Παρακολουθούμε......

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Άκαρπη απέβη και η χθεσινή συνάντηση που είχε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ) με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκιαδά.
Μετά από αυτό, ομόφωνα η διοίκηση της ΠΕΓΔΥ αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας-αποχής από τα βασικά τους καθήκοντα των γεωπόνων του δημοσίου. Μετά από 5 ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν αρχίσει να γίνονται ορατές οι επιπτώσεις της απεργίας των γεωπόνων. Ήδη σημειώθηκαν προβλήματα στα λιμάνια, τα τελωνεία και τους χώρους παραγωγούς όσον αφορά στις εξαγωγές και τους ποιοτικούς ελέγχους των αγροτικών προϊόντων. Υπολειτουργεί ο έλεγχος των τροφίμων στην αγορά, ενώ με βραδύτητα συνεχίζεται η καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων στους αγρότες και η εφαρμογή των κοινοτικών και εθνικών αγροτικών προγραμμάτων.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΓΔΥ καλεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέκο Κοντό, να σταματήσει την παρελκυστική και αδιέξοδη, όπως τη χαρακτηρίζει, τακτική του και να ασχοληθεί ουσιαστικά με την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των γεωπόνων.
Τις προσεχείς ημέρες η διοίκηση της ΠΕΓΔΥ θα ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα της Βουλής, την ΕΝΑΕ και άλλους φορείς για τα αιτήματα του κλάδου, τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και την εν γένει λειτουργία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

2 σχόλια:

agroanergos 6 Ιουνίου 2008 στις 8:13 μ.μ.  

Η ΠΕΓΔΥ καλεί τους λίγους Συναδέλφους που δεν συμμετέχουν μέχρι τώρα στις κινητοποιήσεις να σταθούν αλληλέγγυοι στην προσπάθεια του κλάδου μας και των χιλιάδων Συναδέλφων. Δεν μπορεί κάποιες ιδιαιτερότητες στην άσκηση των καθηκόντων μας (όπως Ποιοτικός και Φυτοϋγειονομικός Έλεγχος) να προβάλλονται και να αποτελούν επιχειρήματα για διαφοροποίηση της στάσης τους. Πέραν της πρόκλησης για τους υπόλοιπους Συναδέλφους ασφαλώς γνωρίζουν οι Συνάδελφοι αυτοί ότι μπορούσε στο αντικείμενο αυτό να απασχολείται κάθε Συνάδελφος.

agroanergos 6 Ιουνίου 2008 στις 8:23 μ.μ.  

Με την νέα έγκριση θέσεων στον Ποιοτικό και Φυτοϋγειονομικό Έλεγχο(ΠΚΠΦ&ΠΕ) τίθενται σοβαρά ερωτήματα προς τις ειδικότητες όπως αναγράφονται στον ΑΣΕΠ.Περιμένουμε την προκήρυξη και θα τοποθετηθούμε.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP