Στάση εργασίας στον ΓΟΕΒ, οι εργαζόμενοι ζητούν την εξαίρεσή τους από το Προεδρικό Διάταγμα 164/04

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Σταση εργασίας πραγματοποιούν στις 30 Ιουλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στον Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) στη Θεσσαλονίκη. Από τη στάση αναμένεται να δημιουργηθούν μικοροπροβλήματα στην άρδευση 1.000.000 στρεμμάτων καλλιεργειών σε Θεσσαλονίκη - Λαγκαδά, Πέλλα και Ημαθία.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την εξαίρεσή τους από το Προεδρικό Διάταγμα 164/04, βάσει του οποίου -όπως υποστηρίζουν- απολύεται ικανό και έμπειρο υδρονομικό και ηλεκτροτεχνικό προσωπικό, όταν συμπληρώσει 24μήνες εργασίας και προσλαμβάνεται νέο, χωρίς την απαιτούμενη εμπειρία, με αποτέλεσμα την επισφαλή λειτουργία των εγγειοβελτιωτικών έργων. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων ΟΕΒ Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας, Χ. Θεοφίλου, ο χρόνος των 24 μηνών υπερβαίνει μόνο οριακά το διάστημα που χρειάζεται, προκειμένου ένας υδρονομέας/ηλεκτρολόγος να καταστεί ικανός να αναλάβει καθήκοντα άνευ επιτήρησης.
Κατά τον κ.Θεοφίλου, πάντως, τα χωράφια δεν πρόκειται να μείνουν απότιστα κατά τη στάση εργασίας, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξουν μικροπροβλήματα στην ομαλή λειτουργία του δικτύου. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η κινητοποίηση είναι προειδοποιητική, αλλά αν δεν βρεθεί λύση, οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε 24ωρες - 48ωρες απεργίες.

πηγή:agrotypos

1 σχόλια:

agroanergos 6 Αυγούστου 2008 στις 3:27 μ.μ.  

Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ και έκαναν συμβολικό αποκλεισμό της γέφυρας Λουδία - 6/8/2008

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP