Η ΠΟΣΓ για εποχικές προσλήψεις Γεωπονικού προσωπικού & ψευδείς Υπεύθυνες Δηλώσεις-Η Ανακοίνωση

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις, το οποίο είχαμε πρώτοι δημοσιοποιήσει στον Αγροτύπο, έρχεται να μας δικαιώσει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγου Γεωπόνων (ΠΟΣΓ).
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:Η ΠΟΣΓ δέχθηκε επανειλημμένες διαμαρτυρίες από Συλλόγους μέλη της καθώς και από τους συναδέλφους που εργάζονται στα Ν.Π.Ι.Δ. που υπάγονται στο ΥΠ.ΑΑ.Τ. όπως ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ & ΟΠΕΓΕΠ, σχετικά με το σύστημα προσλήψεων που αφορά τους συμβασιούχους (Προεδρικό Διάταγμα 164/2004(ΦΕΚ, 134/Α/19.7.2004) και την απαγόρευση απασχόλησης συνολικού χρόνου πλέον των 24 μηνών σύμφωνα με τα άρθρο 6 παρ.1, ή την απαγόρευση κατάρτισης πλέον των τριών διαδοχικών συμβάσεων στον ίδιο εργοδότη σύμφωνα με το άρθρο 5.
Οι διαμαρτυρίες και καταγγελίες συνίστανται στο γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοι καταθέτουν ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις για την προηγούμενη απασχόληση τους ώστε να καταφέρουν να υπερκεράσουν το εμπόδιο του Νόμου και να εργασθούν. Η ΠΟΣΓ σας είχε επισημάνει εδώ και καιρό την άδικη και ανεφάρμοστη αυτή διάταξη καθώς και τα προβλήματα που θα δημιουργούσε. Δυστυχώς από την πλευρά σας δεν κάνατε καμία προσπάθεια για την απάλειψη αυτής της διάταξης στο Νόμο. Το αποτέλεσμα είναι ο εξαναγκασμός σε παράνομες πράξεις και η εκμετάλλευση των νέων συναδέλφων Γεωπόνων που θέλουν να εργασθούν και είναι πραγματικά λυπηρό η ίδια η Πολιτεία να συμπεριφέρεται κατ’αυτό τον τρόπο σε νέους επιστήμονες που με όνειρα και ελπίδες θέλουν να υπηρετήσουν την επιστήμη και τη χώρα τους. Ταυτόχρονα παρανομείτε και μέσω των υπηρεσιών σας όπου ενώ είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος της προηγούμενης απασχόλησης τίποτα τέτοιο δεν γίνεται και έτσι ο καθένας χωρίς καμία κύρωση μπορεί να δηλώνει ότι θέλει.
Η ΠΟΣΓ καταγγέλλει τον εμπαιγμό των συναδέλφων από τα συναρμόδια Υπουργεία και ταυτόχρονα καλεί του αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν και να απαλείψουν την ανεφάρμοστη αυτή διάταξη του Π.Δ. 164, ώστε όλοι οι συνάδελφοι μέχρι να αποφασίσετε να στελεχώσετε τις Υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό να μπορούν να εργάζονται έστω σαν έκτακτοι συμβασιούχοι. Σε κάθε περίπτωση και μέχρι να συμβεί αυτό για λόγους ισοπολιτείας και ισονομίας ζητούμε να εφαρμοστεί η απόλυτη νομιμότητα στην διαδικασία προσλήψεων με διασταυρωτούς ελέγχους και να μη προβαίνει κανένας οργανισμός σε πρόσληψη πριν εξασφαλίσει την απόλυτη νομιμότητα της. Το θεωρούμε ως υποχρέωση σας απέναντι σε νέους επιστήμονες που πρέπει να μάθουν ότι στην χώρα τους ισχύει η αξιοκρατία και η τήρηση των Νόμων.
Στην πιθανή αιτίαση σας ότι με τέτοιους ελέγχους δεν θα μπορέσουμε ποτέ να προσλάβουμε Γεωπόνους για τις ανάγκες μας θα σας απαντήσουμε ότι έπρεπε να το είχε σκεφθεί ο νομοθέτης και ότι εμείς σας το είχαμε επισημάνει. Η ΠΟΣΓ στην περίπτωση που δεν ανταποκριθούν οι υπηρεσίες στο αίτημα μας θα προχωρήσει σε Νομικές διεκδικήσεις για την ορθή εφαρμογή του Νόμου και κατά παντός Υπευθύνου για τις όποιες ατασθαλίες.
Με την πεποίθηση ότι θα κατανοήσετε την ανάγκη κατάργησης της συγκεκριμένης διάταξης παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για τις ενέργειες σας.


Ο agroanergos θέλει να ευχαριστήσει άλλη μια φορά τον Αγροτύπο για την ανταπόκρισή του.

7 σχόλια:

agroanergos 11 Ιουλίου 2008 στις 8:37 μ.μ.  

ΚΑΙ ΕΔΩ www.agrotikos.gr

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2008 στις 9:28 μ.μ.  

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΕΤΙΝΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝΤΕΣ!ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!

Ανώνυμος 13 Ιουλίου 2008 στις 9:19 μ.μ.  

ΕΡΩΤΗΣΗ
Χρειάζεται ο ΕΛΓΑ και οι δακοκτονιες να κατακλύζονται κάθε χρόνο από γεωπόνους-οικονομολόγους ( γεωργό-οικονομολόγους), γεωπόνους-εδαφολογους (εγγείο-βελτιωτές), γεωπόνους-κτηνιάτρους (τεχνικούς ζωικής παραγωγής) και λοιπούς? Οι λέξεις χημική και ολοκληρωμένη φυτοπροστασία, φυτική παραγωγή, φυτοπαθολογία, τροφοπενιες, είναι άγνωστες στους παραπάνω επιστήμονες. Ως εκ τούτου μιλάμε για χονδροειδή καταπολέμηση της ανεργίας ενός νεκρού επαγγέλματος. Γιατί και οι μαθηματικοί, οι φιλόλογοι και θεολόγοι επίσης ¨απολαμβάνουν¨ τις ίδιας εκρηκτικής ανεργίας αλλά δεν έχουν δικαίωμα (προς το παρών) να στείλουν αίτηση στον ΕΛΓΑ...Δεν ειναι αδικο?

Ανώνυμος 13 Ιουλίου 2008 στις 9:30 μ.μ.  

ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΖΗΤΑΝΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ.ΔΟΥΛΕΨΑΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΛΕΨΟΥΝΕ.

Ανώνυμος 14 Ιουλίου 2008 στις 1:22 μ.μ.  

Σωστά, αλλά εκτός από τους γεωπόνους-οικονομολόγους, τους γεωπόνους-εδαφολόγους, τους γεωπόνους-κτηνιάτρους, τους γεωπόνους-χημικούς τροφίμων και μια σειρά άλλων (γεωπόνων-καρδιοχειρούργων, γεωπόνων-φιλοσόφων, γεωπόνων-ηλεκτρονικών κτλ) υπάρχει και μια ειδικότητα γεωπόνων που ξεχωρίζει: αυτή των ΓΕΩΠΟΝΩΝ-ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ ή αλλιώς ΓΕΩΠΟΝΩΝ-ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ. Είναι αυτοί ξεγεννάνε αγελάδες στο Καρπενήσι, επιβλέπουν προγράμματα δακοκτονίας στο Ρέθυμνο, διενεργούν ποιοτικούς ελέγχους στη Θεσσαλονίκη και -στο καπάκι- εκτιμούν απώλειες από χαλαζοπτώσεις στη Λάρισα. Εύγε…

Ανώνυμος 14 Ιουλίου 2008 στις 10:22 μ.μ.  

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΑΚΟΜΑ;

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2008 στις 8:39 π.μ.  

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗΣΗ:

ΓΙΑΤΙ ΚΕΛΕΙΣΕ Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ?

ΜΗΠΩΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΣΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ LEBAYCID?

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ?

ΒΡΩΜΑΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ?

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP