Πρώτη απάντηση του Προέδρου/Παράρτημα Ηπείρου και Νήσων

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Οι απορίες που τέθηκαν είναι καλοπροαίρετες.

…… και εδώ είμαστε να λύνουμε απορίες



1. η καθυστερημένη απάντηση οφείλεται:

αφενός στο φόρτο εργασίας (όντας Ιδιώτης και όχι Δημόσιος Υπάλληλος μάλλον δικαιούμαι να τρέξω και εγώ για το μεροκάματο) και
αφετέρου στην επί τριήμερο απουσία μου από τα Ιωάννινα με αφορμή την κοινή σύσκεψη Διοικητικού Συμβουλίου ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και Προέδρων Παραρτημάτων ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Έτσι τα περί εκτίμησης για μη διάθεση προς απάντηση, είναι πέρα ως πέρα λαθεμένα. Απλά και κατηγορηματικά.

Ε λοιπόν αγαπητέ μου φίλε, κι αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας, λέει ο λαός μας.

2. Ο προϋπολογισμός στον οποίο αναφέρεσαι κατανέμεται ετησίως από το Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στα Παραρτήματα ανάλογα με τον αριθμό των μελών τους.
Ανεξαρτήτως του εκάστοτε ποσού ωστόσο οι δαπάνες που καταβάλλονται είναι αποκλειστικά και μόνον αυτές που δικαιολογούνται και συγχρόνως ελέγχονται πολλαπλά από αρμόδιες υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου (ελεγκτές επίτροπος – εντελλόμενα) στις έδρες των παραρτημάτων αρχικά και στην έδρα της Κεντρικής Υπηρεσίας (Θες/νικη) σε δεύτερη φάση.
Εδώ να σημειωθεί ότι το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. είναι θεσμοθετημένος Σύμβουλος της Ελληνικής Πολιτείας, εποπτευόμενος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων φορέας και τέλος Ν.Π.Δ.Δ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

3. Ως δαπάνες λογίζονται αυτές που έχουν πραγματοποιηθεί και έχουν πιστοποιηθεί και ελεγχθεί.
Αυτές πληρώνονται μέσω ενταλμάτων (και κανένα παράρτημα δεν διαθέτει ρευστό χρήμα) δια μέσου του κεντρικού λογαριασμού του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην ΑΤΕ.
Δαπάνες που δεν υφίστανται ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ !!! Συνεπώς τα χρήματα που δεν πιστοποιούνται ως δαπάνη παραμένουν στο λογαριασμό του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και «επιστρέφονται» για αναδιανομή τους την επόμενη χρονιά.
Συμπέρασμα: Ποσά που δεν δαπανώνται επιστρέφονται !!! κι ας είναι ένα ή / και ένα δις ευρώ.
4. «Μαγαζί Κλειστό 1ον»: Βεβαίως από τα τέλη του 2005 έως και τις 04 Ιουλίου του 2008 όντως το παράρτημα υπολειτουργούσε λόγω έλλειψης προσωπικού,
αφενός ελέω καθυστέρησης περαίωσης του διαγωνισμού πρόσληψης μέσω του ΑΣΕΠ (ως γνωστόν επειδή το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. είναι Ν.Π.Δ.Δ. εμπίπτει στις χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ προκειμένου να προβεί σε προσλήψεις) και
αφετέρου λόγω της ασυνέπειας ορισμένων συναδέλφων που ενώ είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πρόσληψης στο διαγωνισμό εντούτοις δεν αποδέχονταν το διορισμό τους
5. «Μαγαζί Κλειστό 2ον»: Με την μη ύπαρξη υπαλλήλου, όπως ήταν αναμενόμενο η επικοινωνία και εξυπηρέτηση των μελών ήταν δυνατή μόνον τις ώρες που βρισκόταν κάποιος εκεί (συνήθως ο Πρόεδρος ή ο Γραμματέας).
Φυσικά η εξυπηρέτηση για ζωτικής σημασίας θέματα (Βεβαιώσεις, ενημερότητες κ.λ.π.) γινόταν από τα κεντρικά.
Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος της Δ.Ε. είχε πάντα ανοικτό το κινητό του για οποιονδήποτε ήθελε να επικοινωνήσει, να ρωτήσει και να εξυπηρετηθεί.
Πράγμα που πραγματοποιήθηκε άπειρες φορές.

6. «Μαγαζί Κλειστό 3ον»: Λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία αποστολής του mail σας Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008, αγαπητέ συνάδελφε σε βρίσκω μη ενημερωμένο.
(Γιατί άραγε ;;;)
Από τις 04 Ιουλίου του 2008 προσελήφθη επιτέλους υπάλληλος και το Παράρτημα Ηπείρου – Νήσων λειτουργεί Κ_Α_Ν_Ο_Ν_Ι_Κ_Ο_Τ_Α_Τ_Α

7. «Όχι Απαρτία»: Αυτό έγκειται στην αξιοπιστία, την αντίληψη και τη συνέπεια των εκάστοτε αιρετών (που από κάποιους πάντως ψηφίζονται) !!! ……… και τίποτε παραπέρα δεν μπορώ να σχολιάσω.
(Αλήθεια εδώ σε βρίσκω πολύ ενημερωμένο και μπράβο)
Το «… και ελάχιστες φορές» άστο καλύτερα, γιατί εδώ μάλλον κάποιος φαίνεται να σου έχει βάλει λόγια (το ότι αυτό φωτογραφίζει κάποιους περίεργους και σκοτεινούς τύπους, κρίνεται προς στιγμή ….. συμπτωματικό).
8. «Έργο – Ενέργειες και Δράσεις των μελών της Διοικούσας τωρινής(η ίδια είναι) ή προηγούμενης για την επιμόρφωση των γεωτεχνικών καθώς και παρεμβάσεων σε θέματα που απασχολούν ανέργους και συμβασιούχους….»: Αρχικά να παρατηρήσω ότι και εδώ δεν σε βρίσκω ενημερωμένο επειδή παλιά κα και τωρινή Δ.Ε δεν είναι ίδια, αφού πέντε στα έντεκα μέλη (ποσοστό 45,5%) είναι νέα μέλη.
Στη συνέχεια αφού σε ενημερώσω ότι η επιμόρφωση των γεωτεχνικών καθώς και οι δράσεις για ανέργους και συμβασιούχους αντιμετωπίζονται σε Κεντρικό Επίπεδο και όχι μεμονωμένα από το κάθε παράρτημα, εντούτοις και στο μέτρο που μας αφορά, έγιναν δυναμικές παρεμβάσεις για την απασχόληση των γεωτεχνικών για παράδειγμα στο Ο.Σ.Δ.Ε. και σε άλλους φορείς.
Στους Γεωτεχνικούς ως γνωστό δεν συμπεριλαμβάνονται μόνον οι άνεργοι, οι συμβασιούχοι και οι εν παντοιοτρόπως αγωνιζόμενοι να προσληφθούν στο Δημόσιο, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες (μελετητές, εργολήπτες κ.λ.π.).
Έτσι για την εφαρμογή του Π.Δ. 344/2000 «για την άσκηση του επαγγέλματος των Γεωτεχνικών» και προκειμένου να κατοχυρωθεί το επάγγελμα του Γεωτεχνικού, τουλάχιστο στην περιφέρεια εμβέλειας του παραρτήματος μας, δόθηκε και δίνεται καθημερινά σκληρή μάχη και εδώ τολμώ να πω ότι βρισκόμαστε πολύ μπροστά από όλα τα υπόλοιπα παραρτήματα.
Εκτός αυτών έγιναν και άλλες παρεμβάσεις σε θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, θέματα επιστημονικού ενδιαφέροντος κ.λ.π., ακόμη και την εποχή που «το Μαγαζί ήταν Κλειστό ; ! ;» ίσως με την προσπάθεια λίγων αλλά αυτά έχει η ζωή!

Φιλικά
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.
ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παράρτημα Ηπείρου – Νήσων

Στάθης Ι. Παπακώστας
Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος Μελετητής

agroanergos

Αφού πρώτα ευχαριστήσω τον κ.Παπακώστα για την θετική ανταπόκριση του,και σημειώσω ότι δεν είναι εφικτό τεχνικά να αποδώσουμε τον τρόπο γραφής του ,απαντήσαμε στην παραπάνω επιστολή του.

1.Για τον προϋπολογισμό είστε ξεκάθαρος και θεωρώ ότι η απάντησή σας θα βοηθήσει και τους αναγνώστες-συναδέλφους να ενημερωθούν.

2.Μαγαζί κλειστό:κ.Πρόεδρε εδώ με όλο το σεβασμό προσπαθείτε να κερδίσετε τις εντυπώσεις με έντονες εκφράσεις ως μη ενημερωμένο.Το θέμα είναι ότι το παράρτημα παρέμεινε κλειστό μέχρι πριν 3 μήνες,ρίχνεται τις ευθύνες στον ΑΣΕΠ ενώ θα μπορούσατε με κάποια σχέση εργασίας να προσλάβετε ένα γεωτεχνικό(τόση ανεργία υπάρχει),και φυσικά το παράρτημα υπολειτουργούσε.Μην ξεχνάτε ότι εγώ δεν αναφέρομαι στο τώρα,αλλά στο τι έγινε την ποηγούμενη χρονιά και πιο πριν.

3.Για την απαρτία αφήνεται σαφείς αιχμές σε μέλη της Διοικούσας και τους ψηφοφόρους τους.
Να σας πω εδώ ότι τους συναδέλφους(ανέργους,συμβασιούχους,και όχι μόνο) μέλη του επιμελητηρίου,δεν τους ενδιαφέρουν ούτε οι προσωπικές διαμάχες,ούτε οι μεμονωμένες συμπεριφορές.Η κάθε συνέλευση της Διοικούσας γίνεται για να τεθούν τα προβλήματα ,οι δράσεις,οι απόψεις κ.τ.λ,και αν ορισμένα μέλη,για τον οποιδήποτε λόγο(εσείς γνωρίζετε καλύτερα) την εμποδίζουν,εσείς πρώτα σαν Πρόεδρος πρέπει να τις καταγγείλεται,και να ενημερώσετε το σύνολο των Γεωτεχνικών.Εδώ έχει ενδιαφέρον αν τα μέλη που αναφέρεστε,συνεχίζουν και στην τωρινή Διοικούσα ή ανήκουν στο 45,5% που έφυγαν.Γιατί αν συνεχίζουν τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου.Προσωπικό συμπέρασμα μπορώ να βγάλω μόνο από την μεγάλη καθυστέρηση του νέου Προεδρείου(το τελευταίο στο σύνολο αν δεν κάνω λάθος).

4.Για το έργο που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι και έγινε η μικρότερη αναφορά.

Εδώ κ.Πρόεδρε με όλο τον σεβασμό πάντα, μετατοπίζεται τις ευθύνες στα κεντρικά.Δεν λέω σημαντικά ζητήματα όπως το Π.Δ 164/04 κ.α αντιμετωπίζονται από τα κεντρικά.

Εσείς όμως διοργανώσατε κάποιο συνέδριο,κάποια ημερίδα,ανακοινώσατε εκδήλωση ενδιαφέροντος για κάτι π.χ σεμινάρια πρασίνου,σχέδια βελτίωσης και τόσα άλλα,που σίγουρα θα ήταν χρήσιμα για μεγάλο αριθμό ανέργων συναδέλφων του παραρτήματός σας;

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ.(ΠΕΡΙΜΕΝΩ)

Όσο για το ΟΣΔΕ το μόνο που γνωρίζω είναι ότι πρόκειται για κακή σχέση εργασίας,που υποβαθμίζουν και το επάγγελμα και την προσωπικότητα του εκάστοτε Γεωτεχνικού με τον τρόπο που συμβαίνει.(ΕΑΣ)

Ενδιαφέρον έχει και το σε άλλους φορείς.ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ;

Όχι λόγια κ.Πρόεδρε απαντήσεις!(ΠΕΡΙΜΕΝΩ)


θα ακολουθήσει και η δεύτερη απάντηση του Προέδρου κ.Παπακώστα !



About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP