Ερωτήσεις προς το Παράρτημα Ηπείρου και Νήσων

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Πριν λίγο καιρό με ανάρτηση μας αναφερθήκαμε στην κατανομή πόρων του ΓΕΩΤΕΕ προς τα παραρτήματα. Αναρωτιόμαστε πως δικαιολογούνται αυτά τα ποσά και πιο είναι το έργο και η δράση που έχουν να παρουσιάσουν, π.χ για την περσινή χρονιά.

Γίνεται συχνή αναφορά από πολλούς(και από μένα) για τα χρήματα που εισπράττει το επιμελητήριο από συνδρομές και κρατήσεις,και από την άλλη κανένας μας δεν βλέπει την παραμικρή μέχρι τώρα προστασία και διεκδίκηση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

Στις συζητήσεις που γίνεται αναφορά στο ΓΕΩΤΕΕ όλοι λένε για την ανύπαρκτη προσφορά του(και γω),γίνεται σύγκριση και όχι άδικα με το ΤΕΕ,και πολλά άλλα χειρότερα,όπως ότι χρησιμοποιείται από τα μέλη του σαν σκαλοπάτι για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες(υπάρχουν παραδείγματα).

Οι πρόσφατες εκλογές με την τεράστια αποχή επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Έτσι και με αφορμή την παρέμβαση και συμμετοχή του Προέδρου του παραρτήματος Κρήτης στο blog,ψάξαμε στο διαδίκτυο να βρούμε βήμα για να κάνουμε ερωτήσεις και προς άλλα παραρτήματα.
Αν και υπάρχουν ιστοσελίδες των παραρτημάτων παραμένουν χρόνια ανενεργές.

Βρήκαμε όμως και ένα blog ενεργό από το Παράρτημα Ηπείρου και Νήσων.

Στραφήκαμε λοιπόν σ’αυτό και στείλαμε το παρακάτω μήνυμα.


«Για το δικό σας παράρτημα το ποσό είναι 62.644 για το 2008 και για το 2009 μια αύξηση περίπου 15%(73.107).

Θα ήθελα να μου πείτε πως δικαιολογούνται αυτά τα ποσά.

Όπως είναι γνωστό το παράρτημα σας δεν απασχολεί κανένα διοικητικό υπάλληλο.Όλη την διάρκεια της χρονιάς παραμένει κλειστό.Όταν αυτό ανοίγει γίνεται μόνο για τις συγκεντρώσεις της Διοικούσας Επιτροπής και όπως γνωρίζετε όχι με απαρτία.(και ελάχιστες φορές)

Κανένας συνάδελφος γεωτεχνικός δεν έχει την δυνατότητα ούτε τηλεφωνικά να εξυπηρετηθεί.

Πέρα αυτών ποιο είναι το έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα,καθώς και ποια είναι η δράση των μελών της διοικούσας τωρινής ή προηγούμενης(η ίδια είναι) για την επιμόρφωση των γεωτεχνικών καθώς και παρεμβάσεων σε θέματα που απασχολούν ανέργους και συμβασιούχους.

Γιατί τόσο μεγάλο ποσό για κλειστό μαγαζί είναι πάρα πολλά άσχετα αν αυτά δικαιολογούνται από τον ισολογισμό.

Περιμένω την απάντηση σας προς ενημέρωση των Συναδέλφων».

Ήρθε λοιπόν η απάντηση από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος εις διπλούν και εσείς μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

Συνάδελφοι από το Παράρτημα Ηπείρου και Νήσων που γνωρίζουν τα πράγματα και τις καταστάσεις καλύτερα,θα ήταν χρήσιμο να παρέμβουν και να πουν την άποψή τους στα όσα αναφέρει και είναι πάρα πολλά ο Πρόεδρος!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP