ΟΠΕΚΕΠΕ-ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

1)Ακόμα και τις ελάχιστες θέσεις μονίμων υπαλλήλων που προκήρυξε ο ΟΠΕΚΕΠΕ τα τελευταία χρόνια δεν αντιστοιχούσαν στις ανάγκες του οργανισμού σε σχέση με το έργο που καλείται να φέρει σε πέρας. Συγκεκριμένα προσέλαβε κοντά 160 οικονομολόγους. Τα παιδιά αυτά είναι πολύ συμπαθή αλλά είναι άσχετα με την δουλειά. Αυτές οι θέσεις προορίζονταν για αγροτικής οικονομίας η και άλλους γεωπόνους. Όμως το μίσος του τότε υπουργού γεωργίας για τον κλάδο μας καθώς και οι διάφοροι άσχετοι που τον περιτριγύριζαν οδήγησαν στο σημερινό καθεστώς(προβλέπονται οι ΄θέσεις στο οργανόγραμμα του οργανισμού). Αυτοί οι “συνάδελφοι” κάνουν επιτόπιο έλεγχο!!!! αγνοούν βέβαια και την στοιχειώδη αγροτική ορολογία. Οι περισσότεροι που γνωρίζω ήρθαν αναγκαστικά ΄διότι ήταν άνεργοι. Δεν τους αρέσει η δουλειά και θέλουν να μεταταχθούν πάση θυσία. Προτείνω να το κάνουμε θέμα: να μεταταχθούν δηλαδή σε υπηρεσίες που θα μπορούν να προσφέρουν και τις θέσεις τους να τις προκηρύξει ο οργανισμός για γεωπόνους..

2) το δεύτερο θέμα αφορά στα τει. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι δεν έχουν την κατάρτιση ενός γεωπόνου και δημιουργήθηκαν σε κάθε κωμόπολη για πολίτικους λόγους και όχι γιατί το ζήτησε η “αγορά”. Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι ο οπεκεπε προσλαμβάνει απόφοιτους τει με τις εξείς ειδικότητες: ιχθυολογίας, γεωργικών μηχανών, γεωργικού μανατζμεντ(η κάπως έτσι), στο παρελθόν και δασοπόνων; Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι η ΑΥΜΕΕ προσέλαβε μόνιμους απόφοιτους τει με ειδικότητες π.χ. Ζωικής παραγωγής για να ελέγχουν τις ελιές;Οι ελάχιστες θέσεις που βγαίνουν για γεωπόνους μοιράζονται σε άσχετους.

Ως πότε;

η απάντηση είναι ώσπου να ξυπνήσουμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Αυγούστου 2008 στις 3:49 μ.μ.  

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ.ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΑ.ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΧΑΩΔΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ Τ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΨΕΥΔΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ",ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ.ΓΙΑΤΙ;ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ" ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΤΟ ΚΩΛΥΜΑ, ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ.ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

agroanergos 6 Αυγούστου 2008 στις 10:17 π.μ.  

ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ,ΣΤΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΙΜΗΝΑ.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP