νόμιμα προσόντα, ισοδυναμεί με αντιποίηση τίτλου και ιδιότητας.

Η Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Κ. κρίνει ότι είχε υποχρέωση και σωστά έπραξε ο Πρόεδρος της Δ.Ε. κ. Καμπιτάκης που αποκάλυψε μέσω της τηλεόρασης αυτή τη λαθροχειρία του προέδρου των τεχνολόγων και του συμπαραστέκεται στην ανοίκεια επίθεση που δέχτηκε εξ αιτίας αυτής της αποκάλυψης.
Η Δ.Ε. του Παραρτήματος σε συνεργασία με το Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και τη νομική του υπηρεσία, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της για τη διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπρέπειας του Επιμελητηρίου και των μελών του.

ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε. ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΑΚΗΣ


Σημείωση:το δελτίο τύπου της ΠΕΠΤΕΓ για όσους δεν το έχουν διαβάσει πατήστε εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Αυγούστου 2009 - 9:08 π.μ.  

θα επρεπε πρωτα να διασφαλισετε τα δικαιωματα ολων των γεωπονων και οχι να αφηνετε θεολογους φιλολογους,γυμναστές να καταλαμβάνουν θέσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ,ΑΓΡΟΓΗκτλ.

Ανώνυμος 12 Αυγούστου 2009 - 2:33 μ.μ.  

Δηλαδή πρώτα κάνουμε την πάπια και μετά ενοχλούμαστε κιόλας! Αν εσείς, που υποτίθεται ότι είστε τα διοικητικά όργανα, δέχεστε να καταπατούν εξαρχής τα δικαιώματά μας και δεν παλεύετε για εμάς, τότε είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας... και εσείς που τάχα μου θίγεστε ξαφνικά και εμείς που σας πληρώνουμε και σας εκλέγουμε.

Νικος Λαιος 22 Αυγούστου 2009 - 1:59 μ.μ.  

"Οι μεγάλοι άνθρωποι μιλούν για ιδέες, οι μεσαίοι για γεγονότα και οι μικροί για τους άλλους"

Εξαιρετικά αφιερωμένο στους φίλους Γεωπονους ΠΕ , οι οποίοι επι μονίμου βασεως ασχολούνται με το πως πρέπει να λέγονται οι Τεχνολόγοι , πως πρέπει να δουλεύουν ή τι επαγγελματικά δικαιώματα πρεπει να εχουν! Φτάνει κυριοι , μπουχτήσαμε απο τον άκρατο κομπλεξισμό σας απέναντι στους Τεχνολόγους !!!

Ανώνυμος 13 Οκτωβρίου 2009 - 2:55 μ.μ.  

Ας κοιτάξουν οι Τεχνολόγοι των ΤΕΙ με τι μόρια πέρασαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και το επίπεδο των σπουδών τους και μετά να τολμήσουν να μιλήσουν. Αν θέλουν μπορούν να δώσουν κατατακτήριες και να γίνουν Γεωπόνοι. Αλλιώς όταν χρησιμοποιούν τον όρο "Γεωπόνοι" θα πρέπει να διώκονται για ψευδής δήλωση (να μην πω σαν κλέφτες!!!). Σε ότι αφορά το ΓΕΩΤΕΕ να σοβαρευτεί. Έχει γεμίσει πολιτικάντηδες, αργόσχολους και δεν κάνει τίποτα. Παραδειγματιστείτε «κύριοι» του ΓΕΩΤΕΕ από το ΤΕΕ και δείτε πως γίνετε η δουλειά, αλλιώς σπίτια σας.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP