Προκηρύξεις στον αέρα με το πρόβλημα των ψευδών υπεύθυνων δηλώσεων

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Είναι αδικία να «κλέβεις» την εργασία από κάποιον άλλο που δικαιούται να δουλέψει. Βέβαια στην Ελλάδα λέμε «εις υγεία στο κορόιδο» και ξεπερνάμε εύκολα κάθε αδικία που συμβαίνει. Συνηθίσαμε σαν πολίτες να κάνουμε «κομπινιά», για να μην ακολουθούμε τις νόμιμες διαδικασίες, ενώ η ειλικρίνεια πολλές φορές θεωρείται αρνητικό χάρισμα. Θέμα αξιοπιστίας και νομιμότητας στις προκηρύξεις των συμβασιούχων γεωπόνων, δημιουργεί η απόκρυψη εργασίας στις υπεύθυνες δηλώσεις που υποβάλλουν κάποιοι υποψήφιοι.
Στον ΑγροΤύπο ασχοληθήκαμε με αυτό το θέμα που δεν έχει έρθει στο «φως» της τηλεοπτικής δημοσιότητας. Κάποια «λαμόγια» τα καταφέρνουν να παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα του άλλου και να μη διώκονται. Σύμφωνα και με την διαδικασία ο υποψήφιος υποχρεούται να δηλώσει εάν εργάστηκε και που, το τελευταίο 12μηνο, ώστε η υπηρεσία που τον προσλαμβάνει να γνωρίζει αν υπερβαίνει τους 8 μήνες συνολικά (σύμφωνα με τη σχετική κοινοτική οδηγία).Το κώλυμα υπολογίζεται από την τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων, προσθέτοντας και την 20ήμερη προθεσμία για την ανάρτηση των πινάκων. Η αμέσως επόμενη ημέρα λαμβάνεται σαν η αρχή της συμβάσεως. Τώρα, ο υπολογισμός γίνεται με βάση την τελευταία ημέρα της σύμβασης και 12 μήνες πίσω. Αν σε αυτό το διάστημα υπερβαίνουμε τους 8 μήνες έχουμε κώλυμα. Παραδείγματα για την φετινή χρονιά. 1.Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων ΕΛΓΑ η 29 Φεβρουαρίου. Ημερομηνία πρόσληψης 21 Μαρτίου/08-20 Νοεμβρίου/08 απόλυση. Αν κάποιος εργαζόταν από 21/11/07 και μετά έχει κώλυμα. Ο ΕΛΓΑ από φέτος συμπεριλαμβάνει την 20ήμερη προθεσμία. (Η σύμβαση είναι 8μηνη). 2.Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων ΟΠΕΚΕΠΕ η 6 Μαΐου. Ημερομηνία πρόσληψης 27 Μαΐου/08-26Νοεμβρίου/08 απόλυση. Αν κάποιος υπερβαίνει 8μηνο από 27Νοεμβρίου/07 εως 26Νοεμβρίου/08 έχει κώλυμα. (Η σύμβαση είναι 6μηνη). Επειδή οι συμβασιούχοι γεωπόνοι αλλάζουν εργασία συχνά στους διάφορους Οργανισμούς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ή τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις (ΕΛΓΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, Νομαρχίες για ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ κ.τ.λ) η μη δήλωσή της στις υπεύθυνες δηλώσεις δεν μπορεί να εντοπισθεί από την επόμενη υπηρεσία. Αυτό έχει σαν συνέπεια να προηγείται αυτός που έκανε απόκρυψη εργασίας στην υπεύθυνη δήλωση. Οι γεωπόνοι ζητάνε την ενημέρωση του Υπουργείου, ΓΕΩΤΕΕ, και ΑΣΕΠ, να επιληφθούν του θέματος συντόμως, γιατί άρχισαν οι προσλήψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στις Δακοκτονίες και έχουν διαπιστωθεί πολλές παρατυπίες. Επίσης οι Νομαρχίες πρέπει άμεσα να αναρτήσουν τα αποτελέσματα Δακοκτονίας στις επίσημες ιστοσελίδες τους. Το θέμα είναι πολύπλοκο και πολλοί αναγκάζονται μόνοι τους να προχωρούν σε νομικούς εντάσεις επώνυμες στο ΑΣΕΠ. Αναγκάζονται δηλαδή να γίνονται «ντετέκτιβ» να ψάχνουν και να προχωρούν σε νομικές διαδικασίες. Εμείς δεν είμαστε πολιτικοί για να βρίσκουμε λύσεις. Επειδή όμως πιστεύουμε σε συλλογικές και όχι ατομικές προσπάθειες, μια λύση θα μπορούσε να είναι, να υποχρέωναν τις υπηρεσίες που προσλαμβάνουν γεωπόνους, να στέλνουν μια λίστα με τα στοιχεία τους στο ΓΕΩΤΕΕ και αν κάποιος θέλει να κάνει ένσταση να μπορεί να παίρνει πληροφορίες από αυτές τις λίστες αντί να τρέχει στις Νομαρχίες και στους άλλους Οργανισμούς. Με αυτό το τρόπο και θα έβγαιναν όλα στο φως και θα κέρδιζαν όλοι χρόνο και χρήμα.


Σταύρος Παϊσιάδης

πηγή:agrotypos

12 σχόλια:

agroanergos 26 Ιουνίου 2008 στις 12:52 μ.μ.  

ΤΟ BLOG ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΤΟΝ Κ.ΣΤΑΥΡΟ ΠΑΙΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΓΡΟΤΥΠΟΣ.ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ.ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ,ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΤΩΡΑ!!!

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2008 στις 1:14 μ.μ.  

Επιτέλους να διαβάσω σε γεωπονικό site άρθρο που να αφορά εμάς τους συμβασιούχους και να αναφέρεται στο πρόβλημα που κουβεντιάζουμε καθημερινά.Ντρέπομαι για την απάθεια όλων που ασχολούνται με τον κλάδο μας και περισσότερο για τον εαυτό μου.

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2008 στις 2:24 μ.μ.  

ΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ!ΜΑΚΑΡΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΙΜΗΤΕΣ!

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2008 στις 2:34 μ.μ.  

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ!ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ AGROANERGE ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ!ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ!

agroanergos 26 Ιουνίου 2008 στις 2:44 μ.μ.  

ΤΟ BLOG ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΣΓ(ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ) ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΤΟΣΑ ΜΕΛΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ BLOG ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ;ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤEΛΙΚΑ;

Ανώνυμος 26 Ιουνίου 2008 στις 2:55 μ.μ.  

ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ;

agroanergos 26 Ιουνίου 2008 στις 3:10 μ.μ.  

alex,
0 agroanergos ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ Ή ΠΡΟΣΩΠΑ.ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΛΗΨΙΜΟ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟ-ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΛΙΓΩΝ ΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ(ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ) ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΑΛΛΟΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΛΟ.

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2008 στις 2:00 μ.μ.  

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΔΕΝ Σ ΑΚΟΥΝΕ ΟΥΤΕ ΣΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ!ΑΠΛΑ ΠΕΤΑΝΕ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ.

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2008 στις 2:13 μ.μ.  

http://lesvos.wordpress.com/2008/06/27/minagric_skiadas_/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ!

agroanergos 27 Ιουνίου 2008 στις 10:57 μ.μ.  

EΒΓΑΛΕ ΑΝΚΟΙΝΩΣΗ Η ΠΕΑΣΓΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2008 στις 11:37 μ.μ.  

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΣΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΝΕΙ Η ΠΕΑΣΓΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...
ΚΟΡΟϊΔΕΥΟΜΑΣΤΕ???????????????

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2008 στις 11:54 μ.μ.  

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ?ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ.ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ?ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP