ΣΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ…..

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Ο μήνας Αύγουστος ξεκίνησε με ένα μικρό μπαράζ ανακοινώσεων αυτήν τη φορά(φέτος) για τον δανεισμό υπαλλήλων από τα ΤΟΚΑΑ στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Πέρυσι ήταν ο δανεισμός συμβασιούχων από τον ΕΛΓΑ,πρόπερσι ήταν τα περίφημα δίμηνα με συμβάσεις έργου και ούτω καθεξής.

Βλέπουμε λοιπόν ότι κάθε χρόνο γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές,απλά η διάρκεια του εμπλουτίζεται είτε με την μείωση θέσεων(που έγινε φέτος),είτε με την εισαγωγή κάθε λογής ειδικότητας τεχνολόγων(που έγινε φέτος),είτε με την ανακοίνωση μονίμων θέσεων που θα γινότανε τον Ιούνιο(δεν έγινε) κ.ο.κ.

Από τα δείγματα γραφής που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια προσωπικά πιστεύω ότι με ανακοινώσεις και ερωτήσεις στην βουλή δεν γίνεται τίποτα.

Και εδώ έρχεται το μεγάλο ερώτημα;

Έχουν την δυναμική οι συμβασιούχοι γεωπόνοι να βρούνε μόνοι λύσεις στα προβλήματά τους;

Από τον αριθμό των συμβασιούχων σίγουρα ναι.
Από την συσπείρωση και την συλλογική αλληλεγγύη τα πράγματα μόνο αισιόδοξα δεν είναι.

Μήπως όμως ήρθε ο καιρός να αλλάξει αυτό μιας και τα προβλήματα του κλάδου μας γιγαντωθήκανε τα τελευταία χρόνια;

Σε κάθε περίπτωση βέβαια είναι η ώρα να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας.

Μετά την προειδοποιητική 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΕΑΣΓΕ τον Μάιο μήπως ήρθε ο καιρός για πιο δυναμικές και συντονισμένες κινητοποιήσεις;

Μόνο με απεργία στον ΟΠΕΚΕΠΕ αυτήν την στιγμή θα αναδείξουμε τα προβλήματά μας και θα ελπίζουμε σε μια σοβαρή ανταπόκριση.

9 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Αυγούστου 2008 στις 1:21 μ.μ.  

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 26 Αυγούστου 2008 στις 9:20 π.μ.  

Η απεργία που έγινε τον Μάιο, ήταν τελείως άκαιρη, με το σκεπτικό ότι δεν γίνονται έλεγχοι τον Μάιο. Η κατάληλη στιγμή για κινητοποιήσεις είναι τώρα, που ακόμα οι έλεγχοι δεν έχουν ολοκληρωθεί.

agroanergos 26 Αυγούστου 2008 στις 11:05 π.μ.  

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΑΙΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ.ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΑΣΓΕ(ΥΠΟΜΝΗΜΑ Κ.Τ.Λ) ΗΤΑΝ ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ Ή ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ.
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΜΟΧΛΟΣ ΠΙΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
ΕΛΠΙΖΩ Η ΠΕΑΣΓΕ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΕΡΓΑ ΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗΝ ΤΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΠΕΤΑΞΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!

Ανώνυμος 26 Αυγούστου 2008 στις 12:24 μ.μ.  

ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ Π.Ε.Α.Σ.Γ.Ε.;ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ;
Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ) ΑΝ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ!

agroanergos 26 Αυγούστου 2008 στις 12:46 μ.μ.  

ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΑΣΓΕ.ΕΓΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΕΚΦΡΑΖΩ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΛΩΣ.ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΟ BLOG ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΠΕΑΣΓΕ.

agroanergos 26 Αυγούστου 2008 στις 5:52 μ.μ.  

ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΙΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΑΣΓΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΣΔΑΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΑΣΓΕ ΓΙΑ ΤΟ 24ΜΗΝΟ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ(ΧΘΕΣΙΝΟ) ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ(ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΤΙΜΕΣ) ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

agroanergos 26 Αυγούστου 2008 στις 5:58 μ.μ.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΑΣΓΕ.

Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2008 στις 7:11 μ.μ.  

ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΧΟΝΤΡΟΜΠΑΛΑΔΕΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙ ΑΠΕΡΓΕΙΑ;
ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ; ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ; ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ; ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΡΠΑΧΤΗ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΕΞΩ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΛΟΙ;
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΝΑ ΤΡΑΒΑΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ;
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ. ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ.
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΦΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΠ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΕΣ, ΤΑ ΟΣΔΕ ΑΚΙ ΤΑ ΕΠΙΛΕΞΙΜΑ.
ΠΩ ΠΩ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ.
ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ.
ΚΑΘΙΣΤΕ ΟΛΟΙ, ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΤΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΑΣ, ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ, ΝΑ ΣΑΝ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΑΣ. ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...
ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ.
ΒΕΝΣΕΡΑΜΟΣ

agroanergos 27 Αυγούστου 2008 στις 7:39 μ.μ.  

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ. ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΑΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ(37 ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΟΣΓ)ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΙΜΠΟΛΟΓΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΦΕ.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP