ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ΄ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ

Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε απέστειλε στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ.Καρατζόγλου επιστολή διαμαρτυρίας για την μείωση των θέσεων γεωπόνων στην προκήρυξη εποχικού προσωπικού για το 2008.Αναλυτικά:

Κύριε πρόεδρε,
Στις τελευταίες προκηρύξεις που αφορούσαν την πρόσληψη 1400 ατόμων,με σύμβαση εργασίας 6 μηνών,διαπιστώθηκε ότι,σε σχέση με το 2007:

Οι θέσεις των γεωπόνων μειώθηκαν κατά 142 σε απόλυτο αριθμό

Το ποσοστό συμμετοχής των γεωπόνων στο συνολικό αριθμό μειώθηκε από 57% το 2007 σε 34% το 2008

Αντίθετα,έχουν αυξηθεί,τόσο ο συνολικός αριθμός των θέσεων κατά 300(ποσοστό αύξησης 27%),όσο και οι θέσεις άλλων ειδικοτήτων(π.χ οι θέσεις των τεχνολόγων γεωπονίας αυξήθηκαν κατά 96,δηλαδή κατά 39%.

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο θεωρεί και οφείλει να επισημάνει ότι ο περιορισμός των θέσεων των γεωτεχνικών προς όφελος άλλων ειδικοτήτων,υπονομεύει την δυνατότητα του Οργανισμού να ανταποκρίνεται στον θεσμικό του ρόλο και να διενεργεί άμεσους και έγκυρους ελέγχους,με ορατές συνέπειες και κινδύνους για τη μη έγκαιρη και ορθή ολοκλήρωση των διαδικασιών καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης προς τους Έλληνες αγρότες.
Δεδομένου ότι,η βέλτιστη οργάνωση και αποτελεσματικότητα των ελέγχων,εξασφαλίζεται κυρίως με τη χρησιμοποίηση προσωπικού υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και,είναι κατά την άποψή μας απολύτως αναγκαίο,ο ΟΠΕΚΕΠΕ,επανακαθορίζοντας τα κριτήρια βάσει των οποίων κατανέμει τις θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων στις προσλήψεις εποχικού προσωπικού,να αυξήσει σημαντικά τις θέσεις που αντιστοιχούν σε Γεωτεχνικούς,των οποίων,άλλωστε,η ενασχόλησή τους με τα παραπάνω αντικείμενα,επιβάλλεται από την κείμενη νομοθεσία.
Σε κάθε περίπτωση όμως,επιθυμούμε,αλλά και επιβάλλεται να γνωρίζουμε το σκεπτικό που οδήγησε στις παραπάνω αλλαγές κατανομής των θέσεων των ειδικοτήτων που περιλαμβάνονται στις προκηρύξεις του τρέχοντος έτους.
Αναμένοντας την απάντησή σας επί των ζητημάτων που θέσαμε παραπάνω,παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε σχετική συνεργασία.

Υ.Γ Από την Γεωτεχνική Ενημέρωση.

7 σχόλια:

agroanergos 26 Ιουλίου 2008 στις 4:33 μ.μ.  

ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΓΡΗΓΟΡΑΔΑΣ.
ΔΕΝ ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΜΕΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΕΙΣΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ;

Ανώνυμος 26 Ιουλίου 2008 στις 5:07 μ.μ.  

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΓΕΩΤ.Ε.Ε ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΠ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ!

Ανώνυμος 26 Ιουλίου 2008 στις 7:13 μ.μ.  

ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΟΦΕΛΗΘΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...
ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ...
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ...

Ανώνυμος 27 Ιουλίου 2008 στις 1:41 μ.μ.  

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΕ?ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΤΙ?ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ 22/7(ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ).ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ?ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΛΑ.

Ανώνυμος 28 Ιουλίου 2008 στις 10:20 π.μ.  

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΑΝΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ, ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ; ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!! ΤΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ... ΜΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ! Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙ ΦΕΚ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΡΕΖΙΛΙΑ; ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΤΖΩΝΕΙ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΔΙΑ. ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΘΑ ΑΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ!

Ανώνυμος 28 Ιουλίου 2008 στις 8:52 μ.μ.  

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα δεν έχει ούτε τα ανθρακωρυχία του βελγιου ούτε τα πυρηνικά εργοστάσια της γερμανιας. Είναι επίσης γνωστό ο κυριότερος ρυπαντής στη μικρή αυτή χώρα είναι η γεωργία και 99% των ρύπων σε έδαφος και νερό είναι γεωργικοί ρύποι (φυτοφαρμακα και λιπασματα. Ως ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ εχουν δικαίωμα (δια νόμου) να διοριστούν: όλες -ανεξαιρετως- οι ειδικότητες των μηχανικών, οι φυσικοί, μαθηματικοί (!!!), γιατροί (!!!), χημικοί και πολλοί άλλοι (όπως και καποιοι αποφοιτοι της Χαροκοπιου σχολής οικοκυρικής!!!). Οι γεωπόνοι όπως αντιλαμβάνεστε είναι άσχετοι με το περιβάλλον γιαυτό και δεν έχουν δικαίωμα διορισμού στις νομαρχίες (νομαρχίες αγροτικών περιοχών) ως ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ...

ΖΗΤΩ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ!!!!!!!

Ανώνυμος 29 Ιουλίου 2008 στις 2:09 μ.μ.  

ΕΔΩ ΡΕ ΦΙΛΕ Ο ΟΠΕΓΕΠ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ 50 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ... ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΕΔΩ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ (ΜΕΧΡΙ 50.000 ΕΥΡΩ) ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΙΤΕΙΤΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΕΩΠΟΝΟΥ!!! ΠΟΙΟ ΓΕΩΤΕΕ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ. ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΟΤΕΤΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΤΟ ΤΕΕ.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP